Çözüldü✓ Ryzen 5 7600 işlemci sıcaklığı

Kasa hava akışı çok kötü dedikleri gibi içeri hava veren fanın yok öndeki fanları ters çevir 3 lüyü. Ekstra olarak kaliteli termal macun alıp işlemci macununu onunla değiştirirsen sıcaklıklar baya düşer. Bende 7500f var oyunlarda 50-60 arası oluyor maximum hava soğutma ile. Bu işlemciler için sıvı soğutmaya gerek yok.

İtopyaya gidip 3 adet fan satın alsam montajı onlar yapar mı? bu arada yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya da senin başta dediğin gibi sıvı soğutma mı alayım
takarlar herhalde ama zor bir şey değil sende yaparsın elin tornavida tutuyorsa

Kasanın hava akışı kötü diye bu kadar ısındığını düşünüyorsan kasa camını çıkartıp öyle sıcaklıklara bak.

Hocam daha dün kargodan geldi. Montajı incehesap yapıp yolladı ben sadece ekran kartını taktım.

İşlemci boşta 4.80ghzlerde çalışıyor. Boostu nereden kapatabilirim anakart gigabyte
anakarttan anakarta değişiyor onu internetten bakman lazım işyerindeyim fazla bakamıyorum ghz yi sabitliyor oradaki ayar power core gibi değişik bi ismi vardı onun belki chatgpt yardımcı olabilir ama performansın düşer bilgin olsun

Alıntıyı görüntüle

muhtemelen game boosterin orjinal macunudur montaj incehesap tarafından yapıldı o yüzden bilmiyorum. Macun bu kadar etki yapar mı sıcaklıklarda
o işlemciyi bilmiyorum ama cokda üst düzey bi işlemci değil diye biliyorum, bi kapağını açıp denermisin kaç derece farkedicek oyuna gir yük altında bırak bilgisayarı fanların emiş gücü ve arkadaki egzoz fanının nası hava attığını incele sonra kapağı açıp dene

bu işlemci bendede var phantom spirit ile soğutamadım o kadar performansta yok halbukii garip işlemci en son 360mm aldım öyle soğudu size gelirsek macun kaliteli mi bakım ne zaman yapıldı montaj doğru mu
Aynı durum bende de var. Geçen sene yazın çok uğraştım ama yok. Yaz aylarından umudu kestim :D Havalar sıcak olunca daha da sapıtıyor. çok fazla etken giriyor devreye. Kontrol etmesi daha da zorlaşıyor.

Geri