R7 9800x3d için anakart önerisi

Aynı soruyu ben de soruyorum. şuan anakart almam lazım. 5080+9800x3d için x870 alayım diyorum ama b850'de yeter o parayı harcamaya ne gerek var diyorlar. Kafalar çok karışık

Giriş seviyeleri iyi değil diyorsun yani anladım kral. X870 olarak zaten gözüme bu modeli kestirdim. Alırsam bunu düşünüyorum. Sıkıntı ne yaşadınız bu arada?
1 kere 1 ay evde değildim geldiğimde yine siyah ekranda kaldı niye bilmiyorum 1 kere bios güncelleyince siyah ekranda kaldı sanırım bios çipiyle alakalı bir sıkıntı oldu şu anda garantide

Arkadaşlar merhaba. X870 anakart düşünüyordum ama b850 alırsam ekran kartını 5070ti dan 5080e çıkarma durumum olabilir. O yüzden x870 seviyesinde olup uygun bir anakart öneriniz var mı acaba? İleriye yönelik olsun biraz da diye düşündüm.
Ben de aynı süreçteyim. x870'de asusta uygun fiyatlı bu ürün var. Benim aklımın bir köşesinde bu var.

Aynı soruyu ben de soruyorum. şuan anakart almam lazım. 5080+9800x3d için x870 alayım diyorum ama b850'de yeter o parayı harcamaya ne gerek var diyorlar. Kafalar çok karışık
Bence bütçeden kısmaya ihtiyacınız varsa o 3 5 bin tl yi daha iyi şekilde kullanabilecekseniz evet yeter ama 3 5 bin tl beni öldürmez diyosanız kaliteli bir x870 alıp geçebilirsiniz kafanız rahat eder.

0 kablo derken hocam onu tam anlamadım? Nasıl oluyor yani.

Kral almışken iyi bir şey alayım diyorum. İleride uprgrade yaparken sorun çıkarmasın.
bende ondan aldım zaten bu sistemi r7 9800x3d ve 9070xt nitro var ama ramleri 6000mhz aldım onla stabil çalışıyormuş hocam

https://www.amazon.com.tr/MSI-GAMING-Gaming-Oyuncu-Anakart/dp/B0FCTK8KMF
https://www.hepsiburada.com/msi-mag...mik-gaming-bilgisayar-kasasi-pm-HBC0000AE2MZB
Matx anakartlardan hoşlanmasam alacağım kasa ve anakart bu 2 si olurdu. Ama ben matxciyim minik anakartlar ufak kasalar daha çok hoşuma gidiyor gidip b850 mortar aldım.
sağol hocam değerlendireceğim.
1 kere 1 ay evde değildim geldiğimde yine siyah ekranda kaldı niye bilmiyorum 1 kere bios güncelleyince siyah ekranda kaldı sanırım bios çipiyle alakalı bir sıkıntı oldu şu anda garantide
Bence o senin anakartla ilgili olabilir diye düşünüyorum. Hatalı ürün oluyor her parçada. Belki banada gelecek arızalı hatta ben laptop almıştım HP victus 4070ti lı zamanında direk ekran kartı arızalı gelmişti iade ettim. Oluyor yani öyle şeyler.
Giriş seviyesi x870 almaktansa senin attığın sanırsam giriş seviyesi diye biliyorum sağlam b850 almak daha mantıklı. Ben soğutucuyu bile kule tipi düşünüyorum. OC yapmak gibi bir düşüncemde yok. Eğer bütçeyi denkleştirebilirsem 5080 alacağım. Hedef 5070ti dı şuan.

Bence bütçeden kısmaya ihtiyacınız varsa o 3 5 bin tl yi daha iyi şekilde kullanabilecekseniz evet yeter ama 3 5 bin tl beni öldürmez diyosanız kaliteli bir x870 alıp geçebilirsiniz kafanız rahat eder.
Hocam şimdi gördüm mesajını. Ya zaten 4-5 yıla kalmaz yeni soket çıkar ve bizim anakartlar işe yaramaz artık. O yüzden alırsam 2 anakart düşünüyorum.
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,904067641.html
şu B850 güzel indirime girerse alınır şuan x870 direk bu fiyata alınır zaten. Fiyata göre karar vereceğim artık ona.

Hocam şimdi gördüm mesajını. Ya zaten 4-5 yıla kalmaz yeni soket çıkar ve bizim anakartlar işe yaramaz artık. O yüzden alırsam 2 anakart düşünüyorum.
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,904067641.html
şu B850 güzel indirime girerse alınır şuan x870 direk bu fiyata alınır zaten. Fiyata göre karar vereceğim artık ona.
Hocam dediğim gibi pahalıya b850 almaya gerek yok arada 1.800 tl var hem de amazonun taksit seçeneği daha iyi ama tabi bütçe işi biraz bireysel 3-5 bin daha ucuza alayımda o parayı başka bi yerde kullanırım derseniz Msi B850 Gaming plus da 10 bin tl ye işinizi görür.

Karar verince konuya yazın hocam. Ben de alacağım bakınıyorum.

Hocam dediğim gibi pahalıya b850 almaya gerek yok arada 1.800 tl var hem de amazonun taksit seçeneği daha iyi ama tabi bütçe işi biraz bireysel 3-5 bin daha ucuza alayımda o parayı başka bi yerde kullanırım derseniz Msi B850 Gaming plus da 10 bin tl ye işinizi görür.
İşte tam alacağım sıra indirim durumuna göre hangisi uygunsa onu alacağım.
Karar verince konuya yazın hocam. Ben de alacağım bakınıyorum.
Hocam eger acilindense yukarda attığım 2 modelide alabilirsiniz.

X870 tomahawk ile b850 tomahawk arasinda usb port ve veri aktarımı hızı dışında bir fark yok ki, o veri aktarimini kullanacak adam gibi cihazda yok elimizde. Uygun denk gelirse bence b850 tomahawk al geç 🤣

X870 tomahawk ile b850 tomahawk arasinda usb port ve veri aktarımı hızı dışında bir fark yok ki, o veri aktarimini kullanacak adam gibi cihazda yok elimizde. Uygun denk gelirse bence b850 tomahawk al geç 🤣
Hocam haklısınızda arada 1800 tl var amazonun taksit farkı, 2. Elde satma kolaylığı ve 9. Nesille tam uyumluluk farkı var bende 100k küsüre pc toplanırken 1800 tl fark değer ama diğer yandan 10k ya vs b850 alıncaksa bence de sorun yok 4 5 k farklı şekilde değerlendirilebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,559
Üyeler
190,762
Son üye
sky67
Geri