ProArk
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 190
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu PC özelleştirmelere de baktım da bana pek uygun değil. Biraz üst düzey bir şey bakıyorum ve taksitli olması lazım. Vatanda benim karta taksit yok şuan.AMD R5 7600 - RX 9070 - X670 - 1TB M.2 SSD - 24GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD R5 7600 - RX 9070 - X670 - 1TB M.2 SSD - 24GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Hocam süper açıklama olmuş teşekkürler. Bütçem 120 bin tl ye kadar çıkıyor. Ama Yapıkredi kartına peşin fiyatına 6 taksit olmalı. Maxsimumda olur. Haricinde ödeyemem. Bu şekilde şuan incehesapta var. https://www.incehesap.com/kampanya/pesin-fiyatina-6-taksit-d7830/ Lakin anakart bilgim yetersiz olduğu için sistemi rahat toplayamadım ve çoğu anakart mATX olarak gözüküyor ben ATX istiyorum. mATX soğutma konusunda iyi değil diye okumuştum. Onun haricinde de hepsiburada gibi sitelerden gamegaraj sistemlerine felan bakıyorum. Güç kaynağıda 80+ gold olması lazım. Ramler CL 30 6000mhz tercih ediyorum. Yayıncılık düşünüyorum ama mikrofonu kamerayı ve 2. ekranı ilerde alırım. Şimdi yayın açtıracak sağlam bir pc olsa yeter bana.Bütçeni söylersen sana öneri yaparım.
A620 - Giriş seviye, sistemi çalıştırsın yeter anakartı.
B840 - A620 ve B850 arasında konumlanan oc kilidi kapalı ne idüğü belirsiz bir seri, uygun fiyata bulunursa alınabilir.
B850 - Orta üst segmente hitap eden, ucuzu oc kilidi açık A620 den farkı olmayan bir seridir. Orta seviye b850 ler normal kullanıcının işini fazlasıyla görür. M2 slotları bol olur , modele göre mosfet soğutucu boyutları ve faz sayısı değişir. Ama bir oyuncunun alması gereken temel seridir. Orta üst segment B850'ler (min 8000-9000 tl den başlayanlar) hemen hemen her ryzen işlemcileri besleyebilir. Oc kilidi bütün b850'lerde açıktır.
X870 - Üst segment kullanıcılara hitap eden, ekstrem koşullara dayanıklı ve yüksek oc potansiyeli olan anakartlardır. Fiyatları pahalıdır, güç besleme (faz) yapıları oldukça yüksektir, kalın kalın soğutma blokları olur. Port yönünden zengindir. Her amd işlemciyi çok rahat besler. Genelde hastası ya da ağır işlerle uğraşanlar alır. En ucuz modelleri genelde üst segment b850 lere eşdeğerdir.
Anladım hocam. Yani dediğin gibi model model incelemek gerekiyor. O zaman konuştuğum arkadaş beni çok yanlış yönlendirmiş. İyi oldu buraya yazdığım.Hız aşırtma konusunda bir fark yok. Yuva konusunda da çipsetten kaynaklanan bir fark yok. Model özelinde incelemek gerek anakartları çipsetlerin standart hale getirdikleri konu sayısı doğrudan şu şundan iyidir kıvamında genelleme yaptıracak kadar değil.