B850M ile x870 arasındaki fark

Hocam bu PC özelleştirmelere de baktım da bana pek uygun değil. Biraz üst düzey bir şey bakıyorum ve taksitli olması lazım. Vatanda benim karta taksit yok şuan.
Bütçeni söylersen sana öneri yaparım.

A620 - Giriş seviye, sistemi çalıştırsın yeter anakartı.

B840 - A620 ve B850 arasında konumlanan oc kilidi kapalı ne idüğü belirsiz bir seri, uygun fiyata bulunursa alınabilir.

B850 - Orta üst segmente hitap eden, ucuzu oc kilidi açık A620 den farkı olmayan bir seridir. Orta seviye b850 ler normal kullanıcının işini fazlasıyla görür. M2 slotları bol olur , modele göre mosfet soğutucu boyutları ve faz sayısı değişir. Ama bir oyuncunun alması gereken temel seridir. Orta üst segment B850'ler (min 8000-9000 tl den başlayanlar) hemen hemen her ryzen işlemcileri besleyebilir. Oc kilidi bütün b850'lerde açıktır.

X870 - Üst segment kullanıcılara hitap eden, ekstrem koşullara dayanıklı ve yüksek oc potansiyeli olan anakartlardır. Fiyatları pahalıdır, güç besleme (faz) yapıları oldukça yüksektir, kalın kalın soğutma blokları olur. Port yönünden zengindir. Her amd işlemciyi çok rahat besler. Genelde hastası ya da ağır işlerle uğraşanlar alır. En ucuz modelleri genelde üst segment b850 lere eşdeğerdir.
Hocam süper açıklama olmuş teşekkürler. Bütçem 120 bin tl ye kadar çıkıyor. Ama Yapıkredi kartına peşin fiyatına 6 taksit olmalı. Maxsimumda olur. Haricinde ödeyemem. Bu şekilde şuan incehesapta var. https://www.incehesap.com/kampanya/pesin-fiyatina-6-taksit-d7830/ Lakin anakart bilgim yetersiz olduğu için sistemi rahat toplayamadım ve çoğu anakart mATX olarak gözüküyor ben ATX istiyorum. mATX soğutma konusunda iyi değil diye okumuştum. Onun haricinde de hepsiburada gibi sitelerden gamegaraj sistemlerine felan bakıyorum. Güç kaynağıda 80+ gold olması lazım. Ramler CL 30 6000mhz tercih ediyorum. Yayıncılık düşünüyorum ama mikrofonu kamerayı ve 2. ekranı ilerde alırım. Şimdi yayın açtıracak sağlam bir pc olsa yeter bana.
Hız aşırtma konusunda bir fark yok. Yuva konusunda da çipsetten kaynaklanan bir fark yok. Model özelinde incelemek gerek anakartları çipsetlerin standart hale getirdikleri konu sayısı doğrudan şu şundan iyidir kıvamında genelleme yaptıracak kadar değil.
Anladım hocam. Yani dediğin gibi model model incelemek gerekiyor. O zaman konuştuğum arkadaş beni çok yanlış yönlendirmiş. İyi oldu buraya yazdığım.

Hocam bu PC özelleştirmelere de baktım da bana pek uygun değil. Biraz üst düzey bir şey bakıyorum ve taksitli olması lazım. Vatanda benim karta taksit yok şuan.

Hocam süper açıklama olmuş teşekkürler. Bütçem 120 bin tl ye kadar çıkıyor. Ama Yapıkredi kartına peşin fiyatına 6 taksit olmalı. Maxsimumda olur. Haricinde ödeyemem. Bu şekilde şuan incehesapta var. https://www.incehesap.com/kampanya/pesin-fiyatina-6-taksit-d7830/ Lakin anakart bilgim yetersiz olduğu için sistemi rahat toplayamadım ve çoğu anakart mATX olarak gözüküyor ben ATX istiyorum. mATX soğutma konusunda iyi değil diye okumuştum. Onun haricinde de hepsiburada gibi sitelerden gamegaraj sistemlerine felan bakıyorum. Güç kaynağıda 80+ gold olması lazım. Ramler CL 30 6000mhz tercih ediyorum. Yayıncılık düşünüyorum ama mikrofonu kamerayı ve 2. ekranı ilerde alırım. Şimdi yayın açtıracak sağlam bir pc olsa yeter bana.

Anladım hocam. Yani dediğin gibi model model incelemek gerekiyor. O zaman konuştuğum arkadaş beni çok yanlış yönlendirmiş. İyi oldu buraya yazdığım.

Taksitli alacaksan kendin topla hazır sistem taksit yapan pek firma yok

şu attığım incehesap linkindeki ürünlerden özelleştirip almak mantıklı mı sence?
Kendiniz akakçe üzerinden taksitli olarak alın ürünleri 120K ya taş gibi sistem çıkar.5080 7800x3d yada 4K oynamayacaksan 5070Ti 9800X3D rahat sığar.Anakart olarak chipset sadece zorunlu özellikleri belirtir.Bazı B850ler bazı X870lerden bile iyi olabiliyor chipsete değil segmente bakın.Ciddi OC yapan biri X870 falanda almaz zaten X870E Godlike falan alır.O kadarda OC kartları değil X870ler.Arkadaşın attığı B850M-G ofis anakartından farksız soğutma blokları buz dolabı magneti gibi.Ortalama 10K bütçeyle harika anakartlar alırsınız ne çok az verin anakarta ne çok fazla orta fiyattan alın güzel bi anakart arkanıza bakmazsınız.mATX anakartlar iyi değil falan değil alakasıda olamaz zaten chipset sonu M ile bitenler mATX anlarsınız zaten.

1772836559884.webp

Son düzenleme:
Kendiniz akakçe üzerinden taksitli olarak alın ürünleri 120K ya taş gibi sistem çıkar.5080 7800x3d yada 4K oynamayacaksan 5070Ti 9800X3D rahat sığar.Anakart olarak chipset sadece zorunlu özellikleri belirtir.Bazı B850ler bazı X870lerden bile iyi olabiliyor chipsete değil segmente bakın.Ciddi OC yapan biri X870 almaz zaten X870E Godlike falan alır.O kadarda OC kartları değil X870ler.Arkadaşın attığı B850M-G ofis anakartından farksız soğutma blokları buz dolabı magneti gibi.Ortalama 10K bütçeyle harika anakartlar alırsınız ne çok az verin anakarta ne çok fazla orta fiyattan alın güzel bi anakart arkanıza bakmazsınız.
9800x3d için önerebileceğiniz bir anakart var mı peki örnek olarak?

Değerlendireyim. Sağ ol

Hocam vade farksız taksit yapan pek mağaza yok, bi game garaj hepsiburada üzerinden yapıyor ama onda da özelleştirme seçeneğin olmaz. İlla taksitle alıcam diyorsan toplama bakman gerekebilir. Ayrıca attığın incehesap da ki bir kaç sisteme baktım pek mantıklı gelmedi, vade farksız ayağına vade farkını fiyata bindirmişler gibi geldi ayıp olmasın :D Mesela o linkte ki 120.000 binlik sistemi game garaj hb de 100.000 e satıyor hem de gerçek vade farksız taksitli. İki site de ki sistemde ufak farklılıklar var sadece, incehesapta gold psu, game garaj da 750w bronze. Kendin bak istersen.

Hocam vade farksız taksit yapan pek mağaza yok, bi game garaj hepsiburada üzerinden yapıyor ama onda da özelleştirme seçeneğin olmaz. İlla taksitle alıcam diyorsan toplama bakman gerekebilir. Ayrıca attığın incehesap da ki bir kaç sisteme baktım pek mantıklı gelmedi, vade farksız ayağına vade farkını fiyata bindirmişler gibi geldi ayıp olmasın :D Mesela o linkte ki 120.000 binlik sistemi game garaj hb de 100.000 e satıyor hem de gerçek vade farksız taksitli. İki site de ki sistemde ufak farklılıklar var sadece, incehesapta gold psu, game garaj da 750w bronze. Kendin bak istersen.

Tek tek toplamaya kalkınca da ram ve ssden dolayı fiyat bazı sistemlere göre yüksek çıkıyor. Kendim çok sistem topladım ama hazır sistemle fiyatları neredeyse eşit oluyor ya da pahalı oluyordu. Arada kaldım biraz.
Post automatically merged:

Yani sistemde kaliteli parça kullanınca çok masraf oluyor ama bakınca biri atıyorum MSI biri inno3d markası. Fark bu oluyor.

Tek tek toplamaya kalkınca da ram ve ssden dolayı fiyat bazı sistemlere göre yüksek çıkıyor. Kendim çok sistem topladım ama hazır sistemle fiyatları neredeyse eşit oluyor ya da pahalı oluyordu. Arada kaldım biraz.
Post automatically merged:

Yani sistemde kaliteli parça kullanınca çok masraf oluyor ama bakınca biri atıyorum MSI biri inno3d markası. Fark bu oluyor.
Yani game garaj a sor istersen, pek sanmıyorum ama küçük bir ihtimal de olsa özelleştirme imkanı verirler. Bu arada markacılığa gerek yok, bende inno3d kullanıyorum on numara kart :D Markaya değil modele bak.

Yani game garaj a sor istersen, pek sanmıyorum ama küçük bir ihtimal de olsa özelleştirme imkanı verirler. Bu arada markacılığa gerek yok, bende inno3d kullanıyorum on numara kart :D Markaya değil modele bak.
Sordum. Sitemizden yapma imkanınız var dediler harici yerden satın alırsanız parça alıp kendiniz takarsınız dediler. Değişme imkanı yokmuş.

Geri