Şimdi senin yaptığın bu açıklama ile körü körüne bağlanmak sözü aynı şey değil. Dediklerin zaten bir müslümanın yerine getirmesi gereken şeyler. Körü körüne bağlanmak ise tek bir düşünceye saplanıp başka görüşlere saygı duymadan ve dinlemeden direkt reddetmek demek. Bu iyi bir şey değil.
Doğru zaten İslam da zorlama yoktur, Ömer (r.a) halifelik zamanın da Yahudi bir yaşlı kadını Müslüman olmaya teşvik ediyor daha sonradan yaptığı şeye üzülüyor ve tövbeler ediyor, kadın Ömer (r.a)'dan korkar ve onun zoruyla Müslüman olur düşüncesiyle. O zaman körü körüne bağlanılır demeyelim
Dinde zorlama yoktur, İslam içinde zorlama var diye biliyorum.
Mesela dediğin gibi müslüman olmayan birine müslüman ol diye baskı yapamazsın ama müslüman olan birine ibadet etmesi için baskı yapabilirsin diye biliyorum.
Dinde zorlama yoktur, İslam içinde zorlama var diye biliyorum.
Mesela dediğin gibi müslüman olmayan birine müslüman ol diye baskı yapamazsın ama müslüman olan birine ibadet etmesi için baskı yapabilirsin diye biliyorum.
Evet, eğer biri Müslüman olur ve daha sonradan Farz ibadeti terk ederse yada direk dinden çıkarsa Tövbeye davet edilir eğer Tövbe etmez ise Mürted olursa (Müslüman olduktan sonra tekrar İslam'dan çıkarsa) ve hiçbir şekilde islama geri dönmezse öldürülmesi bile gerekir, Tövbe ederse o ayrı, o zaman tekrar Müslüman kardeşimiz olur.
a) Mürtet dininden ve mensubu olduğu İslam ümmetinden çıktığı için, masumiyetini yitirmiş ve hain statüsüne girmiştir. Hainin cezası ise ölümdür.
b) Dinini terk eden, dinine karşı hainlik yapmış olur. Dinine karşı hainlik yapan, İslam dininin yürürlükte olduğu vatanına karşı da hainlik yapmış olur. Bu sebeple, mürtedin işlediği suç bir nevi “hıyanet-i vataniye”dir. Bunun cezası ise ölümdür.
Bunlar senin için geçerli sebepler mi sence?
bu arada İslam da büyük bir yere sahip ve en büyük güvenilir 4 mezhepten biri olan ve imamı Ahmed ibn Hanbel olan Hanbeli mezhebinde kadın mürted öldürülmez tövbe edene kadar belirlenmiş zindanın da yaşar imiş.
a) Mürtet dininden ve mensubu olduğu İslam ümmetinden çıktığı için, masumiyetini yitirmiş ve hain statüsüne girmiştir. Hainin cezası ise ölümdür.
b) Dinini terk eden, dinine karşı hainlik yapmış olur. Dinine karşı hainlik yapan, İslam dininin yürürlükte olduğu vatanına karşı da hainlik yapmış olur. Bu sebeple, mürtedin işlediği suç bir nevi “hıyanet-i vataniye”dir. Bunun cezası ise ölümdür.
Bunlar senin için geçerli sebepler mi sence?
bu arada İslam da büyük bir yere sahip ve en büyük güvenilir 4 mezhepten biri olan ve imamı Ahmed ibn Hanbel olan Hanbeli mezhebinde kadın mürted öldürülmez tövbe edene kadar belirlenmiş zindanın da yaşar imiş.
Bazı hadisler (Lütfen bazılarını oku, mümkünse hepsini okursan güzel olur.)
-"Kardeşinle (düşmanlığa varan) tartışmaya girme, onunla (kırıcı şekilde) şakalaşma ve ona yerine getiremeyeceğin sözü verme." (Tirmizî, Birr, 58) -"Hoş gör ki, hoş görülesin." (İbn Hanbel, 1/249) -"Kendisi cehennem ateşine ve cehennem ateşi de kendisine haram olan kişiyi size bildireyim mi? Cana yakın, yumuşak huylu, kolaylaştırıcı kimse." (Tirmizî, Sıfatü'l-kıyâme, 45) -"Allah katında dünyanın yok olması, bir Müslümanın öldürülmesinden daha hafiftir." (Tirmizî, Diyât, 7; Nesâî, Muhârebe, 2) 1550 -"Mümin cana yakındır. (İnsanlarla) yakınlık kurmayan ve kendisiyle yakınlık kurulamayan kimsede hayır yoktur." (İbn Hanbel, 2/40) 1750 -"Kardeşinle (düşmanlığa varan) tartışmaya girme, onunla (kırıcı şekilde) şakalaşma ve ona yerine getiremeyeceğin sözü verme." (Tirmizî, Birr, 58) 1950 -''Ailesi ve idaresi altında bulunanların hak ve hukukunda adaletle davrananlar, Allah katında nurdan koltuklara otururlar.'' (Müslim, İmâre, 18 -"Dört şey peygamberlerin sünnetlerindendir: Utanma (haya) duygusu, güzel koku sürmek, misvak kullanmak ve evlenmek." (Tirmizî, Nikah, 1) 3450 -"Allah'ın kadın kullarının Allah'ın mescitlerine gelmelerine engel olmayın!" (Müslim, Salât, 136) 3850 -"Yavrum! Ailenin yanına girdiğin zaman selam ver. Bu, sana ve ev halkına bereket olur." (Tirmizi, İsti'zân, 10) 4250 -"Sakın babalarınızdan yüz çevirip uzaklaşmayın! Kim babasından yüz çevirirse (bu davranış) nankörlüktür." (Buharî, Ferâîz, 29) 4550 -"Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım." (Tirmizî, Mencikıb, 63)
Ve Ömer (r.a) bir Müslüman kişinin Deveye kaldıraileceğinden fazla yükü yüklediğin de ona kızıyor ve hayvanlarında hak sahibi olduklarını bilmiyor musun diyor.
Türkiye Müslümanlarının ele alalım;
Çoğu klasik Anadolu insanıdır.Genelde ailesi Müslüman diye sanki ırkmış gibi müslüman olarak benimsetilirler,küçük yaşta dini bilgilerle ve cennet cehennem korkusuyla kafalarına girerler.Müslümanlık etkisinden çıkıp başka dinlere girmeyi bırak onları araştırma düşüncesine giren insan sayısı bir elin parmağını geçmez.Hadi bunların hepsini geçtim daha kendi dinlerinden bile bihaber yaşarlar.Ben Müslüman olmadığım halde daha çok okumuşumdur.Genelde çoğunda gördüğüm şey Türkçe anlamlarını okuyan müslüman da çok az.Arapça okuyunca bir şey kazandıracağını sanarlar halbuki Kur'an bir nutuk kitabıdır.Benim gördüğüm kadarıyla çoğu cahil insanıdır.Sadece kendi dinlerini din olarak görüp empati yapmadan başkalarına anlatmaya çalışırlar sonra da sizi cahil konumuna düşürürler.Hocaya gideni;ağaçtan,mescitten medet umanı,uydurulmuş şeyleri din sananı,İslam adı altında insanları kandıran hocalara inananı binlerce örnek sayılır.Islam bilgileri büyüklerinin anlattığı hikayelerden ve Arapça sözlerden geçmeyen insanlarla dolu,kendilerini çok ahlaklı zannedip milletin ahlaklarına laf atan ama bastırılmış duygular yüzünden en çok sapıklık onların içlerinde olan insanlarla dolu.Sabaha kadar yazılır ama çoğu insanın Islamdan bir haber yaşadığına adım gibi eminim.Arap ülkelerinin hali ise daha beter.Telefonda olmasam biraz daha düzgün yazardım.