Çözüldü✓ RX 9070 için Ryzen 7 7800X3D mi, Ryzen 7 9700X mi mantıklı?

Bu testlere anlam veremiyorum, yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. 7 9700x çoklu ve tekli çekirdek performansı daha iyi çıkıyor günlük kullanım + program vs daha hızlı çalışacaktır diye düşünüyorum. 2K çözünürlükte baktığım zaman bazı yerlerde ciddi fark var bazı yerlerde neredeyse hiç yok. Kafamı karıştıran iki konu bu birisi iş + günlük kullanımda bir tık daha hızlı diğeri oyun performansı iyi ama özellikle 1080p olduğu için pek ilgimi çekmiyor. 2K çözünürlükte de ciddi fark olan videolar var hangisi doğru anlamıyoru. Bir de 3D olan ekran kartı besleme konusunda bir tık daha iyiymiş.
senin oynayacağını söylediğin oyunlar zaten ekran kartına yüklenecek

kartı almadıysan 7800x3d vereceğin parayla 9070xt al
Kartı aldım hocam 9070 ile xt arasında da baktım 10 fps falan anca fark vardı +5-6k vermeye gerek yok dedim. İşlmeci iş tarafını da etkilediği için kararsız kaldım sadece.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

senin oynayacağını söylediğin oyunlar zaten ekran kartına yüklenecek
Doğru diyorsun hocam, ben Youtuba da ki testlere anlam veremiyorum sadece, şimdi tekrar videolara baktım da ekran kartı beslemesinde %5 gibi bir eksi yönü var ama %100 kullandığı senaryolarda arada oynayan FPS max 10 falan gösteriyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
iyi güzel ama bence 2klık fark yok 2k çözünürlükte oynayacaksa (bu arada hocam yanlış kategoriden ben raporlamıştım geçen hakkınızı helal edin :D)
Helal olsun hocam da 1 uyarı sonra ceza vericek sistem herhalde boşu boşuna uyarı topluyoruz :D

oyunlarda ikisi de tatmin eder 9700x genel kullanımda daha iyi o yüzden ben tercihimi 9700x den yaptım

Arkadaşlar merhaba yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar.
Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi işlemciyi almak mantıklı? En ucuz yerler arasında 2k fiyat farkı var ama taksitli yerler arasında 3k
1080P FPS oyuncusu isen 7800X3D kesinlikle öneriyorum.

Ekran kartı belirttiğim gibi RX 9070, 2k oynayacağım ve valorant, cs tarzı oyunlar oynamıyorum. Genelde AAA oyunlar veya en fazla hunt showdown, warzone gibi FPS oynuyorum ama %70 AAA oyunlar.
Ayrıca yazılımla da ilgileniyorum. Sizce hangi işlemciyi almak mantıklı? En ucuz yerler arasında 2k fiyat farkı var ama taksitli yerler arasında 3k
direkt 9700x ryzen 9 lara çıkamıyorsan alabileceğinin en iyisi

7800x3d parçalar. Gidip pc bilmemneyi kanallarını izleyip gaza gelmeyin.

1080P FPS oyuncusu isen 7800X3D kesinlikle öneriyorum.
Yok değilim zaten o yüzden kararsız kaldım, 2-4K da FPS farkı ciddi anlamda yok belki gecikme süresinde öndedir önbellekten dolayı

direkt 9700x ryzen 9 lara çıkamıyorsan alabileceğinin en iyisi
9700X aldım benim için daha doğru olduğunu düşündüm, yazan herkese teşekkür ederim. Single core ve multi core performansları daha iyi gündelik işlemler ve programlarda daha verimli olacak diye düşünüyorum. 2k oyunculuk içinde zaten hemen hemen aynı performans. 9 7900x e baktım ama taksitli olan yerlerde fiyatı çok yüksek o yüzden vazgeçtim.

7800x3d parçalar. Gidip pc bilmemneyi kanallarını izleyip gaza gelmeyin.
Hocam 1080p oyunculuk için gerçekten parçalıyor ama 2K da hiç bir yerde fark yok, söylediğiniz kanallar izlemedim 10 farklı test videosundan gördüklerimi söyledim. Zaten inceleme sonuçlarında da single core ve multi core puanları daha yüksek, benim için 2K oyunda uçuk fark olmaması ve programlarda bir tık daha hızlı olmasından dolayı işime yarayacak.

Yok değilim zaten o yüzden kararsız kaldım, 2-4K da FPS farkı ciddi anlamda yok belki gecikme süresinde öndedir önbellekten dolayı

9700X aldım benim için daha doğru olduğunu düşündüm, yazan herkese teşekkür ederim. Single core ve multi core performansları daha iyi gündelik işlemler ve programlarda daha verimli olacak diye düşünüyorum. 2k oyunculuk içinde zaten hemen hemen aynı performans. 9 7900x e baktım ama taksitli olan yerlerde fiyatı çok yüksek o yüzden vazgeçtim.

Hocam 1080p oyunculuk için gerçekten parçalıyor ama 2K da hiç bir yerde fark yok, söylediğiniz kanallar izlemedim 10 farklı test videosundan gördüklerimi söyledim. Zaten inceleme sonuçlarında da single core ve multi core puanları daha yüksek, benim için 2K oyunda uçuk fark olmaması ve programlarda bir tık daha hızlı olmasından dolayı işime yarayacak.
2K oynuyorsan hocam 9700X al geç.

2K için 9700X daha doğru bir tercih olur. FPS oynamıyorsanız hele X3D almanın gerçekten bir esprisi yok. Render tarafında da daha güçlü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,523
Üyeler
183,297
Son üye
yunusyelgec
Geri