Yardım 7500F soğutucu önerisi. (F/P olsun)

Phantom spirit al ben gamebosst noble 120 mm sıvı kullanmıstım 7500f ıcın cok gereksız Phantom spirit ısını fazlasıyla gorur

İşlemciyi yükseltmek ve ömürlük bir şey istiytorsan bağlantıdaki ürünü öneririm. Hepsiburada'dan taksitle alabilirsin.

Yok bu kadar çıkamam ve acelesi yok diyorsan da aşağıdaki iki ürün de işini görecektir.

Kargo ücreti yoksa kendi sitesinde daha uyguna satıyorlar.

Ek olarak almadan Pazarama, N11 vb. hesapları açıp kuponları da yoklamanı öneririm. Daha uyguna denk getirebilirsin.

Sıcaklıkların kaç derece?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende evo modeli var tavsiye ederim ama macun yüzünden sıcaklıklarım bir tık yüksek geldi.
Çok detaylı ve zorlayıcı test yapmadım ama gündelik oyun esnasında göz ucuyla kontrol ediyorum ara sıra ortalama en fazla 55-60 civarı diye hatırlıyorum. Ancak 7700XT ile 4K'da açmaya çalışıyorum oyunları. O yüzden işlemciye çok iş düşmüyor da olabilir her zaman.

Çok detaylı ve zorlayıcı test yapmadım ama gündelik oyun esnasında göz ucuyla kontrol ediyorum ara sıra ortalama en fazla 55-60 civarı diye hatırlıyorum. Ancak 7700XT ile 4K'da açmaya çalışıyorum oyunları. O yüzden işlemciye çok iş düşmüyor da olabilir her zaman.
Ben de 2kda deniyorum. Anlık 74e vuruyor sonra 60 bandında. İçim rahat etmedi. Macunu süreyim belli olur o zaman.

7500f + 5070 ekran kartlı sistem topladım.
ANAKART: msi b650m p
KASA : Segotep lumi 3t

2K da oyun oynayacağım. Fiyat performans olarak hangi soğutucuyu almalıyım. Önerilere açığım. Bütçede uçmak istemiyorum, zira sona geldim :)

ÖNEMLİ OLAN PERFORMANS. Görüntü İKİNCİ SIRADA.
Eğer uygun fiyatlı bir cihaz bakıyorsanız Deepcool'un LT serisi 240mm sıvı soğutmalarına bakabilirsiniz şu an çok popülerler.

Ben de 2kda deniyorum. Anlık 74e vuruyor sonra 60 bandında. İçim rahat etmedi. Macunu süreyim belli olur o zaman.
Aynen bir de öyle dene bakalım. 7500F'in stok fan dışında 74'lere çıkması normal değil gibi geldi günlük kullanımda. Ben de bir deneyeceğim fırsatını bulunca; 2K'da veya işlemciye yük düşen oyunlarda.

Bu arada ne kadar fark eder bilmiyorum ama Phantom'da 7 soğutma borusu bulunuyor. Diğer çoğu modelde 6 tane vardı benim aldığım zamanlarda.

Bir de hocam alacağın modelin kasayla uyumlu olmasına da dikkat etmen gerekiyor. Phantom kasaya rahat sığdı ancak ramlerden dolayı öndeki fan bir parmak kadar çıkıntılı duruyor.

Ekler

• IMG_20231229_000731.webp
    IMG_20231229_000731.webp
    901.6 KB · Hit: 11
Aynen bir de öyle dene bakalım. 7500F'in stok fan dışında 74'lere çıkması normal değil gibi geldi günlük kullanımda. Ben de bir deneyeceğim fırsatını bulunca; 2K'da veya işlemciye yük düşen oyunlarda.

Bu arada ne kadar fark eder bilmiyorum ama Phantom'da 7 soğutma borusu bulunuyor. Diğer çoğu modelde 6 tane vardı benim aldığım zamanlarda.

Bir de hocam alacağın modelin kasayla uyumlu olmasına da dikkat etmen gerekiyor. Phantom kasaya rahat sığdı ancak ramlerden dolayı öndeki fan bir parmak kadar çıkıntılı duruyor.
Düşük profil ram gerekiyor 2 bloklu soğutuculara ben de pearless assasinde aynı durumla karşılaştım, birde rgb ram aldık rami göremiyorduk fandan :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet lakin tam süremedim. Onu sildim. Tekrar sürmek istediğimde yetmedi. Ben ondan dolayı düşünüyorum. Bugün aynısından aldım deneyeceğim tekrar.
9600x için aldım ben eksik parçalarım olduğu için kurulumu tamamlamadım sıcaklık değerlerini merak ediyorum. Yük altında en falza 65 civarında dolaşacağını düşünüyorum

Bu konuya yorum yapmıştım ama bütçeyi düşün tutmak istediğiniz için ona göre öneri yapmıştım. Madem RGB ramleri görmek istiyorsanız kasanız da uygunsa o zaman 240mm sıvı soğutma alın.

Merhabalar, konudan alakasız olacak ama kasanızı (Segotep Lumi 3T) psu ile birlikte satılan (incehesap'ta 750w 80+ bronz PCIE 5.1 olarak satılıyor) şekilde mi aldınız acaba, eğer öyle aldıysanız içinde gelen psu ile ilgili bilgilendirebilir misiniz rica etsem. Kasanın içinde gelen psu ile ilgili hiçbir yerde bilgi bulamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,445
Üyeler
185,726
Son üye
İbrahimAy020
Geri