Asus rog xg27aqdmgr OLED Monitör 26.700TL +9 TAKSİT

aynen önceki modelde sorunlar varmış cok gördüm bende bundan şuan renkler konusnda cok memunum XG27AWMG olan tandem oled de gri renkler götü kızıl görünüyor hic alışamamıştım bunda öyle bir şey yok monitörün yazılımını güncelle renkler düzeliyo ilk geldiginde 101 sürümü var cok kontraslı 103 de daha yumuşak görüntü gama ayarından koyuluk oronuını zevkine göre ayarla ben 2.2 de kullanıyorum şuan lık iyi
Bende 2.2 kullanıyorum 103 güncellemesi çok fark etti hocam hdr açıkmı kullanıyorsunuz ?

Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)
bu model değil mi bahsettiğiniz ekran?

Qd oled gen 3 ve üstü olan bir model alıp keyfinize bakın. Woled'de redditte çok sayıda şikayetler mevcut.
Alttaki Samsung modelleri QD sanırım ve yazdığınız gibi uzun vadede sorun çıkarma ihtimali düşük mü?
G5 olanı 20k'ya aldım, metinlerde bulanıklık (keskinlik sorunu) ve tam dik bakınca renklerde hafif solgunluk hissediyorum (yandan bakmaya oranla). Bir de nadiren sanki ekran bikaç piksel / milimetrik aşağı sekiyormuş gibi bi hareketlilik seziyorum? En ucuz OLED modeli normaldir diye düşündüm ama öyle mi?

Şu son çıkacak olan kırpılmış yeni G6 G61SH modeli de uygun fiyattan (22/23k) gelecek gibi, acaba iade edip onu mu beklesem diye bir düşüncem var. Yada Samsung'a hiç bulaşma 20-25k bandına şunu al denecek bir model var mı? (woled çok şikayet var denmiş?)

Tüm bu yazdıklarıma genel bir yorum yapar mısınız? Teşekkürler. @Tayfunns @Perfectshot06

wmg aldım aşırı bantlanma sorununda dolayı iade ettim bu modelde kronik sorunlu yabancı formlarda sayısız paylaşım var bu konuda ve gri renkleri kızıl veriyor windows görevcubu ben siyah kullanıyorum wmg modelde cok kötü duruyordu düzgün bi renkde vermiyordu dmgr modeli aldım bu cok iyi bnanlanma hic yok gri renk daha dogru veriyor
bende sadece gri renklerde paralel dikey 8 cizgi var , o konua sansliyim ama rahatsiz etmiyor

Şuan pahalı diğer yerlerde o yüzden. Puanla iyi fiyata denk gelmiş. Ben Trendyol'dan 25800'e 9 taksitle aldım. Puan da yoktu (200 TL'yi saymazsak)
4 taksit gerecek ama en azından 3 değil diyorum şuan güle güle kullanın hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alttaki Samsung modelleri QD sanırım ve yazdığınız gibi uzun vadede sorun çıkarma ihtimali düşük mü?
G5 olanı 20k'ya aldım, metinlerde bulanıklık (keskinlik sorunu) ve tam dik bakınca renklerde hafif solgunluk hissediyorum (yandan bakmaya oranla). Bir de nadiren sanki ekran bikaç piksel / milimetrik aşağı sekiyormuş gibi bi hareketlilik seziyorum? En ucuz OLED modeli normaldir diye düşündüm ama öyle mi?

Şu son çıkacak olan kırpılmış yeni G6 G61SH modeli de uygun fiyattan (22/23k) gelecek gibi, acaba iade edip onu mu beklesem diye bir düşüncem var. Yada Samsung'a hiç bulaşma 20-25k bandına şunu al denecek bir model var mı? (woled çok şikayet var denmiş?)

Tüm bu yazdıklarıma genel bir yorum yapar mısınız? Teşekkürler. @Tayfunns @Perfectshot06
pixel shifting hocam o oled koruması normal yani.

Hocam uzun vade konusunda qd oled gen 3 panellere ait farklı teknoloji yayını yapan kuruluşlar tarafından yapılan stres testleri var. Bu testlerin genel özelliği arkadaşların testi gündelik kullanıma göre ayarlamaları.

Zamanla yanma problemi elbette oluşacak fakat kendi analizlerime göre "kullanılamaz" duruma gelmesi için baya bir zaman geçmesi lazım ki o süre sonuna kadar monitör ekonomik ömrünü doldurmuş olur zaten.

Woled modeller tepe parlaklığı ve beyaz renkteki yüksek parlaklık vaadiyle geliyor. Birkaç detaylı inceleme yayınlayan kanal hariç diğer renklerin sunabildiği parlaklıktan bahseden yok. Qd oled ise renk parlaklıkları konusunda woled'den üstün.

Bunlar dışında 2K çözünürlükte herhangi bir oled'in ips ekranlara oranla bulanık gelmesi normal. Bunun sebebi piksel diziliminin farklı olması. Rtings incelemelerinde 2k qd oled modellerin text clarity puanı 7, 2k woled'ler 6,5 puan, 2k ips ise genellikle 7,5 puan alıyor.

Renk değişme konusunda daha önce birinci ve üçüncü nesil dört farklı model, beş farklı ürün kullanmış bir kullanıcı olarak her açıdan aynı rengi gördüğümü söyleyebilirim. Herhangi bir renk değişimi ben yaşamadım.

Hocam uzun vade konusunda qd oled gen 3 panellere ait farklı teknoloji yayını yapan kuruluşlar tarafından yapılan stres testleri var. Bu testlerin genel özelliği arkadaşların testi gündelik kullanıma göre ayarlamaları.

Zamanla yanma problemi elbette oluşacak fakat kendi analizlerime göre "kullanılamaz" duruma gelmesi için baya bir zaman geçmesi lazım ki o süre sonuna kadar monitör ekonomik ömrünü doldurmuş olur zaten.

Woled modeller tepe parlaklığı ve beyaz renkteki yüksek parlaklık vaadiyle geliyor. Birkaç detaylı inceleme yayınlayan kanal hariç diğer renklerin sunabildiği parlaklıktan bahseden yok. Qd oled ise renk parlaklıkları konusunda woled'den üstün.

Bunlar dışında 2K çözünürlükte herhangi bir oled'in ips ekranlara oranla bulanık gelmesi normal. Bunun sebebi piksel diziliminin farklı olması. Rtings incelemelerinde 2k qd oled modellerin text clarity puanı 7, 2k woled'ler 6,5 puan, 2k ips ise genellikle 7,5 puan alıyor.

Renk değişme konusunda daha önce birinci ve üçüncü nesil dört farklı model, beş farklı ürün kullanmış bir kullanıcı olarak her açıdan aynı rengi gördüğümü söyleyebilirim. Herhangi bir renk değişimi ben yaşamadım.
Aynen. Renk parlaklığı ve bahsedilmeyen tonla sorundan bahsettim yeşil forumda. Merak edenler bakabilir. Gamma shift, black crush, grey banding vb sorunlar. Renk hacmi, renk parlaklığı kıyaslaması vs var.

Aynen. Renk parlaklığı ve bahsedilmeyen tonla sorundan bahsettim yeşil forumda. Merak edenler bakabilir. Gamma shift, black crush, grey banding vb sorunlar. Renk hacmi, renk parlaklığı kıyaslaması vs var.
Rehberi okudum ve çok başarılı buldum, elinize sağlık. Bizim ülkemizde maalesef bir teknolojinin kağıt üstü verilerinden öte teknik detay verebilen teknoloji yayını yok.

Ben yaklaşık bir sene kadar Odyssey G61SD modelini kullandım. Hem de uygun fiyata aldığım için koruma, görev çubuğu gizleme, pixel temizleme işlemini sıkı takip etme olaylarına dikkat etmedim. Yeri geldi saatlerce excel içeriği ürettim yeri geldi hdr içerik tükettim. An itibariyle en ufak bir yanma, bantlanma veya parlaklıkta bir düşüş gözlemlemedim.

Geçmişte 32 inç konforuna da alışık olduğum için ve enflasyona rağmen fiyatı ciddi şekilde artmadığı için 32" 4k glossy bir qd oled arayışına girdim. Son zamanlarda Amazon indirimle sattığı Gigabyte MO32U modelini kupon ve kampanyaları kombolayarak 30 bin lira gibi bir tutara satın aldım.

MO32U modelinde Gemini arka planı gibi çok koyu ama tam siyah olmayan renklerde çok hafif bir bantlanma mevcut. (Woled modeller yüzde yüzse yüzde 5 kıvamında)

Ayrıca aydınlık ve beyaz ağırlıklı sayfalarda kaydırma yaparken farkedilen çok hafif bulutlanma efekti var. Bu da ekranın bölgelerinde parlaklık farkı gibi diyebilirim.

Daha önce bir mo32u alıp iade etmiştim aynı durumlar bire bir onda da vardı. Odyssey g61sd'de böyle problemler yok. Bir süre önce kullandığım G80SD modelinde buna benzer problemler vardı ama garip şekilde satarken yoktu. Yani tahminime göre ekranın bi kendlne gelme süresi var.

Ayrıca şuan bir şey test ediyorum. Asus'un VRR flicker önlemek için sunduğu etkin VRR aralığı daraltma olayını CRU ile monitörün Windows sürücüsüne müdahale ederek manuel şekilde sınırlandırabiliyoruz. Yani örneğin 48-165 çalışacakken ben bu değeri 100 - 165 aralığına aldığımda flicker durumları daha az olabiliyor. Genelde grafik kartım da 100+ fps verebildiği için sadece o yükleme ekranında meydana gelen flicker önlenmiş oluyor. Fakat her nasılsa bazen kendi kendine 48-165 aralığına geri dönüyor. Çözebilirsem rehber yayınlamayı düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,476
Üyeler
190,753
Son üye
ZirtapoS
Geri