Yeni aldığım anakart pin yamuldu yine

Merdo.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,130
Arkadaşlar yeni satın aldığım gıgabyte Aorus X870 anakartımın bilgisayarcıya baktık fotoğraf çekti net görünmesi için pin yamulmuş 3 tane onları düzelttim dedi lakin görüntü vermedi yeniden acaba yay gevşedi mi ? Gıgabyte soket değişimi için gönderirsem baya ücret çıkarırlar mı ? Çünkü soğudum anakarttan yeni anakart alsam daha mantıklı olur gibi geliyor.
İşlemci değiştireyim dedim böyle oldu şanssızlık resmen.

Ekler

• 2f58d6cc-c0fa-422f-983b-7f4ec2f0fdfa.webp
    2f58d6cc-c0fa-422f-983b-7f4ec2f0fdfa.webp
    693.5 KB · Hit: 79
Deli olucam :D

pin düzeltilebiliyor hocam almaya gerek yok bi cımbızla bile düzeltebilirsiniz illa aşırı simetrik olmasına gerek yok işlemciyi yerine oturtacak kadar düzelt görüntü aldığın yerde bırak, boşa masraf yapmayın böyle bi sorundan :D

Arkadaşlar yeni satın aldığım gıgabyte Aorus X870 anakartımın bilgisayarcıya baktık fotoğraf çekti net görünmesi için pin yamulmuş 3 tane onları düzelttim dedi lakin görüntü vermedi yeniden acaba yay gevşedi mi ? Gıgabyte soket değişimi için gönderirsem baya ücret çıkarırlar mı ? Çünkü soğudum anakarttan yeni anakart alsam daha mantıklı olur gibi geliyor.
Mümkünse sen bir daha işlemci takma kanka ve kurcalama bunlar bir iki kere geri ileri yaptımı kopuyor işin ehline ver düzeltsin

Hocam kargoyu açarken videoya çekip pinlere bakman gerekliydi montaj yaparken dahi çektim ben sistem açılana kadar sorun olursa video ile değişim veya iade edebilirdin şuan edebilirmisin bilmiyorum ama bu anakartlarda pin am4 pinleri gibi düz gitmiyo Ucu Hafif Açık Z Tarzı Belki Birkaç Pin Diğer Pinlerin Alt Seviyesine Eğildiğinden Temassızlık Sonucu Görüntü Vermiyor Olabilir Ona Bi Bak İstersen Ben Msı B650-S Almıştım Ondada Böyleydi İki Pin X670-P'dede Aynıydı Değişim İçin Geç Değilse Bi Dene Derim Ama Pinleri Çok Sağ Sol Yapma Kopabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mümkünse sen bir daha işlemci takma kanka ve kurcalama bunlar bir iki kere geri ileri yaptımı kopuyor işin ehline ver düzeltsin
Hocam Gold'muydun Gold'mu Olsun Hayırlı Olsun Bronz Diye Hatırlıyorum Seni

pin düzeltilebiliyor hocam almaya gerek yok bi cımbızla bile düzeltebilirsiniz illa aşırı simetrik olmasına gerek yok işlemciyi yerine oturtacak kadar düzelt görüntü aldığın yerde bırak, boşa masraf yapmayın böyle bi sorundan :D
Düzelttim dedi bilgisayarcı ama görüntü vermiyor acaba yay olarak mı koptu

amd am5 pinlerini ince ve narindir. fazla ileri geri, sağ sola döndürürsen kopuyor. en dandik diyebileceğim pin türü amd'nindir.
intel hangi seri anakartı alırsan al pinleri oldukça kalın ve düzeltme uygun dayanıklıdır.

amd am5 pinlerini ince ve narindir. fazla ileri geri, sağ sola döndürürsen kopuyor. en dandik diyebileceğim pin türü amd'nindir.
intel hangi seri anakartı alırsan al pinleri oldukça kalın ve düzeltme uygun dayanıklıdır.
Valla AM5 kendinden soğutturdu.
Çok nazikçe söktüm aslında hocam dediğin gib baya narin

Acaba montaj sırasında bir hata olmuş olabilir mi bilgisayarcı da filan mahalle bilgisayarcılarına güven olmuyor hep diyorum başında durun tek tek bakın ne yapıyor öyle alın kabul edin fabrikadan böyle gelmesi pek mümkün değil hatta imkansız diyebiliriz çünkü robotlar ile montaj yapılıyor tüm testlerden geçiyor bence montaj kaynaklı bu durum yani garanti dışı

Son düzenleme:
bu soket pinleri ha diyince yamulacak kadar dayanıksız yapılmıyor. elimden çok anakart geçti hem intel hem amd tarafında işlemciyi doğru oturtuyorsanız bir şey olmaz işlemci montajı veya demontajı gibi durumlarda biraz hassas ve dikkatli davranmak gerekiyor. eğer ince işçiliğe yatkınlığınız yoksa bulaşmayın elinizde kalır bilen birine yaptırın

çok yakın zamanda yaşadığım örnek aynı apartmanda oturduğumuz bir yakın arkadaşım sistem toplayıp montajını ben hallederim deyip sistemi neredeyse çöp ediyordu gelip baktım işlemciyi nasıl oturttuysa pinlerin yarısı eğilmişti. garantiden ücretli tamir ile sorunu çözebildik.

Anakartın pinleri yamuk gelip, öyle kullanan sen değildin dimi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de olayın başı nasıl? Ana kartı adama takması için mi verdin? Ben bilgisayarcıya da güvenmezdim😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,422
Üyeler
187,042
Son üye
akinkoglu
Geri