GTA6 için PS5 Pro alınmalı mı?

kronoS58

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
168
Selamlar,

Daha önce hiç ps sahibi olmadım, ekosistemini hiç bilmiyorum. Çıkacak olan (!) gta6 için alıp kenarda tutma fikrim var. İthalatçı garantili ps5 pro almayı düşündüm, slim ya da normal kasadan daha iyi olacağını varsayıyorum. Sizce hangi kasa alınmalı, firsatlarla vs en ucuz hangi fiyatlara kadar düşüyor?

Ben 2025 mart gibi ps5 slim aldım ve memnunum. Fakat ben ps5 pro almanızı tavsiye ediyorum. Tabi ki! de GTA 6 için ps5 pro tavsiye edilir. Fakat bu sene başlarına doğru yani ocak mart arası PSSR 2.0 ps5 pro'ya gelecek. Ve ps5 pro tam potansiyelini çıkartacaktır. Ve PSSR 2.0 sayesinde ben PS5 pro gta 6 büyük ihtimalle 4k 60 fps olarak açacağını düşünüyorum. Benim ekonomik gücüm ps5 pro almama yetmemişti. Bende düz ps5 slim aldım ama ondanda memnunum. Fakat PS5 pro PSSR 2.0 ile dramatik bir fark yapacaktır.PS5 pro ithalatçı olarak almayı düşünüyorsanız araştırdığıma göre kahraman konsol tavsiye ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

https://wccftech.com/playstation-5-...livering-higher-resolution-for-classic-games/ İngilizce kaynak olarak ps5 pro'ya PSSR 2.0 ile oyun geliştiricilere gelecek güncellemenin konsola fayda sağlayacaklarından bahsediyor. Yani konsolun asıl potansiyeli PSSR 2.0 ile olacaktır.

Son düzenleme:
Ben 2025 mart gibi ps5 slim aldım ve memnunum. Fakat ben ps5 pro almanızı tavsiye ediyorum. Tabi ki! de GTA 6 için ps5 pro tavsiye edilir. Fakat bu sene başlarına doğru yani ocak mart arası PSSR 2.0 ps5 pro'ya gelecek. Ve ps5 pro tam potansiyelini çıkartacaktır. Ve PSSR 2.0 sayesinde ben PS5 pro gta 6 büyük ihtimalle 4k 60 fps olarak açacağını düşünüyorum. Benim ekonomik gücüm ps5 pro almama yetmemişti. Bende düz ps5 slim aldım ama ondanda memnunum. Fakat PS5 pro PSSR 2.0 ile dramatik bir fark yapacaktır.PS5 pro ithalatçı olarak almayı düşünüyorsanız araştırdığıma göre kahraman konsol tavsiye ederim.
hocam bu PSSR dedıgın olay slım ve standart ps5 e gelıyormu yoksa tek pro ıcın yapılan bır teknolojı mı ve pc yı satıp ps gecılırmı sence

Ps5 proyu geçen sene sırf gta 6 için aldım. Çok memnunum. 4k tv ile oyunları 60 fps oynuyorum. Tavsiye ederim. Yeni çıkacak oyunlarda da çok faydasını göreceğiz sürekli geliştiriyorlar

Proya özel, grafik işlem birimleri farklı çünkü ve Pronun tek farkı da o sayılır zaten 😀.
grafik birimleri farklıysa arasında performans farkıda oluyor hocam o zaman degıl mı

hocam bu PSSR dedıgın olay slım ve standart ps5 e gelıyormu yoksa tek pro ıcın yapılan bır teknolojı mı ve pc yı satıp ps gecılırmı sence
Hocam PSSR yükseltme teknolojisi yani mesela örnek verirsem AMD FSR ya da Nvidia DLSS teknolojisi gibi bir şey, Fakat bu PSSR 2.0 sadece PS5 PRO'ya özel gelecektir.Zaten PSSR yazılım teknolojisi Sony playstation mimarı danışmanı Mark Cerny'nin geliştirdiği PS5 PRO'ya özel olarak geliştirdiği kısaca yapay zeka tabanlı tabanlı bir görüntü işleme teknolojisidir. Ve bu yazılım teknolojisi Sony'nin PS5 PRO'ya özel olarak sadece geliştirilmiştir.

Son düzenleme:
grafik birimleri farklıysa arasında performans farkıda oluyor hocam o zaman degıl mı
Evet biraz daha iyi PS5 10 tflop Pro olanı 16 tflop kabaca ve mimarisi farklı olduğu için PSSR var. Bunun dışında bir de SSD si 2TB onun dışında işlemci RAM falan aynı.

Hocam PSSR yükseltme teknolojisi yani mesela örnek verirsem AMD FSR ya da Nvidia DLSS teknolojisi gibi bir şey, Fakat bu PSSR 2.0 sadece PS5 PRO'ya özel gelecektir.Zaten PSSR yazılım teknolojisi Sony playstation mimarı danışmanı Mark Cerny'nin geliştirdiği PS5 PRO'ya özel olarak geliştirdiği kısaca yapay zeka tabanlı tabanlı bir görüntü işleme teknolojisidir. Ve bu yazılım teknolojisi Sony'nin PS5 PRO'ya özel olarak sadece geliştirilmiştir.
Sony şu işi geliştirip sonraki nesilde 300$a ucuz konsol yaptık ucuza üretmek için de donanımı düşük koyduk ama PSSR ile görüntü kalitesi hala süper dese işi bitirir bence, geleceği var bu işin. Xbox Series S ama görüntü kalitesi leş olmayanı gibi düşünün. Aynı şekilde el konsoluna bunu entegre edip “el konsolunda tüm PS6 oyunları daha düşük çözünürlükte çalışacak” dese o da satış rekorları kırar 😀

PS5 nesli için ise çok lazım değil 50 oyun falan destekliyor henüz desteklenen oyun sayısının çok hızlı artacağını da sanmıyorum.

Son düzenleme:
Evet biraz daha iyi PS5 10 tflop Pro olanı 16 tflop kabaca ve mimarisi farklı olduğu için PSSR var. Bunun dışında bir de SSD si 2TB onun dışında işlemci RAM falan aynı.

Sony şu işi geliştirip sonraki nesilde 300$a ucuz konsol yaptık ucuza üretmek için de donanımı düşük koyduk ama PSSR ile görüntü kalitesi hala süper dese işi bitirir bence, geleceği var bu işin. Xbox Series S ama görüntü kalitesi leş olmayanı gibi düşünün. Aynı şekilde el konsoluna bunu entegre edip “el konsolunda tüm PS6 oyunları daha düşük çözünürlükte çalışacak” dese o da satış rekorları kırar 😀
Hocam benim tahminim PS6 donanım olarak yine iyi olacaktır. Fakat tahminim PS6 en fazla 35 40 arası tflop ile gelecektir. Çünkü PS6 daha çok yazılım ve yapay zeka teknolojisini kullanarak donanımdan biraz kısarak maliyeti azaltıp geleceğini tahmin ediyorum. Yani kısaca toparlarsam PS6 donanım maliyetini düşürüp, daha çok yapay zeka grafik gibi yazılım teknoloji gibi kullanacaktır. Böylece donanım maliyeti biraz düşük, ama yazılım teknolojileri ile belki PS6 8K bile verebilir, fakat PS6 8K native olarak veremez ama yükseltme olarak verebileceğini düşünüyorum. Hocam bence xbox series S gibi ama düşük maliyetle ve yazılım yapay zeka geliştirse daha iyi bence o kadar da iyi olmaz. Çünkü donanımı fazla maliyetini düşürmesi ve yazılım olarak da kendini çok iyi geliştirse daha iyi bence iyi olmaz. Fakat Sony el konsolunda bunu yapabilir. Ama ev konsolu olarak PS6 da yaparsa bence bana göre göre biraz hata gibi olur.Bence Sony PS6 da donanım maliyetini biraz kısıp, yapay zeka görüntü işleme ve çözünürlüğü yükseltme ve grafik performansını artırma gibi şeyler yapacaktır. Bence bu gayet bana mantıklı geliyor. Yani tahminim hocam PS6 35 40 arası GPU tflop ile geleceğini ama yapay zeka teknolojileri olarak oldukça gelişmiş olduğu için PS6'da ben çok iyi performans getireceğini tahmin ediyorum. Hocam PS6 çıkınca ve el konsolu çıkınca her şey belli olur. Ama PS6 satış olarak dediğiniz gibi olsa yine iyi satar fakat grafiklerde az fark olur.Ve bu yüzden Sony bence ev konsolu olarak bence donanımı biraz düşürecektir ,fakat yazılım ve yapay zeka teknolojisi olarak çok iyi performans ve hatta grafik olarak ben PS6'da tamamen gerçekçi foto gerçekçi grafikleri görebileceğimizi tahmin ediyorum. Neyse fakat PS6 ertelenme ihtimalleri de var. Çünkü PS6 ram krizi ile ertelenebileceğini tahmin ediyorum. Fakat PS6 geç çıkarsa daha iyi yine başarılı olacaktır.

Son düzenleme:
Hocam benim tahminim PS6 donanım olarak yine iyi olacaktır. Fakat tahminim PS6 en fazla 35 40 arası tflop ile gelecektir. Çünkü PS6 daha çok yazılım ve yapay zeka teknolojisini kullanarak donanımdan biraz kısarak maliyeti azaltıp geleceğini tahmin ediyorum. Yani kısaca toparlarsam PS6 donanım maliyetini düşürüp, daha çok yapay zeka grafik gibi yazılım teknoloji gibi kullanacaktır. Böylece donanım maliyeti biraz düşük, ama yazılım teknolojileri ile belki PS6 8K bile verebilir, fakat PS6 8K native olarak veremez ama yükseltme olarak verebileceğini düşünüyorum. Hocam bence xbox series
PS6 öyle gelir, büyük ihtimalle 6-8tflop civarı bir el konsolu da gelecek buna da güzel bir yapay zeka koyup PS6 daki her oyunu HD civarı çözünürlükte oynattırsalar devrim olur.

Bir de yapay zeka başarılı olursa PS5 gücünde ama yapay zekası gelişmiş tüm PS6 oyunlarını yüksek kalitede destekleyen “Lite “ ayarında bir şey gelebilir Series S örneğine yakın şekilde. Mesela Microsoft Series X den çok S sattı diye biliyorum insanlar ucuz konsol seviyor 😀

PS6 öyle gelir, büyük ihtimalle 6-8tflop civarı bir el konsolu da gelecek buna da güzel bir yapay zeka koyup PS6 daki her oyunu HD civarı çözünürlükte oynattırsalar devrim olur.

Bir de yapay zeka başarılı olursa PS5 gücünde ama yapay zekası gelişmiş tüm PS6 oyunlarını yüksek kalitede destekleyen “Lite “ ayarında bir şey gelebilir Series S örneğine yakın şekilde. Mesela Microsoft Series X den çok S sattı diye biliyorum insanlar ucuz konsol seviyor 😀

Bu kadar krizden sonra yapay zekanın son kullanıcıya maddi anlamda bir faydası olsun artık. Xbox 25-30 milyon arasında konsol sattı. Aslan payı Series S'te.

Hocam Sony üç farklı ps6 söylentileri ile çıkacak diye bende okumuştum. Fakat umarım bu gerçek olmaz. Bence PS6 el konsolu dediğiniz gibi 6-8 tflop gücünde gelip ps6'daki oyunları 1080p desteklerse bence de devrim gibi olur. Fakat xbox series S gibi Sony donanımı güçsüz bir PS6 bence çıkartması yanlış bir hamle olur. Ve her ne kadar yapay zeka gelişmiş olsa dahi bence güçlü PS6'nın potansiyeli biraz kısıtlar ve iyi olmaz. Benim tahminim Sony el konsolu ve ev konsolu olarak 35-40 arası tflop PS6 gelecektir. Ama yapay zeka grafik ve çözünürlüğü ile çok gelişmiş yazılım ile PS6 yine çok iyi performans verecektir.

Ps5 proyu geçen sene sırf gta 6 için aldım. Çok memnunum. 4k tv ile oyunları 60 fps oynuyorum. Tavsiye ederim. Yeni çıkacak oyunlarda da çok faydasını göreceğiz sürekli geliştiriyorlar
TR ve yd garantili kaçırma al diyebileceğiniz fiyatlar nedir acaba?

Geri