Neler Yeni

#yusuftekinistifa bu adam nasıl gönderilir?

Ysuflix

80+ Gold
adam tastaslı adammıs (!) kardesimin totosu titriyo sınıfta kalıcak diye 9. sınıf kjahwdkjwshdkja @Method

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,598
İsim
Oozdmrsm
Türkçede 70 puan altı sınıfta kalacak tamam anladık ama diyer dersler sırf Türkçeye iyi çalışalım diye mi yaptılar seneler öncesinden kalma olan klasik tarzı yazılıları geri getirdiler tüm derslerde eğitim zorlaştırma yönelik olmamalı ve olamaz kitabı mı ezberlicez ezberlemek öğrenmek değildir diğer konularda yaptıkları değişikliklerin olması gerekiyordu zaten ama insanların iyice derslerden soğutmaya çalışıyorlar bu ülkede istediğiniz kadar millieğitim bakanı değişsin ama hiçbirşey değişmiyecek herkes istifa etmesini isteyecek
şu sınavların test olduğu zaman kolay olduğunu size aşılayan şey ne? Burada öğrenciye zorluk çıkarılmıyor. Rastgele sallayıp 50 alınca o bilgiyi öğrenmiş olmuyorsun. Klasik sınavların bi katkısıdır bu. Klasik sınavın amacı o bilgiye sahipsen yaparsın mantığındadır ve gidişatına bile puan verilebilir. Sen hiç lisede matematik sınavının test olduğunu gördün mü? Ben görmedim mesela

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Kerem Eldes
Bazı hamleleri doğru mesela, Türkçe puanını 70 altı olanların sınıfta kalması vb. gibi.
Bu sene itibari ile yapılacak ortak sınav da özel okullardaki torpil durumunun önüne geçiyor.

Yine bu bakan öğrencileri zaten bu ezberci ve öğrencileri yarıştıran ve öğrencinin kendi potansiyelini yansıtamadan verimsiz bir süreç yaşatan bu sisteme de tuz biber oldu bence. Yani sistemi düzeltmek yerine düzelmemiş sistemi zorlaştırması ne kadar sağlıklı veya uzun vadede ne kadar nitelikli bireyler dünya çapında [Tamamen ülkemizde yaşamış] insanlar olacak göreceğiz.
Ortak sınavda eğitim kalitesi farkı da sıkıntılı. Sadece kendi deneyimlerimden bir örnek vericem, biz çalışırken üniye lise sonda matematik hocamız değişti ve yerine gelen sözde yaşlı, bilge, deneyimli hoca o kadar bunamıştı ki adam sınava 3 ay kala hala bize açı falan anlatmaya çalışıyordu. Kaç kere şikayet ettik, dilekçe verdik ama bir şey olamdı. Bu adamın türkçe dersi karşılığıyla eğitim görenle gerçekten düzgün eğitim görenin aynı sınava tabii tutulması bir tık saçma gibi.

JSezar

80+ Silver
siz ağlıyonuz

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,792
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Ortak sınavda eğitim kalitesi farkı da sıkıntılı. Sadece kendi deneyimlerimden bir örnek vericem, biz çalışırken üniye lise sonda matematik hocamız değişti ve yerine gelen sözde yaşlı, bilge, deneyimli hoca o kadar bunamıştı ki adam sınava 3 ay kala hala bize açı falan anlatmaya çalışıyordu. Kaç kere şikayet ettik, dilekçe verdik ama bir şey olamdı. Bu adamın türkçe dersi karşılığıyla eğitim görenle gerçekten düzgün eğitim görenin aynı sınava tabii tutulması bir tık saçma gibi.
İşte orada da eğitim sistemindeki eşitsizlik oluyor.
En azından bu sene kısıtlı tuttular, okul kaliteleri dediğin gibi ya iyi ya kötü, hocadan hocaya da değişiyor zaten örneğini de yaşamışsın.

Leaden_Viever

80+ Bronze
şu sınavların test olduğu zaman kolay olduğunu size aşılayan şey ne? Burada öğrenciye zorluk çıkarılmıyor. Rastgele sallayıp 50 alınca o bilgiyi öğrenmiş olmuyorsun. Klasik sınavların bi katkısıdır bu. Klasik sınavın amacı o bilgiye sahipsen yaparsın mantığındadır ve gidişatına bile puan verilebilir. Sen hiç lisede matematik sınavının test olduğunu gördün mü? Ben görmedim mesela
Bak o bilgiye sahipsen diyorsun ezberlemek yerine o bilgiye sahipsen diyorsun mesela felsefe bizim hocaya sorduk her tanımı kabul etmem diyor kitapta neyse onu yaz yani din kültürü de böyle çoğu ders böyle işi zorlaştırmak bir fayda sağlamaz daha çok insanı dersten soğutur bu sistemin köklü bir değişikliğe ihtiyacı var sen tüm derslerde ki bilgileri a dan z ye ezberliyebilirmisin Hayır
Klasik tarz derken doğru yanlış boşluk doldurma hiçbiri yok üstte soru altta cevap kısmı test olduğunda onunda bir zorluğu var senin mantığınla ayt tyt yi de klasik soru yapsınlarda görün gününüzü

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,598
İsim
Oozdmrsm
Bak o bilgiye sahipsen diyorsun ezberlemek yerine o bilgiye sahipsen diyorsun mesela felsefe bizim hocaya sorduk her tanımı kabul etmem diyor kitapta neyse onu yaz yani din kültürü de böyle çoğu ders böyle işi zorlaştırmak bir fayda sağlamaz daha çok insanı dersten soğutur bu sistemin köklü bir değişikliğe ihtiyacı var sen tüm derslerde ki bilgileri a dan z ye ezberliyebilirmisin Hayır
Klasik tarz derken doğru yanlış boşluk doldurma hiçbiri yok üstte soru altta cevap kısmı
Ya bro haftada iki saat gördüğün bir desten düşük alsan ortalamanı ne kadar etkileyecek? Seni kurtaran şey Edebiyat, Matematik, Fen bilimleri, İngilizcedir.(sayısal bölümdeyim onun için böyle bir şey söylüyorum)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Özel Yabancı Liselerden birinde okuyorum Türk müfredatı görmüyoruz bile ama ortak sınavlar bize de uygulanacakmış gerçekten saçmalık.

JSezar

80+ Silver

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çok sürmez merak etmeyin. Seçim kampanyası döneminde ilk gidecek kişi. Öğretmenler, öğrenciler. Aldığı kararları mantıklı bulan yok.

Top Bottom