Neler Yeni

Zeka ve İman ile ilgili

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
sabri reis
Beyler şimdi bazilari diyorlar ki Aklınızı kullanırsaniz Tanrıyı bulursunuz mesela diyelim ben gerizekalıyim, benim beynim basmıyor nasıl bulucam
Tanrı beni böyle yaratmış sonra benden anlamami bekliyor anlayamassam cehenneme gidecem.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
Ferhat Bilgi
Beyler şimdi bazilari diyorlar ki Aklınızı kullanırsaniz Tanrıyı bulursunuz mesela diyelim ben gerizekalıyim, benim beynim basmıyor nasıl bulucam
Tanrı beni böyle yaratmış sonra benden anlamami bekliyor anlayamassam cehenneme gidecem.
Sen boşver yorma kafanı yaşa hayatı

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,517
İsim
Muhammed efe
Zaten sen g.....lı olarak yaratılmışsan senden buna dair bi beklenti olmuyor, Kuran'da bile bizim mesajımızın ulaşmadığı toplum,kavimleri bundan sorumlu tutacak değiliz yazar. Hele ki doğuştan bu durumda olan bi insandan zaten dini ibadet vs gibi şeylerde beklenmez. Tabii İman meselesi kalpte biten bir durum. Zaten dünya gözü ile görmüş olsak yaradanı yaratılış gayesinin dışına çıkmış oluruz. Ancak Peygamber ve kitapların ulaşmadığı toplumlarda Ahlak'a uygun yaşayarak doğuştan gelen dürtüler ile Allah'ın varlığını hissedebilir. Buna inanmayan birisi tabii ki gidip kendisine göre yorumlayabilir ama İslam'da kaideler bunlardır.
"O halde sen yüzünü Allah'ı birleyen (bir hanîf) olarak dine, Allah'ın o fıtratına çevir ki O, insanları bunun üzerine yaratmıştır." (Rum Suresi, 30. ayet)
"Biz bir peygamber göndermedikçe (kimseye) azap edecek değiliz." (İsra Suresi, 15. ayet)
Ek not:
  • İslam inancında Allah'ın adaletli ve merhametli olduğu vurgulanır. Peygamberlerin ulaşmadığı toplumların ahiretteki durumu, Allah'ın adaleti ve hikmeti çerçevesinde değerlendirilecektir.
  • Bazı İslam alimleri, bu tür toplumların "fitrat üzere" yaşamaları ve ahlaki değerlere uymaları durumunda Allah'ın rahmetine nail olabileceklerini belirtir.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,115
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
akıldan kastı akıl. geriz*ekalı insanların da aklı var. aklı olmayanlar zihinsel engelli olanlar. saygılar.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Enes Budak
Kanka bana göre bütün dinler uydurma, yani ben şahsen sana çok din işine girmeni tavsiye etmem. "Aklınızı kullanırsanız tanrıyı bulursunuz " deme ya, "bu kalemin bir yaratıcısı varaa, bu muazzam evrenin nasıl bir yaratıcısı olmasın" sorusu klasiktir, "ee kardeşim bu muazzam evrenin bile bir yaratıcısı varsa, senin o evrenden de muazzam olan tanrının bir yaratıcısı nasıl olmasın" .. yani kısaca bence çok açık şekilde dinler yalan, tanrı vardır, yoktur o ayrı bir tartışma konusu.

Bu soruyu bir müslüman olarak sorduysan, ve İslam'a göre bir ceval istiyorsan, İslam'da "zaten yapamayacağın" şeylerden sorumlu olmazsın, yani deliysen adam öldürsende günahı yoktur, çünkü bu fiili isteyerek yapmıyorsun, bunu herşeye uyarlayabilirsin, gerçekten ....zekalı isen tanrıyı bul(a)mamanın, kâfir olarak ölmenin de bir cezası olmaz.

Ama dediğim gibi, git felsefe oku, bilim oku, dinler tarihi oku, aman gidip ....nursi, popcorn falan okuma.

Top Bottom