🔥İndirim CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz DDR5 C36 - 19.249

Patır patır hazır sistem videoları geliyor 1-2 ay önce son zamanlarda hazır sistemlerin çıkışı bana göre azaldı gibi. Firmalar önceki alkdıkları ramlerden 5 10 bin kar edicekler ama hazır sistem satışları bakalım noluyor o 5 10 bin nasıl çıkıyor ordan. Ben şahsen ne sistem ne ram alıırm idare edebildiğim kadar.
Katılıyorum. Sanki DDR5 geçince 5 kat fazla performans alacakmış gibi saldırıyor bazı arkadaşlar. Halbuki özellikle oyunlar tarafında çok ciddi bir artış olmuyor. Tüketici olarak arz/talep yaratılmadığı sürece fahiş fiyatlara satamayacaklar.

Katılıyorum. Sanki DDR5 geçince 5 kat fazla performans alacakmış gibi saldırıyor bazı arkadaşlar. Halbuki özellikle oyunlar tarafında çok ciddi bir artış olmuyor. Tüketici olarak arz/talep yaratılmadığı sürece fahiş fiyatlara satamayacaklar.
Kesinlikle katiliyorum size ince ayarla nanosaniye fark yaratılsa sistemde ne olur biz standar kullanicilar icin hic bir farki yok. Emin olun hic kimse o farki hissetmez.

• Beğen
Reaksiyonlar: UCAK
işçi örneğini verirdi bizim hoca burada, 2 işçi var 1.işçi a dan b ye 1 saatte 10 tane cuval tasıyabiliyor, 2.işçi b den c ye 15 çuval taşıyabiliyor fakat ilk işçi 10 tane getirebildiğinden 2.,işçide 10 çuval zorunda kalıyor.Durum bu 2 ramde düşük olan mhzde çalışır .Net bir durum yok sorunsuz 4 tane rami sorunsuzda kullanabilirsin çok detaylı ayarlara girmessen ama 2 tane aynı rami kullanırken sorunda yaşayabilirsin biraz şans işi.
Örnek corsair vengeance ramler vardı dual kit 8+8 3600mhz. Ramın birine bişey oldu biri tek başına 3600 calısıyor biri 2666 de kalmaya basladı ama calısıyor sorunu yok çok garip değil mi...
Sorduğum soru ya yanlış anlaşıldı ya da ben anlatamadım. Demek istediğim konu şu misal Corsair 6400 mhz cl 36 diyelim xpg 6000 mhz cl30 diyelim. Sayıları kafamdan yazdım durumu örneklemek adına, muhtemelen gerçek değerler değildir. Her iki ramin de çipleri Hynix A die, bu bağlamda EXPO ya da OC yaparken ikisi de aynı hızlara ulaşabilir diye düşünüyorum. Sonuçta burda ana etken çip markası. Doğru mu düşünüyorum?

Kendi açımdan konuşmam gerekirse 9070XT alma niyetim vardı, evde iki adet sistemim var birisinde Ryzen 5 5600, birisinde ise i5 10600KF mevcut. 9070XT alırsam işlemci değişmem gerekiyodu. AM4 ve LGA 1200 işlemci değiştirdiğime değmesi için misal Ryzen 9 5900x falan almam lazımki bi işe yarasın. Her iki sokette de ortalama fiyatlar 10k civarıydı. Birde 9070XT aldıktan sonra sistemde bulunan 16 gb ramde mantıklı durmuyodu. Anakartlarım çift slotlu olduğu için anakart değişsem bi dert, 2x16 ddr4 ram alsam bi dert. Ayrıca PSU da yetmiyor 650w 80+mevcuttu yine 850w bir şey almam lazımdı. 35k civarına da ekran kartını hesaplayınca bütün bunlar yine bana 40-45k bandına geliyordu. DDR4 için ölü yatırım yapıp 45k falan harcamaktansa 60 bine OEM paket alarak DDR5e geçmek daha mantıklı geldi.

• Beğen
Reaksiyonlar: ssh4

Ekler

• 20260108230740_1.webp
    20260108230740_1.webp
    349.1 KB · Hit: 34
  • Ekran görüntüsü 2026-01-08 230510.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-08 230510.webp
    110 KB · Hit: 38
  • Beğen
Kullanımlarda şöyle:
4x ram kullanınca Mhz değerleri düşebilir, işlemciye yük biner, manuel ayar yapmak zorunda kalabilirsiniz diye okumuştum o yüzden sormak istedim direkt tak çalıştır mı yaptınız hocam

4x ram kullanınca Mhz değerleri düşebilir, işlemciye yük biner, manuel ayar yapmak zorunda kalabilirsiniz diye okumuştum o yüzden sormak istedim direkt tak çalıştır mı yaptınız hocam
Hocam tek yaptığım ayarlar videodaki ayarlar onun dışında dokunmadım;

• Beğen
bekleyin eskisi kadar ram satışı yok´ mecbur indirmek zorundalar az kaldı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,256
Üyeler
187,481
Son üye
Vadi
Geri