Beyler şimdi bazilari diyorlar ki Aklınızı kullanırsaniz Tanrıyı bulursunuz mesela diyelim ben gerizekalıyim, benim beynim basmıyor nasıl bulucam
Tanrı beni böyle yaratmış sonra benden anlamami bekliyor anlayamassam cehenneme gidecem.
Kanka bana göre bütün dinler uydurma, yani ben şahsen sana çok din işine girmeni tavsiye etmem. "Aklınızı kullanırsanız tanrıyı bulursunuz " deme ya, "bu kalemin bir yaratıcısı varaa, bu muazzam evrenin nasıl bir yaratıcısı olmasın" sorusu klasiktir, "ee kardeşim bu muazzam evrenin bile bir yaratıcısı varsa, senin o evrenden de muazzam olan tanrının bir yaratıcısı nasıl olmasın" .. yani kısaca bence çok açık şekilde dinler yalan, tanrı vardır, yoktur o ayrı bir tartışma konusu.
Bu soruyu bir müslüman olarak sorduysan, ve İslam'a göre bir ceval istiyorsan, İslam'da "zaten yapamayacağın" şeylerden sorumlu olmazsın, yani deliysen adam öldürsende günahı yoktur, çünkü bu fiili isteyerek yapmıyorsun, bunu herşeye uyarlayabilirsin, gerçekten ....zekalı isen tanrıyı bul(a)mamanın, kâfir olarak ölmenin de bir cezası olmaz.
Ama dediğim gibi, git felsefe oku, bilim oku, dinler tarihi oku, aman gidip ....nursi, popcorn falan okuma.