Neler Yeni

IOS Yurtdışı kayıtsız Iphone kullanımı?

Efsane71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir
Bütçe
30000
Selam arkadaşlar,
Yurtdışı Iphone almayı düşünüyorum fakat IMEI kaydı yaptırmayarak kar marjını artırmaya çalışıyorum. 8+8 16 ay kullanmak kayıtsız kullanım süre sonrası için biraz araştırdığımda kullanıcılar 2 farklı yöntemden bahsediyorlar;

1. 4.5G Wifi Router
    Kullanıcılar kullandığınız sim kartı takarak wifi router e takarak paylaşım ile YD olan telefonu voWifi ile karşı arama yapabildiklerini iletiyorlar.
    Eksileri:
    a)Telefonuna gelen SMS, Kısa kod, OTP gibi verilere erişememek veya nasıl erişebiliyorlar?
    b)Araştırdım fakat gelen çağrıyı cevaplama konusunda bir veriye ulaşamadım sadece arama yapıldığını gördüm.
  2. Eski bir iphone kullanarak ıcloud eşlemesi;
    Araştırdığım kadarıyla iphone 6S ve üzeri telefonlarda aynı ıcloud hesabı iki telefonda da login ise aynı wifi ağına bağlı iken gelen aramayı karşılayabiliyoruz. Fakat burada farklı değişkenler mevcut ve cevaplarını bulamadım.
    a) İki telefonda kendilerine ait olmayan 3. bir wifi ye bağlı olduğunda mı bu işlem gerçekleşiyor?
    b) Iphone 6S telefondan wifi hotspot ile paylaşıldığında YD cihaz ile çağrı karşılama ve arama işlemleri yapılabiliyor mu? (Bu konuda voWİFİ, wifi arama ile internet üzerinden yapıldığını belirtiyorlar ama kaynaklar sağlam değil)

Bu sistemleri kullanan veya farklı bir yöntem ile kullanan var mı?

Not: IMEI kayıt ettirsem bile 3 yıl boyunca kendi üzerime olan bir hat kullanmam gerekiyor fakat ben 1 sim kullanıyorum ve fatura ödemiyorum ve benim üzerimde değil böyle bir durumda çift telefon taşımam gerekecek buda bana ekstra (hat ücreti) + (36ay)x(paket ücreti) gibi bir gider kalemi ekleyecek.
(YD Xiaomi Redmi Note 10 Pro kullanıyorum ve bir ayağı çukurda)

şahin doğan

80+ Platinum
Konuyu yarım okudum. Bende YD cihaz kullandığımdan bildiklerimi aktarmak istiyorum.
Şu an Sim takılmamış bir YD iPhone aldın, 2024 8. ayına kadar kapanmadan kullanabilirsin. Her yıl 8 ay kullanım hakkın yenileniyor.
İkici cihaza aynı iCloud'u girme olayında ise 6S üstü olmasına gerek yok. 5S ile de oluyor. Bu durum için iki cihazında aynı Wifi ağına bağlı olması lazım. 6S'den YD iPhone'a Wifi paylaştığında bu durum gerçekleşmiyor. Wifi Router olayını bilmiyorum.
Başka sorun varsa sorabilirsin.

Efsane71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki şu konuda yorumunuzu alabilir miyim? @şahin doğan
Şöyle bir şey mümkün değil sanırım? Kayıt ettirdikten sonra e sim de kendi üzerime kayıtlı simi kullanmak ve fiziksel sim de ise şirket hattını kullanmam mümkün mü?
Kayıt ettirmem halinde çift telefon taşımam gerekiyor telefonum 6.7inc ve 15PM de 6.7inc taşıma zor olacak
Kayıtsız kullanırsamda 4 ay 15PM i tablet gibi kullanacağım yine yanımda çift telefon taşıyacağım
15 Pro max 256gb Almanya mediamarkt 1449 euro %10 tax free 1320 euro=38000TL+20000TL(kayıt)= 58000TL > 77000-58000=19000? kar
14 Pro max 128gb Gürcistan 32000TL+3000TL(ulaşım)+20000TL(kaıyt)=55000 > 68000-55000= 13000 kar
Sizce değer mi?

şahin doğan

80+ Platinum
Şöyle bir şey mümkün değil sanırım? Kayıt ettirdikten sonra e sim de kendi üzerime kayıtlı simi kullanmak ve fiziksel sim de ise şirket hattını kullanmam mümkün mü?
Şirket hattı sizin adınızaysa evet.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hasan altıntop
Selam arkadaşlar,
Yurtdışı Iphone almayı düşünüyorum fakat IMEI kaydı yaptırmayarak kar marjını artırmaya çalışıyorum. 8+8 16 ay kullanmak kayıtsız kullanım süre sonrası için biraz araştırdığımda kullanıcılar 2 farklı yöntemden bahsediyorlar;

1. 4.5G Wifi Router
    Kullanıcılar kullandığınız sim kartı takarak wifi router e takarak paylaşım ile YD olan telefonu voWifi ile karşı arama yapabildiklerini iletiyorlar.
    Eksileri:
    a)Telefonuna gelen SMS, Kısa kod, OTP gibi verilere erişememek veya nasıl erişebiliyorlar?
    b)Araştırdım fakat gelen çağrıyı cevaplama konusunda bir veriye ulaşamadım sadece arama yapıldığını gördüm.
  2. Eski bir iphone kullanarak ıcloud eşlemesi;
    Araştırdığım kadarıyla iphone 6S ve üzeri telefonlarda aynı ıcloud hesabı iki telefonda da login ise aynı wifi ağına bağlı iken gelen aramayı karşılayabiliyoruz. Fakat burada farklı değişkenler mevcut ve cevaplarını bulamadım.
    a) İki telefonda kendilerine ait olmayan 3. bir wifi ye bağlı olduğunda mı bu işlem gerçekleşiyor?
    b) Iphone 6S telefondan wifi hotspot ile paylaşıldığında YD cihaz ile çağrı karşılama ve arama işlemleri yapılabiliyor mu? (Bu konuda voWİFİ, wifi arama ile internet üzerinden yapıldığını belirtiyorlar ama kaynaklar sağlam değil)

Bu sistemleri kullanan veya farklı bir yöntem ile kullanan var mı?

Not: IMEI kayıt ettirsem bile 3 yıl boyunca kendi üzerime olan bir hat kullanmam gerekiyor fakat ben 1 sim kullanıyorum ve fatura ödemiyorum ve benim üzerimde değil böyle bir durumda çift telefon taşımam gerekecek buda bana ekstra (hat ücreti) + (36ay)x(paket ücreti) gibi bir gider kalemi ekleyecek.
(YD Xiaomi Redmi Note 10 Pro kullanıyorum ve bir ayağı çukurda)
Vowifi ile android telefonda uçak modülü açıp wifi ye bağladığımda arama alabiliyorum arama yapabiliyorum mesaj alabiliyorum yarın kısmetse yd bir iphone alacağım yanında da mobil modem almayı düşünüyorum siz bu konuda ne yaptınız tecrübe ettiniz mi.

MustafaKC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Kemal ÇAKMAK
Hasan Mert selamlar reis ne yaptınız acaba mobil modem ile kullanıyor musunuz? Eğer öyle bir durum var ise bende niyetim var araştırma yapıyorum en yakın sizsiniz.

crabman

80+ Bronze
Vowifi ile android telefonda uçak modülü açıp wifi ye bağladığımda arama alabiliyorum arama yapabiliyorum mesaj alabiliyorum yarın kısmetse yd bir iphone alacağım yanında da mobil modem almayı düşünüyorum siz bu konuda ne yaptınız tecrübe ettiniz mi.
Mobil modem alip kullanmaya basladiniz mi? Mobil modemle saglikli calisiyodum?

anilg8293

80+
Konuyu okudum ben şöyle düşünüyorum yurt dışı bir telefonu o kadar para vereceksin bir de üstüne böyle bir sürü rezil şeylerle uğraşacaksın bence bana yanlış geliyor hocam yani paran neye yetiyorsa bence onu almalısın gidip yurt dışı cihazı ile uğraşman emin ol buna değmeyecek bundan üç yıl önce 14 pro Max ilk çıktığı zaman o zamanlar kayıt ücreti 5000 TL civarıydı o zaman ben 17.000 TL'ye 14 pro Max aldım 5000 TL'ye da kayıt ettim bana 23.000 TL'ye mahal oldu sonrasında ise bu cihazın kardeşime hediye ettim kendime 15 pro Max çıkınca onu aldım ve hala kullanıyorum fakat sana şunu söyleyeyim ben senin yerinde olsam gidip o fiyata daha düşük model bir illa iPhone olacaksa Türkiye cihazı bir iPhone ya da muadili o fiyatları bir android cihaz almanı öneririm çünkü senin bu bahsettiğin çözümler ve sürdürülebilirlik taktiklerinin hepsi kalıcı ve net taktikler değil yani yarın bir gün bunların hepsi fix yiyebilir bunun bir garantisi yok veya bunlara bir düzenleme gelebilir çünkü her yıl yurtdışı cihazlarına gerek fiyat anlamında gerek vergi anlamında gerek kullanım yönüne ibraz anlamında en az 7-8 tane düzenleme geliyor bak her yıl bu hep oluyor yani sen şimdi yurt dışı bir cihazı alıp bunu dediğin yöntemlerle bir şekilde kullansan bile bunun bir sonraki günün garantisi olmayacak bunu sen tahmin edebiliyorsundur fakat emin ol buna değer mi kesinlikle değmez çünkü telefon artık bizim vücudumuzun bir parçası acil durumlarda önemli durumlarda veya önemsiz durumlarda her zaman ve her zaman telefon bizim vücudumuzun artık bir parçası haline geldi ve bu kadar önemli bir faktörü sırf iPhone kullanabilmek için ve böyle Uğraştırıcı şeyler için buna esir etmemen gerekiyor diye düşünüyorum. Sekiz ve dokuz yıllık falan Apple kullanıcısıyım haberin olsun ağır da fanboyuyum. Geçen yıl dedim ki bir değişiklik yapayım s24 ultra alayım dedim aldım bak gerçekten aşık oldum halen de gözüm orada fakat geri satıp 16 pro Max almamın sebebi şuydu Samsung'un yazılımı herkesin her yaşayan insanın kabul edeceği üzere yazılımı sistemi Apple kadar stabil değil bu yüzden de ben bu stabiliteye 8.09 yıldır çok alıştım için tekrar geçebilme imkanım varken geçtim o yüzden dediğim gibi illa Apple almak zorunda değilsin bence dediklerimi bir düşün çünkü şu an alabileceğin için veya ulaşılabilir olduğu için gözüne tatlı gelebilir o yüzden buna yenik düşme ben senin yerinde olsam hiç bulaşmazdım güzelinden bir cihazımı çekerdim keyfime bakardım

Top Bottom