lga 1851 bunlar dimi yine değişmedi soketFiyatları az bir şey daha düşerseler güzel olabilir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
13400f ten bu yeni seriyemi atlasam yoksa komple am5 mi geçsem ilerdeEvet bu da LGA1851 soket kullanıyor. Fakat bundan sonra BLLC cache ve mimari tamamen değişeceği için soketi değiştirecekler.![]()
Valla ben R5 7600 aldım daha da AMD alacağımı sanmıyorum şuan ki intel işlemcileri de almam. Yeni BLLC cache sahip intel işlemcileri bekliyorum. En büyük sıçrama onda olacak.13400f ten bu yeni seriyemi atlasam yoksa komple am5 mi geçsem ilerde
amd niye istemiyorsunValla ben R5 7600 aldım daha da AMD alacağımı sanmıyorum şuan ki intel işlemcileri de almam. Yeni BLLC cache sahip intel işlemcileri bekliyorum. En büyük sıçrama onda olacak.
Render'da AMD'yi yerden yere vurmuş, oyun performansında çok fark olacağını sanmam, fiyatlar da yakın olursa alınabilir ama soket şimdiden öldüFiyatları az bir şey daha düşerseler güzel olabilir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
AMD de öldü sayılır o yüzden AMD saldım. Zate ram derdi, soket erimesi veya karnel hataları ile hiç uğraşamam.Render'da AMD'yi yerden yere vurmuş, oyun performansında çok fark olacağını sanmam, fiyatlar da yakın olursa alınabilir ama soket şimdiden öldü![]()
Hyper Threading kalkmasaydı AMD de işlemcilere Multi Score da farkı öyle bir koyardı ki anlatamam.Ultra serisini millet beğenmedi ama işlemciler genel performans anlamında gayet iyi işler çıkarıyor, 13 ve 14. nesiller gerçekten rezaletti ama 15.nesilde cidden verimlilik üzerine güzel odaklanmışlardı plus ile daha da iyileştirmeler yapılmıştır.
16. nesil bu yılın sonuna doğru duyurulup yeni yılda satışa çıkar plus serisi, LGA 1851 için son işlemci serisi diyebiliriz.
HT'ye ultra serisinde gerek yok ki zaten çekirdekler yeterli seviyede boş yere yük getirirdi mevcut konfigürasyonla gayet yeterli seviyede ben bu seride en çok sevdiğim en ağır yüklü oyun ortamında bile 23 derece ortam sıcaklığında işlemciler 55 dereceyi geçmedi bu büyük başarıHyper Threading kalkmasaydı AMD de işlemcilere Multi Score da farkı öyle bir koyardı ki anlatamam.