Yardım S25 mi s24+ mı yoksa iphone 13 mü?

S24 veya S25 olabilir. Geniş açı çok kullanılmıyorsa 16e donanım ve pil olarak 38-39k bandında çok uygun ve başarılı.
60hz cart curt diyenleri kafaya takmanıza gerek yok, S24 Ultra'yı 4K@120Hz kullanan biri olarak iPhone 13'ün 60hz'si beni çok rahatsız etmiyor diyebilirim, max 1-2 haftaya göz alışır.

Not: 13 önermiyorum, eskide kaldı ve 4GB RAM yetersiz. 16e mantıklı, tek kamerası başarılı, pil performansı iyi ve cpu-memory olarak çok iyi.
Öncelikle herkese iyi forumlar. Ben yeni bir telefona geçmeyi düşünüyorum fakat en iyisi hangisi olur bilemiyorum. Önceliğim olabildiğince iyi bir kamera, bazen çok ufak oyun (yani iyi bir işlemci önemli),iyi bir batarya ömrü (bu ömür tek sarj ile 3 gün gitsin anlamında değil aksine batarya sorunları yaşamadan aldığım telefonu 2-3-4 sene civarı kullanmak istiyorum ve 3 yıl sonra çıkacak teknolojilerden de faydalanabilmek iyi oyun çıkarsa demeyebilmek istiyorum ve tek elde kullanabileceğim yani çok büyük olmayan bir telefon. Şimdi bu benim istediklerim ve çok şey istediğimi bilsem de buna en uygununu almak isterim. İlk olarak iphone 13 almak istiyordum fakat 400-500 batarya döngüsü sonrası batarya değişimi istediğini öğrendim (ne kadar doğru yanlış bilmesem de). Ne kadar kamerası iyi olsa da bu beni biraz ürküttü. Ardından samsung s24+’ı inceledim ve ram dahil her şey beni ilk izlenim olarak mutlu etti fakat kulladığı işlemci anladığım kadarıyla Samsung’un ilk işlemcilerinden ve performansı ne hiç bilmiyorum. Son olarak s25’i incelediğimde her şey uygun gibi düşündüm fakat burda da sorun diğer ürünlere göre ücreti… Sizin düşüncelerinizi merak edip danışmak istedim. Şimdidrn teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. (Dipnot iphone 13 alırsam 3-4 aylık bir telefon olacak fakat oldukça temiz kullanılmış bir ürün.)
S25 sahibi olarak söyleyebilirim ki 16 pro'ya kadar kafa göz dalan bir cihazı bunlarla kıyaslamamak lazım. Kendim Zorlu Center'da yaptığım ufak tefek testlerde de 17 Pro'ya karşı S25'in direnebildiğini söyleyebilirim. S25 hakkında incelememi de ekte bulabilirsiniz hocam. https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-galaxy-s25-256-gb-uzun-kullanim-incelemesi.1195032/

S25 sahibi olarak söyleyebilirim ki 16 pro'ya kadar kafa göz dalan bir cihazı bunlarla kıyaslamamak lazım. Kendim Zorlu Center'da yaptığım ufak tefek testlerde de 17 Pro'ya karşı S25'in direnebildiğini söyleyebilirim. S25 hakkında incelememi de ekte bulabilirsiniz hocam. https://forum.donanimarsivi.com/konu/samsung-galaxy-s25-256-gb-uzun-kullanim-incelemesi.1195032/
Hocam zaten öylede sanırım insanlar fiyat algısına göre yaklaşıyor cihaz fiyatından dolayı 16e düz 15 gibi cihazlarla karşılaştırılıyor

Peki iPhone da genel olarak pil döngüsü olarak ne düşünüyorsunuz? 1.5 yıl bir tık az değil mi? (eğer doğruysa)
Genel olarak bakmazsın ona çünkü iPhone 15 ve üstü için 1000 döngü ömür var, daha fazla da dayanır genelde o yüzden 3-4 seneyi aşırı rahat çıkarır diye düşünüyorum. iPhone 13 özelinde değerlendirirsek evet onun 500 döngü ömrü var ve biraz az bence ama 500 döngü olanları da 3 yıl hiç pil sorunu yaşamadan kullananlar çoğunlukta, 1.5 yıl diye genellemeye gerek yok mesela ben eskiden SE 2. Nesil kullandım 800 döngüde falan pil eskidiğini hissettirmeye başladı. Yani bu döngü sayıları Apple tarafından garanti verilen sayı denebilir üstüne çıkılıyor ve sorun olmuyor genelde.

Düz S24 bence direkt 31.500 liraya var

Hiç incelemedim, sanırım tek kamera olması istemsizce önyargı yarattı. Teşekkür ederim tavsiye için boş vaktimde ona biraz bakınayım.
Iphone 16e'nin pili fena değil ama kameraları iyi değil. 1/2.55 inçlik Kamera sensörü çok küçük. Iphone 15'in 1/1.56 inçlik kamera sensörünün alanı yaklaşık üç kat daha fazla. Özellikle düşük ışıkta yetersiz. 60 Hz ekranı da idare eder düzeyde. Ekran parlaklığı da 800 nit ile sınırlı. Güneşli havada ekranı görmek biraz zorlar. Örneğin Iphone 15'in ekran parlaklığı 1600 nite çıkıyor. 16e'nin sadece işlemcisi güçlü, onun dışında bomboş bir paket.

Samsung Galaxy S25'i veya S24+'ı tavsiye ederim.

13ün devri bitti. iOS ta bile artık yüksek ram kapasiteleri görüyoruz 4gb ramli bir cihaz almanın hiç bir mantığı yok. S25 alın geçin.
Evet apple’a çok ilgim var fakat bi tarafta 12gb ram diğer tarafta ise 4gb… gerçekten hiç tercih edilebilecek gibi değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O bütçeye çıkabiliyorsanız s25 rakipsiz 16e'den her konuda üstün 16e 60hz,notch ve tek kameralı alınmaz cihaz tek artısı çipset ki s25 onda da daha iyi
S25 e çok yakınım fakat kamera benim için çok önemli ve çok eleştiri gördüğümden bilemedim kafam biraz bulandı sanırım…

Genel olarak li-po, li-ion pillerin bataryalarının ömrü hep 2 sene, 2 senede değiştirmek gerekiyor bence. S24 Ultra'yı ilk aldığımda 9 saat ekran süresiyle beraber 1-1.5 günde şarj etme ihtiyacı duyuyordum şu an ise 6.5-7 ekran süresiyle yine günlük şarj etmek gerekiyor.

Şu an yeni cihaz alınacak ise S24, S24 FE, S25 FE bu cihazlar mantıklı fakat S25 'in fiyatı çok yüksek şahsen. Ama 40 bandına kadar çıkılacaksa 16e 'yi listeye eklemek gerek, çünkü fiyatına göre aynı samsung tarafındakiler gibi güzel cihaz.
Apple alacaksam sanırım 13 olur çünkü hazır abimde olan cihazı alacağım 3 aylık ama gözü gibi bakar. 0 alacaksam da bu s24 s24+ veya s25 olur gibi şuanlık. Ama evet iphone 15 ve 16e de bi seçenek göz önünde bulunduruyorum. Fakat hala çok kararsızım.

Düz S24 bence direkt 31.500 liraya var
Genel olarak s24 öneriyorlar ama 12 gb ram almayacaksam s24 yerine iphone 13 daha cazip hissettiriyor.

Iphone 16e'nin pili fena değil ama kameraları iyi değil. 1/2.55 inçlik Kamera sensörü çok küçük. Iphone 15'in 1/1.56 inçlik kamera sensörünün alanı yaklaşık üç kat daha fazla. Özellikle düşük ışıkta yetersiz. 60 Hz ekranı da idare eder düzeyde. Ekran parlaklığı da 800 nit ile sınırlı. Güneşli havada ekranı görmek biraz zorlar. Örneğin Iphone 15'in ekran parlaklığı 1600 nite çıkıyor. 16e'nin sadece işlemcisi güçlü, onun dışında bomboş bir paket.

Samsung Galaxy S25'i veya S24+'ı tavsiye ederim.
Sanırım s25 veya s24+ düşüneceğim.

Son düzenleme:
Genel olarak s24 öneriyorlar ama 12 gb ram almayacaksam s24 yerine iphone 13 daha cazip hissettiriyor.
Uygun fiyatı ile S24 öne cıkar bence S25 alsan ortalama deneyimde az fark olacak iphone 13 den de iyi bence en MAKUL seçenek o tabii istekler de önemli bir kriter

Uygun fiyatı ile S24 öne cıkar bence S25 alsan ortalama deneyimde az fark olacak iphone 13 den de iyi bence en MAKUL seçenek o tabii istekler de önemli bir kriter
Zaten sanırım s25 ten çok şuan s24 alacak bütçem var yani ya s24 ya 13. Peki s24+ hakkında ne düşünürsün?

Acelen varsa s24+ s25 düz bataryada memnun etmeyebilir s23 var bende pek memnun değilim acelen yoksa s26 serisini bekleyip alt modellerde indirim olabilir ben bekliyorum.

S24 veya S25 olabilir. Geniş açı çok kullanılmıyorsa 16e donanım ve pil olarak 38-39k bandında çok uygun ve başarılı.
60hz cart curt diyenleri kafaya takmanıza gerek yok, S24 Ultra'yı 4K@120Hz kullanan biri olarak iPhone 13'ün 60hz'si beni çok rahatsız etmiyor diyebilirim, max 1-2 haftaya göz alışır.

Not: 13 önermiyorum, eskide kaldı ve 4GB RAM yetersiz. 16e mantıklı, tek kamerası başarılı, pil performansı iyi ve cpu-memory olarak çok iyi.
4k nasıl kullanıyorsun monitöre mi bağladın :D
1769547014166.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,179
Üyeler
188,210
Son üye
luxetveritas
Geri