Oyunlardan Zevk Almıyorum.

Sagend

80+
Reaksiyon skoru
69
Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
--------------------------------------------------------------------------------
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
--------------------------------------------------------------------------------
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.

Yaşın genç, yapman gereken sorumluluklar artıyor, mezuna kalmışsın bir de, derslerine, sınavlarına odaklan, iş hayatına atıldığın zaman şuan ki hayatın değerini geçte olsa anlıyorsun. Şuan ölüm kalım aşamasında ölüyüm ama 2 el valo atayım derdine düşmüşsün, çok yanlış

Yukardaki arkadaşın dediği bir tık doğru üniversiteyi kazandıktan sonra istediğiniz gibi yapsaydınız keşke her şeyi ,şuan çalışmanızada engel oluyor olabilir çok fazla düşünmeden hedeflerinizi düşünün derim.

youtube olmasa bende pc den soğuturum ama bazen tek 1 oyunu zaman buldukça bitirmeye calısıp zaman kazanıyorum 😀
en son Dying Light - The Beast i bitirdim.Direksiyon seti aldım 3 4 günde sıkıldım kenarda duruyor şuan.
Eskiden heves ve zaman vardı para yoktu,şimdi para var heves ve zaman yok. (Yaş 40)

Yaşın genç, yapman gereken sorumluluklar artıyor, mezuna kalmışsın bir de, derslerine, sınavlarına odaklan, iş hayatına atıldığın zaman şuan ki hayatın değerini geçte olsa anlıyorsun. Şuan ölüm kalım aşamasında ölüyüm ama 2 el valo atayım derdine düşmüşsün, çok yanlış
Maalesef O Kadar Dogrukı Bu Yaptıgınız Yorum Ama Is Isten Gectımı Hala Onu Bılmıyorum Birde Satmalı Mıyım Sızce
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yukardaki arkadaşın dediği bir tık doğru üniversiteyi kazandıktan sonra istediğiniz gibi yapsaydınız keşke her şeyi ,şuan çalışmanızada engel oluyor olabilir çok fazla düşünmeden hedeflerinizi düşünün derim.
Su Anda Dedıklerınız Ile Beraber Sıstemı Satıp Laptop Almaya Dogru Yoneldım Gıbı Ama Onu Yapmakta Mantıklı Mı Onu Bılemıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

youtube olmasa bende pc den soğuturum ama bazen tek 1 oyunu zaman buldukça bitirmeye calısıp zaman kazanıyorum 😀
en son Dying Light - The Beast i bitirdim.Direksiyon seti aldım 3 4 günde sıkıldım kenarda duruyor şuan.
Eskiden heves ve zaman vardı para yoktu,şimdi para var heves ve zaman yok. (Yaş 40)
Eskiden heves ve zaman vardı para yoktu,şimdi para var heves ve zaman yok. Eskiden Bu Sozu Anlamazdım Insan Yasamadan Anlamıyor Bazı Seylerı

Öncelikle geçmiş olsun
Yazdıklarınla sistemin özellikleri arasında hiçbir bağ yoktur
Sistemim üst düzey oyuncu ekipmanlarıdır demen yeterliydi satış amacın yoksa

onun dışında manevi yönün eksiktir dünyadaki bu tarz geçici şeylerden zevk almaya çalışıyorsan eksik yönün bundan gayridir
bende oyun oynarım ama manevi kişiliğimi asla kenara bırakmam hep diri tutarım
Allaha şükür akşama kadar düz duvara baksam yine canım sıkılmaz
Ama eskiden can sıkıntım çok olurdu maneviyattan önce daha bir film bitmeden kuyrukta diğeri inerdi oyun müzik vs eksik olmazdı

Manevi yönünü güçlendirmelisin✅
Ayrıca rekabetçi oyunlarda gir çık dışında oynama muhabbete girme oradaki çoluk çocuk herkese sövüyor ben hiç oynamıyorum tavsiyede etmem
oynayacak olsam çevrimdışı oynarım👌

keske soylemesı bu kadar kolay oldugu kadar yapmasıda kolay olsa :(
netlerim neden artmıyor yerine neden oyun hevesim yok diye konu açmışsın boş ver kral, oyun hevesi çok önemli her şeyden.

2 yıl sonra kafanı artık oynadığın oyunlara vurursun.

Bende durum tam tersiydi , 12. sınıfta ders çalışmak zorunda olmama rağmen günlük 8-10 saat rust oynuyordum.İstediğim yeri kazandım şimdi hiç oynayasım yok.Bir kere gitti mi o istek geri gelmiyor eskisi gibi.Arkadaş ortamını döndürebilirsen birtek öyle sarar.

Bu durumla çoğu kişi aynı yaşlarda karşılaşıyor. Benim düşüncem beyin artık oyunu 2. plana atıyor ve ana odağı gerçek hayatta bir şeyler başarmak haline getiriyor. Bu bizim ülkemizde daha yoğun yaşanıyor.

Sistemin gayet güzel. Laptop düşüncen üniversite için mantıklı ancak sistemini satmak ileride pişmanlık yaşatabilir. Sonuçta 1 sene önce 30 Bin TL'ye alacağın sistem şu bu derken 70 Bin TL oldu.

Yatırım yapmak ise senin deneyimine bakarsak tek seçenek "Altın" gözüküyor. Hisse alarak güzel miktarlar kazanabilirsin ancak bunun için araştırma ve tecrübe gerekiyor ve bunun için ne ayıracak zamanın ne de psikolojin var şu an için.

Ben de dahil çoğu kişi aynı sorunu dönem dönem yaşadı/yaşamıştır. Bunun direkt bir çözümü yok açıkçası. Asıl soru ise şu; "Maddi ve manevi olarak rahat durumda olsan oyunlara vakit ayırır mısın?" Bunun cevabı evet ise oyunlara olan ilgin senin istediğin dışında, yaşın gereği ilk başta dediğim gibi gerçek hayata yönelmiş. Eğer cevabın hayır ise yine 2 seçenek var :D Ya öyle düşünüyorsun ancak bu geçici bir durum/dönem veya artık gerçekten oyunlara ilgin bitmiş.

Sonuç olarak ne önerirsin dersen. Sistemi satıp, isteklerine uygun bir laptop alıp, kalan para ile altın almak mantıklı olabilir. Üniversite bittikten sonra ve rahat bir kafa ile tekrardan denemek belki sorunu çözer. Ancak genel anlamda dediğim gibi bunun direkt bir çözümü veya "şu doğrudur" diyebileceğimiz bir şey değil maalesef.

arkadaş ortamı yoksa boş gerçekten oynama isteğin gelmez büyük ihtimal

Geri