Çözüldü✓ Monitör almayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz var mıdır ?

Reaksiyon skoru
20
Bütçe
50000
Merhaba, herkese iyi günler dilerim.

Ekran sürem günlük ortalama 12 saatlerde; oyun oynuyorum, bir şeyler izliyorum, internette takılıyorum. Genellikle oyun için olan bir monitör arıyorum, en sevdiğim oyun Football Manager oyunu ama her gün random bi oyun seçip girmeyi tercih eden birisiyim, genelde FPS oyunlarından ziyade hikayeli veya strateji tarzı oyunları tercih ediyorum ama arada FPS de oynuyorum. Bütçeye 50k diyebilirim ama fazlası da olabilir gereksiz pahalı değil ise ve eğer kesin bunu almalısın tarzında bi öneriniz varsa

Ekran sürem günlük ortalama 12 saatlerde; oyun oynuyorum, bir şeyler izliyorum, internette takılıyorum. Genellikle oyun için olan bir monitör arıyorum, en sevdiğim oyun Football Manager oyunu ama her gün random bi oyun seçip girmeyi tercih eden birisiyim, genelde FPS oyunlarından ziyade hikayeli veya strateji tarzı oyunları tercih ediyorum ama arada FPS de oynuyorum. Bütçeye 50k diyebilirim ama fazlası da olabilir gereksiz pahalı değil ise ve eğer kesin bunu almalısın tarzında bi öneriniz varsa
bizim bütçeyi aşıyor hocam, siz biraz aşınasınız yardımcı olabilir misiniz @Perfectshot06

Pg27UCDM
PG27UCWM
XG32UCWMG
Pg32UCDM3

Pg27ucdm Samsung üretimi panele sahip eski nesile qd oled. Siyahları tam siyah değil.
XG32UCWMG ise LG üretime sahip parlak panel woled. Siyahları tam siyah verir.
Qd ile woled farkı ney dersen.
Qd oledin renkleri daha canlı siyahları kötü.
Woledin ise renkleri bir tık daha kötü ama siyahları mükemmel.
Ces 2026'da ise yeni nesil oledler tanıtıldı.
Qd oledlerde siyahlarin daha iyi gözükmesi için siyah kaplamaya geçildi.
Eski nesle göre siyahlar %40 daha siyah gözüküyor. Bu modelde Pg32UCDM3.
Ocak'da tanıtıldı Şubat gibi stoklara girecektir.
1767961849777.webp

1767961865888.webp

PG27UCWM ise LG üretimi yeni nesil RGB piksel düzenine sahip tandem woled.
Hem renkleri qd gibi daha canlı hem de siyahları tam siyah.
Şahsen pg27ucdm kullanan biri olarak çıktığında bende alacağım.
Ama Asus Nisan-Mayis gibi çıkacak dedi. TR'ye gelmesi de Haziran'ı bulur.

Sonuca gelirsek acil alacak iseniz siyahlar hafif mor/gri okeyde pg27ucdm alın.
Yine acil lazımsa siyahlar tam siyah ise XG32UCWMG alın. @XPCX kullanıyor şuan.
1 ay beklerim qd istiyorum derseniz Pg32UCDM3 alın.
Süre sıkıntım yok siyahlar tam olsun diyorsanız yaza kadar PG27UCWM'yi bekleyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sence hangisini almak daha mantıklı olur ?
.

Pg27ucdm Samsung üretimi panele sahip eski nesile qd oled. Siyahları tam siyah değil.
XG32UCWMG ise LG üretime sahip parlak panel woled. Siyahları tam siyah verir.
Qd ile woled farkı ney dersen.
Qd oledin renkleri daha canlı siyahları kötü.
Woledin ise renkleri bir tık daha kötü ama siyahları mükemmel.
Ces 2026'da ise yeni nesil oledler tanıtıldı.
Qd oledlerde siyahlarin daha iyi gözükmesi için siyah kaplamaya geçildi.
Eski nesle göre siyahlar %40 daha siyah gözüküyor. Bu modelde Pg32UCDM3.
Ocak'da tanıtıldı Şubat gibi stoklara girecektir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
PG27UCWM ise LG üretimi yeni nesil RGB piksel düzenine sahip tandem woled.
Hem renkleri qd gibi daha canlı hem de siyahları tam siyah.
Şahsen pg27ucdm kullanan biri olarak çıktığında bende alacağım.
Ama Asus Nisan-Mayis gibi çıkacak dedi. TR'ye gelmesi de Haziran'ı bulur.

Sonuca gelirsek acil alacak iseniz siyahlar hafif mor/gri okeyde pg27ucdm alın.
Yine acil lazımsa siyahlar tam siyah ise XG32UCWMG alın. @XPCX kullanıyor şuan.
1 ay beklerim qd istiyorum derseniz Pg32UCDM3 alın.
Süre sıkıntım yok siyahlar tam olsun diyorsanız yaza kadar PG27UCWM'yi bekleyin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

.
Teşekkür ederim detaylı açıklaman için. Süre olarak şu an almazsam ay sonunda gemiye katılcam o yüzden ağustosta alabilirim o yüzden en mantıklı seçenek beklemek ise sorun değil bekleyebilirim de, zaten aradaki 6 ay boyunca kullanamıcam monitörü (:

Teşekkür ederim detaylı açıklaman için. Süre olarak şu an almazsam ay sonunda gemiye katılcam o yüzden ağustosta alabilirim o yüzden en mantıklı seçenek beklemek ise sorun değil bekleyebilirim de, zaten aradaki 6 ay boyunca kullanamıcam monitörü (:
Hocam beklemek sizin için sorun değil ise direkt çıktığında PG27UCWM alın hem QD-OLED gibi renkleri canlı olucak hemde siyahlar tam siyah.

Tamamdır öyle yapayım madem, teşekkür ederim ilginiz için :giggle:

• Muhteşem
Reaksiyonlar: XPCX
Geri