Oyunlardan Zevk Almıyorum.

''Hemen bir şeyler olsun'' diye beklenti oluşuyor. Bunu kırmak lazım, gerisi zaten geliyor sonra. dedin ya

aslında hemen hemen doğru, bende 36 yaşındayım geçenler de çocuklar hanımlar köye gittiler bende rust indridim tesadüf de bi kaç kişiyle tanıştım 3 kişi hempimiz de 35+ yaş kolsuzluk diz boyu . evde tek kaldım istediğin gibi söv say istediğini konuş muhabbet goy goy şahaneydi aynı oyun aynı arkadaşlar hanım çocuklar geldi bi kaç gün de öyle oynadım. yani bırak küfürü normal muhabbet bile edemiyorsun öyle bir durum oldu ki aynen şöyle oynarken bi olay gerçekleşti bize o an çok komik geldi katıla katıla gülüp espiriler falan yapmştık yani oralama 3 dk falan sürdü hanım geldi o sıra çay getirdi gülerken falan gördü neyse gülme bitti oyuna devam ediyoruz hanım surat beş karış benleyken hiç bu kadar seni mutlu görmedim dedi orda film koptu neyse bi kaç gün daha oynadım ne oyundan tat aldım ne arkadaşlarla muhabbet döndürebildim. arkadaşlarla vedalaştım. elimde telefon genelde kulaklık takıp yotube dan oyun videoları yada film izliyorum. çocuklarların ödevlerine yardım ediyorum. sonra yatış oluyor. Oyun zevki neyse yaşama zevki de bitti bende
Ben de arada yalnız kalıyorum evde, o rahatlığı ve keyfi başka hiçbir yerde bulamıyorsun :D İşte dengeyi tutturmak lazımda nasıl yapacaksın o mesele. Hem hanımı mutlu edeceksin, hem çalışacaksın, hem çocuk ile ilgileneceksin ondan sonra arta kalan vakitte kendini eğlendireceksin. Sanırım eşiniz sizin gülmenizden ziyade ''başkaları ile eğlenip gülüyor'' diye düşünüp alınmış. Aslında hem haklı hem haksız.

Oyunda olsun gerçekte olsun erkekler arasında dönen muhabbetin eğlencesini başka bir sohbette veya aktivitede yakalamak mümkün değil bu yüzden boşa trip atmış sayılır. Ancak buradan çıkan diğer sonuç eşiniz ile yeterince ''güzel'' vakit geçirmiyorsunuz/geçiremiyorsunuz sanırım, burada da suçlu olup olmadığınız günlük rutininize ve yaşam standartlarınıza bağlı :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anime başla

anime izleyim dedim hep aynı birbirine benziyor hele ki bide isekailer b.ku çıktı
AoT izledim bir tek. Ona da psikolojik korku/gerilim tarzı bir konusu var diye başlamıştım. İlk 2 sezon özellikle tam istediğimi vermişti. Sonraki sezonlarda yine çok iyiydi. Ondan sonra One Punch Man izledim bir tek göz atayım diye. Güzel animeler var ancak bakalım ne zaman izleyeceğim.

mezun senendesin kafa dağıtmak için oyna zevk almak için değil zaten sınav var stresi yiyip bitirir

Bro mezuna kalmışsın aklının bir ucunda sınav var. Bundan dolayı olabilir mi? Zaten bu yıl uzak durmak senin hayrına olur.

Bro mezuna kalmışsın aklının bir ucunda sınav var. Bundan dolayı olabilir mi? Zaten bu yıl uzak durmak senin hayrına olur.
Başta Zaten Bunu İstiyordum Ama Kalamıyorum Zaten Satmak Istememdekı Sebeplerden Biriside Bu Barı Bu Son 4 Ayı Dogru Duzgun Calısarak Gecıreyım

Delikanlı Allah yüzüne gülmüş oyun zevkini bir süreliğine almış elinden otur sınavına çalış. Kafan rahatlayınca sınavdan sonra keyifle oynarsın 😎

Başta Zaten Bunu İstiyordum Ama Kalamıyorum Zaten Satmak Istememdekı Sebeplerden Biriside Bu Barı Bu Son 4 Ayı Dogru Duzgun Calısarak Gecıreyım
Mantıklı bir hamle olur Üniversitede laptop şart. Sen yine de almışken gaming laptop al ama sattıktan sonra.

dene ve etkisini gör.
ykste hedefine göre yapmak istediğin net sayısını ve o nete göre çalışacağın konuları seç.
max 7 saat uyku.
sabahları en geç 7 8 de kalk ilk 3 saat boyu seçtiğin bir konuyu iyice çalış ve soru çöz. anlama ve soru çözme hızın yavaşsa 3 saati 4 saat yap hiç ara verme telefonu da kapat. ciddiyim telefonu akşama kadar eline almak yok.
11 12 de öğlen karnını doyur 1 saat ara
akşam yemeğine kadar sabahki çalıştığından farklı bir derse ara vermeden çalış mutlaka çözümlü soru video vs olsa da çöz. akşam yemeğine kadar soru çözme hedefi belirle. ama en azından de ki bu konuyu gerçekten anlamaya başladım.
akşam yemeğinden sonra sal çalışmayı. bak bakalım oyunların hazzı artacak mı. belki ilk 1 2 gün hissetmezsin ama eğer mezuna kalma stresiyle dertlenip aynı zamanda oyun bağımlısıysan, bu taktikle son 3 ay çalışıp mühendislik kazandım 5 sene önce. son ay oyunları bırak.
herkeste işe yarayacak değil tabi ama 3 ay dene ve sabret derim.

Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
--------------------------------------------------------------------------------
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
--------------------------------------------------------------------------------
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.
Kardesim inan bana oyunun asil keyfini, iş güç rayina oturunca alıyosun. Benim isler de suan skntida, pek giresim gelmiyor ama işler yolundayken listeden 1 oyun siyirip onu bitirmeye ve eglenmeye odaklaniyorum, mis gibi oluyor. Oyun oynamanin yaşı, işi yok. Bende 2 cocuk var, işim de yoğun fakat herhangi birgun 11 de oturup sabah 5 e kadar atabiliyorum, e cebim de doluysa, planlar da işliyosa, oyun akıyor. Ama kafada okul, iş vs varsa gitmez. Ben de inşaat muhendisiyim bu arada basit bi işim veya basit bir ogrencilik hayatim da olmadi. Okul ve iş hayatindan anlamayan biri sana bu yorumu yapmiyor yani 😅 Son olarak da malesef önünde cok uzun bir yol var, oyunlarda eglenmek için cok erken, cok fazla işin var kardesim benim, az sabır. 😁

Yaşım 34. Uzun zamandır bende benzer bir haldeydim. Hiçbir oyun beni kendine çekmiyor, hemen sıkılıyordum. Bugüne kadar hiçbir oyunu 150saatten fazla oynamamışımdır.
Bu oyun ve bu türle tanışana kadar 😀

IMG_7766.webp
Edit: üstteki arkadaşa katılıyorum. Her şey bir noktada kafa rahatlığına bakıyor.

Son düzenleme:
Factorio oynayı tavsiye ederim :D Bağımlılık yapıyor resmen.

La adama oyun önermeyin kaçınma yapıyor adam zaten oynasa da öyle vakit öldürür, kimse bu yaşlarda zevk alamaz bir şeylerden gayet normal gerçekten kaçması sıkıntı.

çok basit buna kedi mentali diye adlandırıyorum
kediler gündüzleri enerjilerini harciyamadıklarında geceleri dolanır etrafta insandada benzeri var çoğunlukla bilgisayar başında minimum enerji yakımıyla duruyorsun ve için içine sığmıyor bişiler yapmak istiyorsun dışarıda ama yapamıyorsun imkanın olmuyor olduğundada sürekli oturmaktan hayat enerjin tükenmiş oluyor üşengeçlik mıymıylık basıyor insana, seni çok iyi anlıyorum birde buna ek olarak dopamin seviyesi zamanla doluyor kolay kolay aynı doluluğa ulaşamıyorsun bu youtube shorts instagram derken sürekli 10 saniyede bir farklı videolara geçip sürekli yeni şeylerle karşılaştığın için beyin bunu seviyor ama uyuşuyor zamanla bir şeye uzun süre odaklanamıyorsun vücudunda ağrılar sızılar oluyor
şimdi ise ihtiyacın olanı söylüyorum: beynin neyi yapmamanı söylüyorsa onu yap genelde vücudun ihtiyacı beynin yapmamanı söylediği şeylerdir yani arkadaşların çağırır üşenirsen demekki gitmen gerekiyor, bir şeyle uğraşman gerekiyor ama erteliyorsan hemen yapmalısın, canın sıkıldı evde ya şöylemi yapsam şurayamı gitsem dediğin anda amann ne uğraşcam diyorsan onu yapmalısın bu sayede o depresyon benzeri durumdan kurtulmalısın

Geri