Neler Yeni

Yurt ücretleri hakkında.

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Multi kasa Vettel
Üniversite için şehir dışında okumayı düşünüyorum ama maliyeti çok fazla gibi görünüyor. Yurt ücretleri aylık yada yıllık ortalama ne kadar?

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
Hocam okuyacağınız şehire göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Balıkesir için konuşucam o yüzden sadece. Balıkesirde ortalama 5-12K arası diyebilirim.

man a man

80+ Bronze
KYK en pahalısı 570TL şu an. Benim okuduğum şehir 3bin-15bin arası değişiyor fakat 3 binlik yurtta 8 kişi kalıyorsun.

man a man

80+ Bronze
yuh o neymiş öyle mülteci kampı gibi 8 kişi :kekw:
yazık la Almanyada 1 kişilik yurtlar 300-500 euro arasında
Siz buna şaşıryorsunuzda bazı kyk yurtları hayla böyle
0

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Multi kasa Vettel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam okuyacağınız şehire göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Balıkesir için konuşucam o yüzden sadece. Balıkesirde ortalama 5-12K arası diyebilirim.

KYK en pahalısı 570TL şu an. Benim okuduğum şehir 3bin-15bin arası değişiyor fakat 3 binlik yurtta 8 kişi kalıyorsun.
Malatya Adıyaman Kahramanmaraş. Bu 3 şehri düşünüyorum. Devlet yurdu çıkar mı onu da merak ediyorum. Giderler ne durumda olur sizce? Gönlüm kendi şehrim de okumak ama kontenjan az risk almamam lazım.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
Ben DGS ye girdim puanım istediğim devlet üniversitelerine falan yetmiyor. Gidip Afyon, Kayseri, Amasya, Konya gibi şehirlerde aylık ortalama 10-15K (Ev kirası, faturalar, yeme içme mutfak masrafı vs.) masrafı yapmak yerine İstanbul da özel üniversite okumaya karar verdim. Kiralar vs. şaka gibi geliyor bana. İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor herhalde.

.RBO.

80+ Silver
Ben DGS ye girdim puanım istediğim devlet üniversitelerine falan yetmiyor. Gidip Afyon, Kayseri, Amasya, Konya gibi şehirlerde aylık ortalama 10-15K (Ev kirası, faturalar, yeme içme mutfak masrafı vs.) masrafı yapmak yerine İstanbul da özel üniversite okumaya karar verdim. Kiralar vs. şaka gibi geliyor bana. İnsanlar hayal dünyasında yaşıyor herhalde.
özel yurtlar kaç kişilik

man a man

80+ Bronze
Malatya Adıyaman Kahramanmaraş. Bu 3 şehri düşünüyorum. Devlet yurdu çıkar mı onu da merak ediyorum. Giderler ne durumda olur sizce? Gönlüm kendi şehrim de okumak ama kontenjan az risk almamam lazım.
Ünversitelerin öğrenci sayılarına , şehirdeki yurtların kapasitelerine, kira fiyatlarına vb. bakarak fikir edinebilirsin. Google maps üstünden özel yurtlarıda arayıp fiyat alabilirsin. Maddi durumun iyi değilse eve çıkmak çok yorar seni

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
özel yurtlar kaç kişilik
Hocam özel yurtlar tamamen bütçene göre değişiyor kişi sayısı. Tek kişilik oda da kiralayabilirsin, 2 kişi, 3 kişi, 4 kişi tutacağın yere şekline göre değişir. Ev tipi olursa apart gibi bir ev içinde 3 oda olur mesela her oda da 2 kişilik bulursun toplam 6 kişi aynı evi kullanırsın. Ama her halükarda bana fiyatları saçma pahalı geliyor. Evi tek birine kiraya verseler maksimum 6-7K edecekken odaları ayrı ayrı kiralıyorlar kişi başı 3K dan bir evden adamlar 18-20K belki daha fazlası paralar kazanıyorlar.

.RBO.

80+ Silver
Hocam özel yurtlar tamamen bütçene göre değişiyor kişi sayısı. Tek kişilik oda da kiralayabilirsin, 2 kişi, 3 kişi, 4 kişi tutacağın yere şekline göre değişir. Ev tipi olursa apart gibi bir ev içinde 3 oda olur mesela her oda da 2 kişilik bulursun toplam 6 kişi aynı evi kullanırsın. Ama her halükarda bana fiyatları saçma pahalı geliyor. Evi tek birine kiraya verseler maksimum 6-7K edecekken odaları ayrı ayrı kiralıyorlar kişi başı 3K dan bir evden adamlar 18-20K belki daha fazlası paralar kazanıyorlar.
cidden çok pahalı yok bu ülkede okunmaz ben Almanca çalışmaya devam ediyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,523
Üyeler
161,717
Son üye
erdem_t
Top Bottom