Çözüldü✓ RX 6700 XT Undervolt Ayarları Nasıl

RagnarLodbrok

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
229
1766855531130.webp

Asus Dual RX 6700 XT kullanıyorum; karta undervolt yapmak istedim, değerlerini bu şekilde girdim ve güç ayarlama kısmını da +15'e çektim. Bu ayarlar sizce nasıl?

ben de de 6700xt var hangi driveri kullanıyorsun ekran sürücüsünün ?

Ekran görüntüsü 2025-12-28 123711.webp

red devil modelı var benım ayarrlarımda bu sekılde hotsopt daha 75 oldugnu gormedım 4k bıle denedım 75 gormuyor
1200 rpmlerde

Alıntıyı görüntüle

red devil modelı var benım ayarrlarımda bu sekılde hotsopt daha 75 oldugnu gormedım 4k bıle denedım 75 gormuyor
1200 rpmlerde
4K'da denemedim hocam ben de, bu yaptığım ayarlarda last of us 1080p ultra grafiklerde max 55 derece, occt ve furmarkta da 10dk sonunda max 62 gördüm ama daha iyi bir ayarı varsa diye forumdan yardım almak istedim.

4K'da denemedim hocam ben de, bu yaptığım ayarlarda last of us 1080p ultra grafiklerde max 55 derece, occt ve furmarkta da 10dk sonunda max 62 gördüm ama daha iyi bir ayarı varsa diye forumdan yardım almak istedim.
eger bu dedıgın hotspot degerlerıyse cok cok ıyı degılse de cok ıyı bakım falan mı yaptın

eger bu dedıgın hotspot degerlerıyse cok cok ıyı degılse de cok ıyı bakım falan mı yaptın
Yok hot spot değil hocam gpu sıcaklığı, hot spot olarak max 83 gördüm. Bakım vs. yapmadım da yakın zamanda yapacağım, kartı 2. elden aldığım için yapmam gerekir diye düşünüyorum. Termal ped ve macun siparişi verdim geldiklerinde yapacağım.

Yok hot spot değil hocam gpu sıcaklığı, hot spot olarak max 83 gördüm. Bakım vs. yapmadım da yakın zamanda yapacağım kartı 2. elden almıştım.
hocam bu ayarlarınız dursun
ayarları bır varsayılan yapıp sıfırlayıp fan ve gpu ayarlarını etkınlestırıp atarmısnız gpu ayarında gelişmişte acık olsun hotspotu dusurmek ıcın bır ayar onereyım ıstersenız

6800xt de 1065 voltaj kullanıyorum hiç kapanma etme olmadı, kaç güç tüketiyor furmarkta 62 derecede çok iyi

6800xt de 1065 voltaj kullanıyorum hiç kapanma etme olmadı, kaç güç tüketiyor furmarkta 62 derecede çok iyi
Hocam oyunlarda 90-130w arasında furmakta da max 210w gördüm, 210w'da 62 dereceydi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayarları bır varsayılan yapıp sıfırlayıp fan ve gpu ayarlarını etkınlestırıp atarmısnız gpu ayarında gelişmişte acık olsun hotspotu dusurmek ıcın bır ayar onereyım ıstersenız
Hocam hot spot düşürmeye gerek var mı, bence iyi değerleri?

Hocam oyunlarda 90-130w arasında furmakta da max 210w gördüm, 210w'da 62 dereceydi.

Hocam hot spot düşürmeye gerek var mı, bence iyi değerleri?
bence yuksek gıbı hocam ben o degerlı 6800 kullanırken goruyordum

bence yuksek gıbı hocam ben o degerlı 6800 kullanırken goruyordum
Hocam kartın içini açıp bakmıştım termal macunu kurumuştu, macun ve pedleri değiştirirsem, ki değiştireceğim, 65-70lere kadar düşer diye düşünüyorum.

1766923291534.webp

1766923303146.webp

Bunlar stok ayarları hocam yine de bakmak isterseniz.

Hocam kartın içini açıp bakmıştım termal macunu kurumuştu, macun ve pedleri değiştirirsem, ki değiştireceğim, 65-70lere kadar düşer diye düşünüyorum.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Bunlar stok ayarları hocam yine de bakmak isterseniz.
hocam fan ayarlarından gelısmısı ve sıfır rpmı kapatın ve hıc ellemeyın orayı
gpu ayarlarına gelırsek mın 2400 max 2500 volatıjı da 1100 denermısnız eger kapanma olursa voltajı 25 artırırız

Geri