Yurt Dışından Gümrüksüz Alışveriş Tarihe Karıştı

30 Euro alışveriş yapan bir yerlerden biraz kar edeyim diye kullanan çoğunluğun gençler olduğu sınırdı. Dün gençler bizim canımız ciğerimiz diyerek yeni bir istihdam sağladılar. Gecesinde gümrük için yeni bir yasa yayınladılar. Onlara ev genci demeyin onlar bizim geleceğimiz dediler normalde 850 TL olacak GSS ücretine ekstra zam yaparak 1950 TL yaptılar. Ben anlam veremiyorum. Kendimizi özel hissetmeliyiz.

Son düzenleme:
Sirkiye

Büyük ve Güçlü Bir Türkiye için bende EVET diyorum sende EVET diyor musun bacanak

6 şubatta tamamen sona erecek. Yani yurt dışından alacağınız bir iğne için bile çok büyük bedeller ödeyeceğiz.
Yerli esnaf yurt dışından getirttiği fason malları bize kat be kat fiyatına rahatça iteleyebilecek yani.
Afganistan bile alışveriş yapabiliyor hahaha.
Ne diyim, çok yorum yapmak istiyorum ama silivri soğuktur.
Sandık gelmesi lazım.
Silivri soğuk değil sanki çin, rusya gibiymişiz gibi konuşmayın sadece onların amacına hizmet ediyrosunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de onu anlayamadım hocam. 30 Euro'ya kadar alışverişlerde vergi ödeniyordu zaten, hatta Temu gibi yerlerde sepette otomatik hesaplıyordu. 30 Euro üzeri olursa zaten direkt gümrüğe takılıyordu, ne gibi bi değişiklik olacak anlamadım.
Sanırım her şey 1 dolarlık plastik ürün bile 30 doalr üstüymüş gibi gümrüğe takıalcak ya onlar çalacak senden yada 100dolar vergi falan ödeyeceksin

Temu'dan aldığımız 1 dolarlık ürünleri artık Trendyol'dan 10 dolara değil de 20 dolara alırız. Yazık.. giren hep millete giriyor. Aracılar kazanacak diye halk fahiş fiyatlarla eziliyor.

Türkiye de 600 liraya satılan usb hub ı temu dan daha dün gece, vergisiyle 250 liraya aldım. Demek son fırsat alışverişimizi yaptık. Bugün yarın son siparişleri verin.
Bknz: Güzelliklerle gel 2026.

Hazırlanın uçuşa geçiyoruz.

En son samurai şemsiye almıştım . son alışımmış meğer :(

6 şubattan önce verdiğim sipariş 6 Şubattan sonra gelirse ne olacak? Sipariş tarihi mi baz alınıyor?

30 Euro alışveriş yapan bir yerlerden biraz kar edeyim diye kullanan çoğunluğun gençler olduğu sınırdı. Dün gençler bizim canımız ciğerimiz diyerek yeni bir istihdam sağladılar. Gecesinde gümrük için yeni bir yasa yayınladılar. Onlara ev genci demeyin onlar bizim geleceğimiz dediler normalde 850 TL olacak GSS ücretine ekstra zam yaparak 1950 TL yaptılar. Ben anlam veremiyorum. Kendimizi özel hissetmeliyiz.
Bu hükümetin bırak gençleri, halka en ufak faydası olacak bir hamle yapacağı ihtimalini düşünmeniz çok tatlı.

6 Şubat 2026’dan itibaren yurt dışından yapılan tüm alışverişlerde artık gümrük vergisi ödemek zorunlu olacak. Daha önce 30 Euro’ya kadar olan siparişlerde gümrük muafiyeti vardı, ama Resmi Gazete’de çıkan yeni kararla bu uygulama tamamen kaldırıldı.
Bu değişiklikle Temu, AliExpress ve Amazon gibi sitelerden ucuz alışveriş dönemi sona eriyor. Kararın nedeni ise yerli üreticiler ve ithalatçıların, yurt dışı fiyatlarının rekabeti bozduğu gerekçesiyle talepte bulunması.

Alıntıyı görüntüle

Kaynak https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/01/20260107-3.pdf
30 euroyada pek bir şey alınmıyordu ki.. Artık yurt dışına çıkan akrabalar varsa onlardan isteriz artık. Yoksa geçmiş olsun.. Birde sanki bir ara bunun için site mi ne yapmışlardı. Yurt dışına çıkan birine aldırabiliyordun ordan anlaşıp sanırım. Noldu o kapandı mı yoksa hiç var olmadı mı?

İlk başta, geçen yıllarda yurtdışı alışverişlerindeki 150 Euro sınırı 30 Euro'ya düşürülmüştü. Ben de o 30 Euro sınırı kalktı diye okudum ve hayret ettim; nasıl iyi bir haber geldi diye şaşırmıştım. Meğerse yanlış okumuşum...
Zaten AB ülkelerinden gelen ürünlerden %30, diğerlerinden (Çin vb.) %60 vergi alınıyordu. Benim anladığım, artık bir sakız bile alsak gümrük müşaviriyle çalışmak gerekiyor, doğru mu? Eskiden 150 Euro'ya kadar mı ne, hiç vergi alınmıyordu, 2018'den sonra mı ne değişti. 2019-2020'de aldığım ürünlere ürün fiyatı kadar vergi ödediğimi biliyorum hatta hediye gelen ürüne bile ilk zamanlar absürt vergiler alınıyordu.

Geri