3000 TL Mekanik / Manyetik %75 Klavye Önerisi

fallegan

80+
Reaksiyon skoru
52
Bütçe
3000
İyi forumlar, 1 haftadır araştırıyorum halâ kafama tam olarak yatan klavye olmadı. Klavye sadece oyun için değil günlük kullanım ve tasarımda da kullanılacak o yüzden F tuşları gerekiyor %75 işimi görür daha büyük olmasını istemiyorum. CS2 oynuyorum, hikayeli oyunlar oynuyorum. Bu bütçelerde manyetik switchler de olduğu için kaliteli ise onları tercih etmek isterim. Nispeten daha tok olur ise ses daha iyi olur, manyetiklerde çok sessiz veya creamy tarzda olmadığını biliyorum ama gürültülü olmaması gerekiyor. Knob olması artı olur, şart değil.

Aklımdaki ürünler:

https://www.gaming.gen.tr/urun/6113...otswap-siyah-mekanik-gaming-klavye-mc-x75-1a/ (En çok buna çıkabilirim bütçe olarak, bu da zorluyor ama beğendim)

https://www.beastespor.com/product-page/beast-r75-pro-8k-hz-wireless-manyetik-switch-klavye (nispeten yeni ve çok bilinmediği için emin değilim)

hocam bende 2500-3000 bandında senin istediğin tarzda bir klavye arıyorum fakat düzgün bulamadım umarım bu konuyu klavyeden anlayan insanlar görür ve güzel önerilerde bulunur

Bende f75 var, malzeme kalitesi vs gayet iyi ben memnunum.

hocam bende monster pusat rapid pro var öneririm 12 taksitle alabiliyorsun.Mekanik klavye olarak önerebilirim.Bilek desteği de var

Bende f75 var, malzeme kalitesi vs gayet iyi ben memnunum.
Aklımda, bir kaç kötü yorum gördüm aklımı kurcaladılar yoksa gayet iyi klavye. Bilmiyorum klavye guruları varsa switch kalitelerini karşılaştırabilecek attıklarım üzerinden veya daha iyi öneri yapabilecek onlara bakalım.

f87 pro kullanıyorum çok memnunum. tek sorunu space tuşu çok hassas 1 hafta falan istemsiz basıyorsunuz

GameRaider K1 He alıp, sonra ona göre switch alınabilir. Ben bu fiyatlarda mekanik kasa alınmasını önermem. Switch üreticileri de artık eskisi kadar mekanik switch üretip satmıyorlar. Yereldeki sitelerde de manyetik switch satışı daha fazla.

Wraith switch fiyatları daha uygun gibi geldi. Neyse ben manyetik switch değişimi olan bir klavye almanızı öneririm. Telli switchler, manyetiğe göre çok da hızlı bozuluyorlar.

Ayrıca Howl75'de alınabilir. Veya fiyatı 4-5K çıkarıp W75 alınabilir. W75 kasası da gasket olduğundan ses yalıtımı daha iyi.

GameRaider K1 He alıp, sonra ona göre switch alınabilir. Ben bu fiyatlarda mekanik kasa alınmasını önermem. Switch üreticileri de artık eskisi kadar mekanik switch üretip satmıyorlar. Yereldeki sitelerde de manyetik switch satışı daha fazla.

Wraith switch fiyatları daha uygun gibi geldi. Neyse ben manyetik switch değişimi olan bir klavye almanızı öneririm. Telli switchler, manyetiğe göre çok da hızlı bozuluyorlar.
Teşekkürler, K1 He içerisindeki Keychrone switchler iyi değil mi kaliteli diye araştırmıştım. Ne sebeple ve hangi switchle değiştirmemi önerirdin?

Teşekkürler, K1 He içerisindeki Keychrone switchler iyi değil mi kaliteli diye araştırmıştım. Ne sebeple ve hangi switchle değiştirmemi önerirdin?
Yok kalitesiz değil de sesi hoşunuza gitmezse diye dedim. Yani her türlü manyetik bir klavye almanızı öneriyorum.

Bu arada bütçe zorlayabiliyorsanı W75 alınıp da kullanılabilir. Gasket olduğundan arzuladığınız sessiz ve tok yapıyı daha iyi sağlar.

Yok kalitesiz değil de sesi hoşunuza gitmezse diye dedim. Yani her türlü manyetik bir klavye almanızı öneriyorum.

Bu arada bütçe zorlayabiliyorsanı W75 alınıp da kullanılabilir. Gasket olduğundan arzuladığınız sessiz ve tok yapıyı daha iyi sağlar.
Anlaşıldı, evet ses kötü değil ama biraz yüksek blue switch olduğundan sanırım. Klavyeyi baya beğendim ama switchleri değiştirmeye kalksam bi 1k daha koymam lazım herhalde 75 tuş için.

Howl da içime sinmeyen bir şeyler var bilemedim, marka bilinirliği, bir kaç yorum gördüm rahatsız eden keycapsler yazılım vs

Wraith biraz aşıyor çok zorlamak istemiyorum duydum namını.

Sanırım Raiderdan gideceğim, aklımda biraz McHose kalacak gibi ama hayırlısı haha

Anlaşıldı, evet ses kötü değil ama biraz yüksek blue switch olduğundan sanırım. Klavyeyi baya beğendim ama switchleri değiştirmeye kalksam bi 1k daha koymam lazım herhalde 75 tuş için.

Howl da içime sinmeyen bir şeyler var bilemedim, marka bilinirliği, bir kaç yorum gördüm rahatsız eden keycapsler yazılım vs

Wraith biraz aşıyor çok zorlamak istemiyorum duydum namını.

Sanırım Raiderdan gideceğim, aklımda biraz McHose kalacak gibi ama hayırlısı haha
GameRaider, Gamingen ürettirdiği, kendilerinin daha ürettiğini sanmıyorum. Wraith kendimiz üretiyoruz diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Mouse pad tarafında yerli üretim ürünler var da, klavye ve farede o seviyeye gelindiğine daha inanmıyorum.
Howl75 Ulu Games ürettirdiği.
Gamepower %75 mekaniği var.
Bir de Havit KB904L.

Aslında buradaki Gamepower, Havit ve Howl75 özellik olarak neredeyse birebir aynılar. Yani fason üretimde Çinliler manyetik klavyede en ucuza bunları üretiyor. Bu üçünden switch'den dolayı Howl75 öneririm. Sonrasında stok olursa Havit'i çünkü kendi fabrikalarında üretip satıyorlar. GameRaider ise Gamingen biraz daha özeniyor ve fiyattan çok kıralım kafasında değiller. Gerçi yazılımına bakınca o da benziyor, ama kasası bendeki Dareu EK75 RT gibi daha sert bir plastik gibi duruyor. Gamepower ve Havit'in kasasının aynı olduğundan eminim, Howl75 konusunda fikrim yok. Bu sert, dışı pütürlü ve ağır kasa bence kötü olmuyor. Havit KB904L'de var, onda mesela kasa ortasına baskı yapınca hafif esneme vardı. Switchler ne kadar sessiz olursa olsun kasa içerisindeki boşluklar daha çok gürültü yapıyor. Zaten Dareu EK75 RT indirimde görünce bu ses olayından aldım.

Markaları kötülemeden konuşmak istiyorum ama bu gameraider ulugames beast vs. manyetik adını kullanıp ucuz plastik ve kötü sesli klavyeleri bize kitliyorlar gibi geliyor.

Şunun sesi dahi gameraider k1 he'den daha tok.

Geri