Çözüldü✓ Anakart üzerindeki çizik, chipseti bozdu mu ?

Halifax

80+
Reaksiyon skoru
31
Arkadaşlar, anakart çizildi. Görsel bırakıyorum. Çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum.
Yine de anlayan arkadaşlar bi göz atabilir mi ?
Ortadaki vidanın solunda üç cizgi yol halinde olan kısım

Ekler

• 1000230610.webp
    1000230610.webp
    2.4 MB · Hit: 86
Çiziği göremedim. Derin değilse sorun olmaz gibi.

Start verilmeden yani deneyip bakmadan çalıştığına, çalışır çalışmaz demek zor hassas parça devre bunlar çünkü. Bileşen üzerine denk geldiğinden bir deforme olmuş gözüküyor istemeden.

Deneyip çalıştığına bakmak lazım yani... gerisi ezber olur ne desek. Bazen ufak tefek anakartta hasar olsa da yine de çalışabiliyor anakart. Bazen de tam tersi.

Start verilmeden yani deneyip bakmadan çalıştığına, çalışır çalışmaz demek zor hassas parça devre bunlar çünkü. Bileşen üzerine denk geldiğinden bir deforme olmuş gözüküyor istemeden.

Deneyip çalıştığına bakmak lazım yani... gerisi ezber olur ne desek. Bazen ufak tefek anakartta hasar olsa da yine de çalışabiliyor anakart. Bazen de tam tersi.
Hocam peki çalışmama ihtimalina karşın, teinik servis bunu düzeltebilir mi ?

bir şey olmaz kardeşim pcbnin boyasını çizmişin bakır görünmemiş bile

kendin yakından bakmaya çalış tekrar. yol tamamlıyorsa kendini ve bakır görünmüyorsa sıkıntı yok. Çalıştırıp bakabilirsin sıkıntı yoksa elleme devam etsin.

işin ideali yol zarar gördüyse tel ve lehimle tamir edilip UV pcb boyasıyla üstünün kapatılması. Seninkinde yol zarar görmemiş gibi duruyor. sürekli oraya metal temas ettirmeyeceksen sıkıntı olmamalı

Son düzenleme:
Hocam peki çalışmama ihtimalina karşın, teinik servis bunu düzeltebilir mi ?
Düzeltebilir ama kullanıcı hatası deyip bir sürü ücret alırlar. Devrelerin tam üstü olmadığı için muhtemelen çalışabilir . Hiç tamir servis işine bulaşmayın bnce. Çalışırsa kafaya takmayın. Siz bir deneyin sistemi anakartı sadece.

Düzeltebilir ama kullanıcı hatası deyip bir sürü ücret alırlar. Devrelerin tam üstü olmadığı için muhtemelen çalışabilir . Hiç tamir servis işine bulaşmayın bnce. Çalışırsa kafaya takmayın. Siz bir deneyin sistemi anakartı sadece.
Hocam sistemi topladım. Görüntü bu şekilde geliyor. Anladığım kadarıyla anakartı çizdiğim için bozuldu ?

Tekrar çalıştırdım ve şimdi ekran düğün geldi.
Ufak sayılabilecek çizikler anakartta sorun teşkil etmiyor gibi. En azından görüntü alabildim.

Ekler

• 1000230671.webp
    1000230671.webp
    2.7 MB · Hit: 29
  • 1000230670.webp
    1000230670.webp
    2.7 MB · Hit: 29
  • 1000230672.webp
    1000230672.webp
    931.7 KB · Hit: 32
Son düzenleme:
Hocam sistemi topladım. Görüntü bu şekilde geliyor. Anladığım kadarıyla anakartı çizdiğim için bozuldu ?

Ufak sayılabilecek çizikler anakartta sorun teşkil etmiyor gibi. En azından görüntü alabildim.
Geçmiş olsun windows falanda sorunsuz çalışırsa sistemde sorun yoktur zaten. Ufak çizik mevsuzu biraz şöyle şans işidir.

Sİzde ki vidanın sağ alt ve vidanın sol ilerdeki bölümlerdeki bulunan devrelere derin çizik veya deforme oluşumu olursa o zaman sorun olur ekran açılışta siyah ekranda kalır.

Bu arada görüntü gelmesi dışında işletim sistemi de düzgün hata vermeden çalışıyorsa sorun yoktur. Ama yok gibi herhalde sorun.

Geçmiş olsun windows falanda sorunsuz çalışırsa sistemde sorun yoktur zaten. Ufak çizik mevsuzu biraz şöyle şans işidir.

Sİzde ki vidanın sağ alt ve vidanın sol ilerdeki bölümlerdeki bulunan devrelere derin çizik veya deforme oluşumu olursa o zaman sorun olur ekran açılışta siyah ekranda kalır.

Bu arada görüntü gelmesi dışında işletim sistemi de düzgün hata vermeden çalışıyorsa sorun yoktur. Ama yok gibi herhalde sorun.
Evet, şuan windowsu kurdum faal durumda.
Bu defa da key etkinleştirme sorunu çıktı "donanım değişmiş gibi görünüyor " falan

Evet, şuan windowsu kurdum faal durumda.
Bu defa da key etkinleştirme sorunu çıktı "donanım değişmiş gibi görünüyor " falan
Key sorması yazılımsal yani windowsla ilgili donanımsal değil. Anakartta sorun oluşmamış yani rahat olun.

hocam bende o siyah küçük kapaklı parçalardan birini tornavida ile çizmiştim siyah kapak direk düşmüştü bir sorun olmadı stabil kullanıyorum hala

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,693
Üyeler
190,787
Son üye
mticrayzen
Geri