I5-14400f işlemcim güç sınırlamasımı yiyor bakabilirmisiniz

Kesin anakartta. Sarı siteden ucuz yollu herhangi bir b660 alın sorun kalmaz.
https://www.n11.com/urun/msi-pro-b7...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel bu kötümüdür VRM kısımı çıplak sanırım yine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek çekirdekten fazla olan kullanımlarda 4.1 GHz olması gereken değer hocam sıkıntı yok, 14400F specs kısmında yazan 4.6-4.7 değerleri single core max değerini ifade ediyor. Sentetik testlerde tam skor alamama sebebiniz anakartın kendi güç limitiyle alakalıdır
Şöyle hocam mesela oyuna girdiğim ilk esnada lobide 4600 sonra oyun içi maks 4100 sonra anlık sıçramalarda 3800 2800 800 5-6 çekirdek bi anda 3800 e düşüyor ama o kesin

https://www.n11.com/urun/msi-pro-b7...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel bu kötümüdür VRM kısımı çıplak sanırım yine

Şöyle hocam mesela oyuna girdiğim ilk esnada lobide 4600 sonra oyun içi maks 4100 sonra anlık sıçramalarda 3800 2800 800 5-6 çekirdek bi anda 3800 e düşüyor ama o kesin
Oyun sırasında sıkıntı yapmaz ama uzun render işi falan yapıyorsan 90w üzeri bu anakarta pek gelmez. Çünkü senin işlemcinin tam yükte 120w geçtiği noktalar oluyor.

Oyun sırasında sıkıntı yapmaz ama uzun render işi falan yapıyorsan 90w üzeri bu anakarta pek gelmez. Çünkü senin işlemcinin tam yükte 120w geçtiği noktalar oluyor.
Render yapmıyorum ara sıra Movavi kullanıyorum. Oyun sırasında güç kısıtlaması vesaire yapmasın yeter önereceğiniz tam bir model varmı 4-5k arası 120w üstü destekleyen varmı benim anakartım 2 2.5k eder herhalde 2. el pinleri filan yamuk değil

Sentetik testlerde daha yüksek skor alabilsin dersen İncehesap düzenli aralıklarla dolu B760 Colorful anakartları 4K'ya veriyor onları kontrol et arada, yüksek masraflar yapma LGA 1700 için hocam. Ya da ikinci elden Z690-790 test edip alabileceğin anakartlara bakabilirsin

Sentetik testlerde daha yüksek skor alabilsin dersen İncehesap düzenli aralıklarla dolu B760 Colorful anakartları 4K'ya veriyor onlara kontrol et arada, yüksek masraflar yapma LGA 1700 için hocam. Ya da ikinci elden Z690-790 test edip alabileceğin anakartlara bakabilirsin
Tamamdır hocam sağolun

Son olarak bir undervolt dene. Ekteki görüntüde değiştirmen gereken ayar var. 100 mV civarı - offset ver. Güç limitlerini elletmeyen anakart bunun ayarını uygular mı bilmiyorum ancak uygularsa bile değişmiş olmasına rağmen hwinfo64 gibi programlarda voltajı aynı görme ihtimalin var. O yüzden undervoltu yap ve yük altında frekans sıcaklık güç tüketimi değerlerini kıyasla.

Ekler

• firefox_NICobeyyuX.webp
    firefox_NICobeyyuX.webp
    99.8 KB · Hit: 17
Son olarak bir undervolt dene. Ekteki görüntüde değiştirmen gereken ayar var. 100 mV civarı - offset ver. Güç limitlerini elletmeyen anakart bunun ayarını uygular mı bilmiyorum ancak uygularsa bile değişmiş olmasına rağmen hwinfo64 gibi programlarda voltajı aynı görme ihtimalin var. O yüzden undervoltu yap ve yük altında frekans sıcaklık güç tüketimi değerlerini kıyasla.
O yeşil alanı ne seçeyim hocam değerini deniyeyim

Yükte 120w altına düşmez fazlar yeterli, vrm soğutması da fena değil.
8+2+1 Fazlı hibrit dijital vrm yapısı varmış 150-160w sınırı varmış eğer böyleyse gayet iyi

Görüntüleri videolardan alıyorum. Buradaki gibi ancak + değil de - seçili olacak şekilde. Ne kadar undervolt yapabileceğin işlemciden işlemciye değişiyor o yüzden önce 0.1 değil de 0.05 gibi daha düşük bir değer ile denemek isteyebilirsin

Ekler

• 1768736957905.webp
    1768736957905.webp
    9.3 KB · Hit: 12
Görüntüleri videolardan alıyorum. Buradaki gibi ancak + değil de - seçili olacak şekilde. Ne kadar undervolt yapabileceğin işlemciden işlemciye değişiyor o yüzden önce 0.1 değil de 0.05 gibi daha düşük bir değer ile denemek isteyebilirsin
1000031070.webp

şu şekil uygunmudur

Testi yaptım yine güç kesti daha düşürüp yükseltiyimmi yoksa bu şekilde aslında düzelmesi gerekirken anakart yine kaydetmedimi

Güç limitini ellemiyor zaten. Aynı işi daha az elektrikle yaptırıyor. Amaç 65 watt limitine indiğinde de frekansı koruyabilmesini sağlamak bu yaklaşımda o yüzden frekans ne kadar düşüyor onu kıyasla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,500
Üyeler
190,754
Son üye
rescover
Geri