YURTDIŞINDA HANGİ KREDİ KARTINI KULLANMALIYIM

İnternet bankacılığı ve aplikasyon arayüzü olarak Garanti'yi tek geçerim. Tüm işlemleri kolayca yapabiliyosun ve hiç bir karışıklık yaşamıyorsun.
Onun dışında kredi kartı için de yanılmıyorsam öğrenciye yönelik aidatsız ya da yıllık düşük aidatlı kartı olması lazım.
Ekstra olarak diğer alternatif sanal bankacılık taraflarında da zaten kolayca hesap oluşturabiliyorsun.

İnternet bankacılığı ve aplikasyon arayüzü olarak Garanti'yi tek geçerim. Tüm işlemleri kolayca yapabiliyosun ve hiç bir karışıklık yaşamıyorsun.
Onun dışında kredi kartı için de yanılmıyorsam öğrenciye yönelik aidatsız ya da yıllık düşük aidatlı kartı olması lazım.
Ekstra olarak diğer alternatif sanal bankacılık taraflarında da zaten kolayca hesap oluşturabiliyorsun.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için yarın gidip Garanti çıkarıcam+Yapı Kredi ve en para

Nereye gidcen evden çıkarsana
Banka ile aramda 1 sokak var gidip yüz yüze halledip ekstra bilgi almak için gitcem
Konum olarak baya iyi yerde oturuyorum garanti,TEB, Yapı Kredi, Akbank ile aramda sadece 1 sokak var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde genel olarak forumdaki arkadaşlar sorum var gene ben yaz tatilde çalışıp balkan turu yapcam yanında nakit+ kredi kartı olsun istiyorum bunun için ne kullanabilirim? Faiz oranı en düşük yada hiç olmayan her yerde hangisi geçer?

Banka ile aramda 1 sokak var gidip yüz yüze halledip ekstra bilgi almak için gitcem
Konum olarak baya iyi yerde oturuyorum garanti,TEB, Yapı Kredi, Akbank ile aramda sadece 1 sokak var
İnternetten üye ol ref kodu ile 750tl para veriyor şubede ref kodla hesap açılmıyor galiba

18 yaşıma girdiğim için kendim adına hesap açıp banka kartı kullanmak istiyorum 2 tane bankadan almayı düşünüyorum öğrenci olduğum için kampanyalar avantajları çok önemli. Hangi banka para kartı için yıllık ne kadar ücret alıyor bilmiyorum. Hangi kartı tavsiye edersiniz+ müşteri hizmetleri hangisi daha iyi?
Yurtdisi icin axess teb ing genelde bunlar daha avantajli ve dusuk farklarla odeme oluyor aylik aidati da sitelerinden ogrenebilirsin ama benim tavsiyem axess ve tebdir.

Yurtdisi icin axess teb ing genelde bunlar daha avantajli ve dusuk farklarla odeme oluyor aylik aidati da sitelerinden ogrenebilirsin ama benim tavsiyem axess ve tebdir.
Peki bir şey sorcam ben yurtdışında dolar veya Euro harcasam Ekstrem e TL olarak yansır mı yoksa dolar veya Euro olarak mı geliyor

Peki bir şey sorcam ben yurtdışında dolar veya Euro harcasam Ekstrem e TL olarak yansır mı yoksa dolar veya Euro olarak mı geliyor
evet tl olarak o anki kurlar genelde bankalarin kur farki oiluyor biraz daha yuksek ama direk tl olarak hesaba dusuyor bende yurtdisinda yasiyorum ailem buraya gelince kendileri birsey almak istiyor kredi karti kullaniyorlar ya axess yada teb en duusk fark bunlard aoluyor ve direk extreye tl dusuyor ama bankaya ibraz edilmesi lazim ekstrenin tl olarak kesilmesi icin yada uygulamadan onun ayarlari oluyor

Kredi kartında döviz hesabı tanımlıysa yurtdışında yapmış olduğunuz miktar direkt kredi kartına yansır. Hesap kesiminde komisyon yansımaz. Örnek 300€ harcama yaptınız hesap kesiminde 300€ ödersiniz.
Ama EU veya ABD dışı ülkede euro veya dolar dışı harcama yaparsanız bankanın o an uyguladığı kurdan hesabınıza euro/dolar yansır.

Kredi kartında döviz hesabı tanımlıysa yurtdışında yapmış olduğunuz miktar direkt kredi kartına yansır. Hesap kesiminde komisyon yansımaz. Örnek 300€ harcama yaptınız hesap kesiminde 300€ ödersiniz.
Ama EU veya ABD dışı ülkede euro veya dolar dışı harcama yaparsanız bankanın o an uyguladığı kurdan hesabınıza euro/dolar yansır.
Cok mantikli birsey degil geri odemesi sikinti oluyor normal tl ekstre olarak secilebiliyor eger dolarla yada euro ile maas almiyorsan anlami yok

Yanlışınız var. TL kredi kartıyla alışveriş yapıldığında iki defa döviz makasına girer. Kendimden örnek vereyim. Tayland’dan iphone satın aldım. İlk başta döviz ekstrem yoktu. Tayland bahtından dolara çevirdi. Dolardan Tl’ya çevirdi. 38bin₺ ödedim. İade edip dolar ekstresi açıp aynı ürünü satın aldım. 35bin₺yi dolar olarak yansıttı.

Geri