Yardım AM4 Anakart Önerisi 4000TL

Bu modeli al geç dostum. 6 USB girişi var kasanın önde de giriş vardır. Gayet yeterli.
Daha üst model vb olunca fiyat artıyor ister istemez. Çift m2 girişi var bunda.

İkinci el önermem. Çünkü garanti yok. Zaten sıfır fiyatlarına satıyorlar :).
Bir önceki mesajımda am5 fikrimi belirttim ne dersiniz?

Bir önceki mesajımda am5 fikrimi belirttim ne dersiniz?
Hocam o aslında daha mantıklı gözüküyor. İkinci elde elinizdekilerden ram ve işlemciyi satarsınız. 1 anakart 32 ram ve işlemci. işlemci sıfır fiyatına yakınsa sıfır düşünebilirsiniz. Anakartı ikinci el zaten sıfır fiyatına satıyorlar. Sıfır almak daha mantıklı çok iyi fiyat olmadıkça.

2. el ram fiyatları 32 lik 11 bin tlden başlıyor. Geçen kampanya vardı sıfırı 15-16 ya gittiydi. Tabi fırsat kovalamak gerekiyor. Rami ikinci el alıp diğerlerini sıfır almak daha mantıklı.
İşlemcinin sıfırı 7500 civarında. 11 e ram alsanız. 7 civarıda sıfır anakart alırsınız. Size yine 25 e gelir. Eldekileri satınca daha da uygun olur.

Hocam o aslında daha mantıklı gözüküyor. İkinci elde elinizdekilerden ram ve işlemciyi satarsınız. 1 anakart 32 ram ve işlemci. işlemci sıfır fiyatına yakınsa sıfır düşünebilirsiniz. Anakartı ikinci el zaten sıfır fiyatına satıyorlar. Sıfır almak daha mantıklı çok iyi fiyat olmadıkça.

2. el ram fiyatları 32 lik 11 bin tlden başlıyor. Geçen kampanya vardı sıfırı 15-16 ya gittiydi. Tabi fırsat kovalamak gerekiyor. Rami ikinci el alıp diğerlerini sıfır almak daha mantıklı.
İşlemcinin sıfırı 7500 civarında. 11 e ram alsanız. 7 civarıda sıfır anakart alırsınız. Size yine 25 e gelir. Eldekileri satınca daha da uygun olur.
Evet hocam çok daha mantıklı oluyor, işlemci olarak 5 7600 iyi midir? yoksa başka öneriniz var mı? Aynı şekilde AM5 de hangi çipset almalıyım? Bir de rami twinmos almamalıyım sanırım çünkü satılan modeller cl46 :D

AM5 de yapabilirim aslında, uzun vadeli düşünürsek 5 7600, twinmos 32gb ram ve am5 anakart alsam 2. elden falan fiyat fazla olmuyor 25k falan denk geliyor.
Mantıklı olan o zaten. (y)

7500x3d yapamaz mısın peki 2.elde bundle vardır anakart ram falan ram olmayadabilir

Yaparım hocam fark olur mu değr mi?
x3d işlemci sonuçta değer bence 7600 5₺ iken x3d 11 işte 5-6₺ fark var anakartı da abartmadan işlemciye uygun bulsan olur am4 için de öyle B550 abartı olur artık zaten fiyat olarak uygun iş göreni al bendeki 5600 le pbo-cpb açık mesela zayıf olduğu halde sorun yok alırken hazır sistem de öyle denk gelmişti A520 B450 5600 için yeter x de almana gerek yok bu arada fark yok fiyat olarak aynı ise olur ama fark varsa yok x'i at listeden 5700x3d de yapmayacağına göre neredeyse am5 parasına B550'ye de gerek yok diye düşünüyorum

Sorunsuz hangi çipset model önerirsiniz, ona göre ikinci el araştırayım? AM4 geçme sebebim i3 yerine 5 5600 ile daha rahat olacağımı düşünmem, map yüklerken vs. rahatlatacağını düşünüyorum.
B450 kullanıyorum ryzen 5 5600x ile overclock bile yaptım bence 2000-2500 a b450 al geç 1500-2000 sana kalsın farklı bir şeye eklersin

x3d işlemci sonuçta değer bence 7600 5₺ iken x3d 11 işte 5-6₺ fark var anakartı da abartmadan işlemciye uygun bulsan olur am4 için de öyle B550 abartı olur artık zaten fiyat olarak uygun iş göreni al bendeki 5600 le pbo-cpb açık mesela zayıf olduğu halde sorun yok alırken hazır sistem de öyle denk gelmişti A520 B450 5600 için yeter x de almana gerek yok bu arada fark yok fiyat olarak aynı ise olur ama fark varsa yok x'i at listeden 5700x3d de yapmayacağına göre neredeyse am5 parasına B550'ye de gerek yok diye düşünüyorum
AM5 karar verdim de hangi çipset almalıyım am5 de anakart? 850'ler mi?

Intelden am4 sisteme geçiş yapıyorum am4 için anakart lazım işlemci 5 5600x düşünüyorum. 2 M2 slotlu ve soğutma bloklu, mümkünse de 4 ram slotlu bir ürün arıyorum. Şuan 1660s yakın zamanda da 9060xt takacağım. Sistem komple beyaz olduğundan bulabilirmiyiz bilmiyorum ama beyaz anakart olsa iyi olur.
b450 sarıyım 2.5 a
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AM5 karar verdim de hangi çipset almalıyım am5 de anakart? 850'ler mi?
parana göre muamele goruyosun anakaratlarda da her şeyde oldugu gıbı. am5 bi ram 10k geçmeye emin misin gerçekten

b450 sarıyım 2.5 a
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

parana göre muamele goruyosun anakaratlarda da her şeyde oldugu gıbı. am5 bi ram 10k geçmeye emin misin gerçekten
Şimdi bütçe yok zaten yakında geçeceğim de am5 uzun vadeli olduğu için daha mantıklı. Duruma göre almaya başlaycağım

Geri