Ryzen 5 7500F işlemci iş görür mü?

Jayzima

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
7000
Arkadaşlar elimde fotoğrafta eklediğim sistem var. Ekran kartım da Nvdia 1650 Super. İşlemciyi yükseltmek istiyorum. En fazla 6-7 bin civarında bir fiyata ne işlemci önerirsiniz. Daha çok Pubg oynuyorum. Yani çoğu zaman FPS oyunları. Ortalama 70-80 Fps alıyorum. Fps mi yükselticek bir işlemci istiyorum. Aklımda Ryzen 5 7500F var. Sizce Fps imi ne kadar yükseltir? 7500F alırsam Ana kart değişikliği de yapmama gerek var mı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    11.4 KB · Hit: 44
Anakart değişmek istemiyorsan r5 5600 al. 7500F için hem anakart hem de ram değiştirmen gerekir, sadece 16gb ddr5 ramler 9kdan başlıyor

Arkadaşlar elimde fotoğrafta eklediğim sistem var. Ekran kartım da Nvdia 1650 Super. İşlemciyi yükseltmek istiyorum. En fazla 6-7 bin civarında bir fiyata ne işlemci önerirsiniz. Daha çok Pubg oynuyorum. Yani çoğu zaman FPS oyunları. Ortalama 70-80 Fps alıyorum. Fps mi yükselticek bir işlemci istiyorum. Aklımda Ryzen 5 7500F var. Sizce Fps imi ne kadar yükseltir? 7500F alırsam Ana kart değişikliği de yapmama gerek var mı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
b450 ana karta am5 işlemci takamazsın sen 5600'e geç zaten çağ atlarsın merak etme :D hatta alabiliyorsan 5700x al.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

b450 ana karta am5 işlemci takamazsın sen 5600'e geç zaten çağ atlarsın merak etme :D hatta alabiliyorsan 5700x al.
ana kart biosunu güncellemeyi unutma sakın.

dostum am5 e geçmen gerekli 5600 ve soğutma almalısın

am5e geçmesi gerekli ama am4 işlemci olan 5600 alsın? süper mantık
7500F'in AM5 olduğunu, onun yerine 5600 almasının daha bütçe dostu ve mantıklı olacağını söylemek istemiş.

AM5 platformuna geçebilecek bütçeye sahip değilsin maalesef.
Önce işlemciyi yükselt. 5600 gayet iyi tercih olur. Sonrasında duruma göre ekran kartı güncellemesi yaparsın.

Sistem Ddr4 olduğu için mecbur yine ddr4 bir işlemci almam gerekiyor yani. Ddr5 e geçmek için hem Ram hem anakart almam lazım sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AM5 platformuna geçebilecek bütçeye sahip değilsin maalesef.
Önce işlemciyi yükselt. 5600 gayet iyi tercih olur. Sonrasında duruma göre ekran kartı güncellemesi yaparsın.
Am4 ve Am5 demek Ddr4 ve Ddr5 demek mi oluyor tam anlayamadım

hocam am5 geçmek için bütçe kurtarmaz ramler tekil olarak 9k dan başlıyor
Arkadaşların dediği gibi 5600 kovalayın hatta 2. elde temiz ve ucuz 5600x ler bulmakta mümkün ancak x bulamazsanız 5600 alın geçin çünkü devasa bir fark yok kalan bütçe ilede soğutma bakın hava soğutmalar çok pahalı değil kalan para ilede güzel bi iskender gömülür

Şimdi soket eski soket o yüzden AM5 geçersen yeni sistem dizmen gerekecek. RAM fiyatları DDR5 tarafında uçtu gitti. AM4 platformu için en iyi yükseltme 5800X3D ya da 5600 işlemciye geçmek. Ekran kartını yükseltip 2K monitöre geçersen işlemci tarafı sorun çıkarmayacaktır.

AM5 bir işlemciye (7500F AM5) geçecekseniz ₺3-5K bir anakart masrafı, 9K civarı bir bellek masrafı ve işlemci de ₺5-6K yani ortalama 19K civarı bir harcama çıkacak.

Şu anki sisteme en ideali 5600 almanız olacaktır.
Ama PUBG tarafındaki FPS'i büyük oranda çözmeyecektir. Ekran kartınızın da değişmesi gerekiyor.
En kötü Nvidia tarafında 30K, AMD ise 6000 serisi bir kart almanızı öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,643
Üyeler
188,138
Son üye
kurtarcamkaçın
Geri