Neler Yeni

Yurt ücretleri hakkında.

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Multi kasa Vettel
Ben DGS ye girdim puanım istediğim devlet üniversitelerine falan yetmiyor. Gidip Afyon, Kayseri, Amasya, Konya gibi şehirlerde aylık ortalama 10-15K (Ev kirası, faturalar, yeme içme mutfak masrafı vs.) masrafı yapmak yerine İstanbul da özel üniversite okumaya karar verdim. Kiralar vs. şaka gibi geliyor bana. İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor herhalde.
Bende DGS ile yerleşmeye çalışıyorum ama kontenjan az oluşu tedirgin ediyor. O yüzden alta Adıyaman Kahramanmaraş Malatya felan yazacağım.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Kaplan
Ben DGS ye girdim puanım istediğim devlet üniversitelerine falan yetmiyor. Gidip Afyon, Kayseri, Amasya, Konya gibi şehirlerde aylık ortalama 10-15K (Ev kirası, faturalar, yeme içme mutfak masrafı vs.) masrafı yapmak yerine İstanbul da özel üniversite okumaya karar verdim. Kiralar vs. şaka gibi geliyor bana. İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor herhalde.
Kaç puan aldın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende DGS ile yerleşmeye çalışıyorum ama kontenjan az oluşu tedirgin ediyor. O yüzden alta Adıyaman Kahramanmaraş Malatya felan yazacağım.
Puanın ne hocam?

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Multi kasa Vettel
Ünversitelerin öğrenci sayılarına , şehirdeki yurtların kapasitelerine, kira fiyatlarına vb. bakarak fikir edinebilirsin. Google maps üstünden özel yurtlarıda arayıp fiyat alabilirsin. Maddi durumun iyi değilse eve çıkmak çok yorar seni
Net bir fikir edinemedim o yüzden belki yurtta olanlar yardımcı olur diye düşündüm.

Kaç puan aldın?

Puanın ne hocam?
284.6

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Kaplan
Net bir fikir edinemedim o yüzden belki yurtta olanlar yardımcı olur diye düşündüm.

284.6
Az gelmiş dgsde iyi üni için kontenjan falan bi 300-320 almak lazım diye hatırlıyorum

man a man

80+ Bronze

284.6
Ünversitelerin öğrenciler tarafından açılmış sayfaları oluyor itiraf vb. oradan sorabilirsin

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Kaplan

284.6
Ev kirası vs anadoluda birçok ufak şehirlerde bile el yakiyo artık. Calismiyosan kira çıkmak mantiksiz gelir. Devlet yurdu da çıkmaz gibi kontenjanlar dolmuştur. Özel uygun yurt bulursan en cazip o gibi. Kiraya tek ciksan faturası kirası gıdası vs aylık asgari ücretli olsan bile aşabilir. Yurt 6-7 k verip geçebilirsin. Sıkıntı cidden

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Multi kasa Vettel
Az gelmiş dgsde iyi üni için kontenjan falan bi 300-320 almak lazım diye hatırlıyorum
Yaşadığım şehir 282.1 den kapatmış geçen sene. Kontenjan az olmasa yerleşebilirdim diye düşünüyordum. Geçtiğimiz seneler hep 280-285 den kapatmıştı.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,114
İsim
Abdullah Aydoğdu
Siz buna şaşıryorsunuzda bazı kyk yurtları hayla böyle
0
Dağda çobanlık yaparım daha iyi bune sbdbısjsskssk aile evinde okuyorum. Tamam bu da 10 numara bir şey değil ama 8 kişi 1 odada kalmam, kalamam.
Askere mi gidiyoz okula mı. Üniversite hayatı morukss

omer_34

80+ Silver
einzelapp_compressed.jpg

Almanya da Öğrenci yurt odaları genellikle bu şekilde mustakil tekli çift kat ev gibi yan yana dizilmiş oda gibi olanlarını da gördüm :)
ama onların yurtları metroya koşma mesafesiyle 20dk değil koymuşuz

Top Bottom