Sonunda 1gb fibere geçicem

Reaksiyon skoru
43
Selamlar
Yakında ev değiştireceğim. Şu anki evimde altyapı berbat, 30 Mbps üstüne çıkmıyor. Taşınacağım adreste ise sorguda fiber altyapı var ve 1 Gbps paket görünüyor.
Mevcut internetimi nakil aldırmayı düşünüyorum ama birkaç sorum var:

Fiber adrese nakil işlemi genelde kaç gün sürüyor?

Nakil diye mi geçiyor yoksa sıfır kurulum gibi mi yapılıyor?

Modem değişimi gerekiyor mu, ONT falan veriliyor mu?

1 Gbps kullananlar memnun mu, hız ve stabilite nasıl?

Ping ve upload değerleri gerçek kullanımda nasıl oluyor?

Fiber kullananların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.

1770319879012.webp

Selamlar
Yakında ev değiştireceğim. Şu anki evimde altyapı berbat, 30 Mbps üstüne çıkmıyor. Taşınacağım adreste ise sorguda fiber altyapı var ve 1 Gbps paket görünüyor.
Mevcut internetimi nakil aldırmayı düşünüyorum ama birkaç sorum var:

Fiber adrese nakil işlemi genelde kaç gün sürüyor?

Nakil diye mi geçiyor yoksa sıfır kurulum gibi mi yapılıyor?

Modem değişimi gerekiyor mu, ONT falan veriliyor mu?

1 Gbps kullananlar memnun mu, hız ve stabilite nasıl?

Ping ve upload değerleri gerçek kullanımda nasıl oluyor?

Fiber kullananların yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum.
hocam bizim arkadaş daha 1 ay olmadi taşinali onun internetinni gelmesi 3-4 gun civari surmuştu sanırım fiber altyapi onunda
telekom farkli bi modem vermiş ve kurulumunu yapmıştı hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

modemi neden degişti bilmiyorum ama arkadaşiminki degişmişti

hocam bizim arkadaş daha 1 ay olmadi taşinali onun internetinni gelmesi 3-4 gun civari surmuştu sanırım fiber altyapi onunda
telekom farkli bi modem vermiş ve kurulumunu yapmıştı hocam

modemi neden degişti bilmiyorum ama arkadaşiminki degişmişti
turknet nasıl fiber üzerindenn 1gb verebiliyor kesin 1gb değerleri gelir mi ?

nakil işlemi firmadan firmaya değişebilir.

vdsl altyapıdan, fiber altyapıya geçtiğiniz için sıfır kurulum gibi değerlendirilebilir. ISS'e göre verirler ya da ücreti karşılığında kiralanır ya da satarlar size. turknet'te ont ve rooter ücretsiz veriliyor. diğer firmaları bilmiyorum.

hız ve stabilite bölgeden bölgeye değişebiliyor. Bursa, Osmangazi merkezde 950/950 civarı hız alabiliyorum(kendi verdikleri ont ve rooter)

turknet nasıl fiber üzerindenn 1gb verebiliyor kesin 1gb değerleri gelir mi ?
hocam o hem mahallenin alt yapısına hemdi binanızdaki altyapıya göre.
şuan vdsl mi kullanıyorsunuz fiber mi vdsl ise kesin degişicek modeminiz ama fiberse bilmiyorum garanti veremem

TT altyapısı mı peki ? Öyleyse adım şu şekilde TT üzerinden almak istiyorsan. 444 0 444 numarasını arıyorsun ve nakil için adımları geçiyorsun. Sonrasında 750TL hat nakili ücreti belirtiliyor. Müşteri temsilcisine ulaştıktan sonra nakil için diyorsun o senden bilgileri alıyor. 1-2 gün içinde gerçekleşir diye tahmin ediyorum çok kırsalda değilsen. ONT cihazı olsun ya da olmasın gelen yetkililer yanlarında getiriyor. Hat hazır çekilmişse yani sadece modemi takmak gerekiyorsa 5 dk da hallolur. Modem ücreti tarifin bittikten sonraki zamana kalıyor. Devam ettirirsen ücretini alırlar ay aydır sanırım. Sonra da modem sende kalır diye tahmin ediyorum. Şu an tabii onların.

Son düzenleme:
TT altyapısı mı peki ? Öyleyse adım şu şekilde TT üzerinden almak istiyorsan. 444 0 444 numarasını arıyorsun ve nakil için adımları geçiyorsun. Sonrasında 750 hat nakili ücreti belirtiliyor. Müşteri temsilcisine ulaştıktan nakil için diyorsun o senden bilgileri alıyor. 1-2 gün içinde gerçekleşir diye tahmin ediyorum çok kırsalda değilsen. ONT cihazı olsun ya da olmasın gelen yetkililer yanlarında getiriyor. Hat hazır çekilmişse yani sadece modemi takmak gerekiyorsa 5 dk da hallolur. Modem ücreti tarifin bittikten sonraki zamana kalıyor. Devam ettirirsen ücretini alırlar ay aydır sanırım. Sonra da modem sende kalır diye tahmin ediyorum. Şu an tabii onların.
turknet kullanıyorum zaten turknet ücretsiz nakil yapıcakmış

TT altyapısı mı peki ? Öyleyse adım şu şekilde TT üzerinden almak istiyorsan. 444 0 444 numarasını arıyorsun ve nakil için adımları geçiyorsun. Sonrasında 750 hat nakili ücreti belirtiliyor. Müşteri temsilcisine ulaştıktan nakil için diyorsun o senden bilgileri alıyor. 1-2 gün içinde gerçekleşir diye tahmin ediyorum çok kırsalda değilsen. ONT cihazı olsun ya da olmasın gelen yetkililer yanlarında getiriyor. Hat hazır çekilmişse yani sadece modemi takmak gerekiyorsa 5 dk da hallolur. Modem ücreti tarifin bittikten sonraki zamana kalıyor. Devam ettirirsen ücretini alırlar ay aydır sanırım. Sonra da modem sende kalır diye tahmin ediyorum. Şu an tabii onların.
turknet olarak geçmeyi düşünüyorum turktelekom da oraya 1gb fiber veriir mi ?

Benzerdir bu adımlar genellikle.

turknet olarak geçmeyi düşünüyorum turktelekom da oraya 1gb fiber veriir mi ?
Alt yapı kimin o önemli. TT üzerinden türk net 1000 veririm diyorsa TT de 1000 verir diye tahmin ediyorum. Alt yapı türk netinse daha iyi işte. Zaten türk netteymişsin. Halledersin.

Benzerdir bu adımlar genellikle.

Alt yapı kimin o önemli. TT üzerinden türk net 1000 veririm diyorsa TT de 1000 verir diye tahmin ediyorum. Alt yapı türk netinse daha iyi işte. Zaten türk netteymişsin. Halledersin.
turk telekom üzerinden 1gb vericeklermiş öyle dediler aradım da
turknet üzerinden almak mı iyidir turk telekom mu aynı sonuçlar gelir heralde sadece fiyat farkı olur sanırım

Bence en temizi taahhütün yoksa eğer bunu iptal edip direkt sıfırdan kullanıcı olman. Hem sürecin daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum hem de mevcut issdense yeni kullanıcı olarak başlayıp kampanyalardan yararlanabilirsin.

Bence en temizi taahhütün yoksa eğer bunu iptal edip direkt sıfırdan kullanıcı olman. Hem sürecin daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum hem de mevcut issdense yeni kullanıcı olarak başlayıp kampanyalardan yararlanabilirsin.
turknet iptal edip tekrar mı abone olayım yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,197,733
Üyeler
190,262
Son üye
Dizf
Geri