Oyunda drop yiyorum?

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
999
Beyler sorun sistemdemi sanmıyorumda yinede danışayım dedim. Valorant gibi oyunlarda hiçbir sorun yok ama geçen arkadaşlarla escape the backrooms oynadık fps 300 falan gezerken ani ekran sağa sola reflex mouseyi çevirdiğimde drop yiyorum fps 100 e falan düşüyor tuhaf anlamadım. oyunun optimizasyonuylamı alakalı sizce? işlemci 9800x3d oyun içindeki değerler %20 kullanım 65 derece. ekran kartı 4060 ti 16gb %98 kullanım 70 derece. ram kullanımı zaten düşük 8gb falan. 1080p 380hz monitör

Sisteminde hiçbir sorun yok, sorun tamamen oyunun optimizasyonunda.
Şu iki adımı yaparsan muhtemelen düzelecektir:
  1. Fare Polling Rate'i Düşür: Farenin yazılımından (Logitech, Razer vb.) raporlama hızını 1000Hz'e çek. Yüksek değerler (4000-8000Hz) bu tarz optimize edilmemiş oyunlarda ani dönmelerde işlemciyi yorar ve drop sokar.
  2. FPS Sabitle: Ekran kartın %98 yükte olduğu için anlık veri yüklemede nefesi kesiliyor. FPS'i 200 veya 240 gibi sabit bir değere çekerek karta biraz "pay" bırak.

Sisteminde hiçbir sorun yok, sorun tamamen oyunun optimizasyonunda.
Şu iki adımı yaparsan muhtemelen düzelecektir:
  1. Fare Polling Rate'i Düşür: Farenin yazılımından (Logitech, Razer vb.) raporlama hızını 1000Hz'e çek. Yüksek değerler (4000-8000Hz) bu tarz optimize edilmemiş oyunlarda ani dönmelerde işlemciyi yorar ve drop sokar.
  2. FPS Sabitle: Ekran kartın %98 yükte olduğu için anlık veri yüklemede nefesi kesiliyor. FPS'i 200 veya 240 gibi sabit bir değere çekerek karta biraz "pay" bırak.
evet mouse 4k hz de doğru diyosun bu tarz oyunlarda 1k da kullanmak mantıklı. ekran kartı birsürü hikayeli oyunda %99 da bence ondan dolayı değildir.

Her oyunda sınırsız FPS oynamayın. Unreal, Unity vb. yapılan 100 oyun var 80'i bozuk oluyor. Öyle optimizasyona özenmiyorlar. Rekabetçi oyun oynamadığınız sürece oyunlarda V-Sync açmanızı öneririm. Benim ana monitörüm 165 Hz ve rekabetçi oyunlar hariç her oyunu 165 FPS sabitte oynuyorum.

Siz mesela oyunda varsa 60-240 FPS arasına sabitleyin. Yani 380 Hz var 60 oynanmaz gibi düşünmeyin, Hz yüksekte ayarlı olduğundan 30 FPS falan ayarlamadığınız sürece sizi rahatsız etmez. Sonuçta rekabet odaklı değil, FPS gözünüzü kör etmediği sürece yetecektir.

Bu genel olarak tükettiği gücü azaltacak. Kasa daha az ısınacaktır. Unreal Engine oyunları görsellikten bağımsız soba gibi ısıtıyor kasayı mesela. Hiç gerek yok sistemi saçma sapan görselliği olan oyunlarda yormaya. Sistem ne olursa olsun oyuna göre FPS sabitleme yapın.

Valorant için de keza yapmanızı öneririm. Atıyorum 600 FPS alıyorsunuz %1 FPS ise 400-450 geziyorsa, siz %1 göre sabitleyin. Genel olarak daha akıcı bir oyun elde edeceksiniz. Zaten çok oyunculu oyunlarda FPS sabitleme gecikmeyi de azaltır, şu videoda daha detaya giriyor.

Ayrıca oyunlarda spesifik ayarlar sorunlu olabilir. Her ayarı en yüksekte açmayın.

Son düzenleme:
Her oyunda sınırsız FPS oynamayın. Unreal, Unity vb. yapılan 100 oyun var 80'i bozuk oluyor. Öyle optimizasyona özenmiyorlar. Rekabetçi oyun oynamadığınız sürece oyunlarda V-Sync açmanızı öneririm. Benim ana monitörüm 165 Hz ve rekabetçi oyunlar hariç her oyunu 165 FPS sabitte oynuyorum.

Siz mesela oyunda varsa 60-240 FPS arasına sabitleyin. Yani 380 Hz var 60 oynanmaz gibi düşünmeyin, Hz yüksekte ayarlı olduğundan 30 FPS falan ayarlamadığınız sürece sizi rahatsız etmez. Sonuçta rekabet odaklı değil, FPS gözünüzü kör etmediği sürece yetecektir.

Bu genel olarak tükettiği gücü azaltacak. Kasa daha az ısınacaktır. Unreal Engine oyunları görsellikten bağımsız soba gibi ısıtıyor kasayı mesela. Hiç gerek yok sistemi saçma sapan görselliği olan oyunlarda yormaya. Sistem ne olursa olsun oyuna göre FPS sabitleme yapın.

Valorant için de keza yapmanızı öneririm. Atıyorum 600 FPS alıyorsunuz %1 FPS ise 400-450 geziyorsa, siz %1 göre sabitleyin. Genel olarak daha akıcı bir oyun elde edeceksiniz. Zaten çok oyunculu oyunlarda FPS sabitleme gecikmeyi de azaltır, şu videoda daha detaya giriyor.

Ayrıca oyunlarda spesifik ayarlar sorunlu olabilir. Her ayarı en yüksekte açmayın.
dediğiniz konularda haklısınız ama vysnc işe yaramıyor hz yüksek olduğu için. kendim 200 e sabitleyeceğim. valorant içinde nebi hocamın çoğu videosunu izledim valorant gibi oyunlarda sınırlandırmayı kapatmamızı öneriyor çünkü fps arttığında input lag düşüyor. bunun testinide yaptım 400fps e sabitledim birde sınırsıza aldım ortalama 850fps %1 lowuda 650-700 civarıydı. sınırszıdayeken işlemci 75 dereceleri buluyor ama input lag çok düşük oluyor sistem gecikmesi 2ms falan oluyor. O yüzden sınırsızda kullanıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,185,969
Üyeler
188,188
Son üye
strongwrist
Geri