Cyberpunk akıcı oynayamıyorum

18839.webp

Ryzen 7 7800x3d
Rtx 5070
1440p ultra ayarlar rtx açık pt kapalı
Mfg4x
225 fps

RX5700XT almıştım itopyadan yeni çıktığında. İlk gün yeşil mavi ekran hatası yedim, 2. gün klavyemi bozdu ekran kartı (başka ekran kartı taktığımda aynı klavye aynı sistemde çalışıyordu). Gidip razer klavye aldım harbi para harcayıp onu komple bozdu hiç bir pcde çalışmıyordu zor bela iade ettim. Yırtılma probleminden hiç bahsetmiyorum bile oyunlardaki. Hiç yazan fps akıcılığında oyun oynatmıyordu ayrıca. Satmadım bile alacak kişiye yazık diye direk çöpe attım kartı 2060 aldım zamanında.
5000 serisi AMD de donanımsal olarak bozui karttı. hatta yurtdışındada insanlar tepki gösterdi iade istediler ve hisseleri düşmüştü. 6000 serisinde donanım düzelttiler ama wattmandan kaynaklı yine kartlar bozuk denilerek şikayet edildi. 7000 serisi ve 9000 serisinde ise hiç kimse şikayet etmiyor çünkü en optimize ve stabil kartlar onlar. 7000 serisinde RTX şikayet ediliyodu onuda 9000 serisinde düzelttiler zaten.

motion blur aç hz ayarın düşükse onu ayarla düzelir monitörün yüksek hz ise 70 fps kasıyormus gibi gözükür o normaldir motion blurla akıcılığı sağlarsın

Şu AMD - Nvidia savaşı yüzünden ekran kartı alamıyoruz. Biri onu kötülüyor, öteki diğerini! :peepo1:

Sistemim güçlü fakat Cyberpunk'u akıcı oynayamıyorum. Her şey en yüksek ayarlarda 2K'da FSR 4 Kalite modunda bile şehir içinde 70-80 FPS alıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. Üstelik FSR açıkken ekran kartı kullanımı da azalıyor, FSR kapatınca da FPS'ler yine 70 falan ve hiç akıcı değil. Ne yapmam gerekiyor, sistemde bir arıza mı var? Oyunla mı alakalı nasıl düzeltilir bu sorun?

Sistem özelliklerim:

Ryzen 7 7800x3D
ASUS TUF 9070XT
16×2 32 GB Patriot Viper 6000MHz RAM

EK OLARAK: FSR KARE ÜRETİMİ KAPALI, RT KOMPLE KAPALI.
FSR kapat. Bu arada böyle düşük performans keşke bende de olsaydı 720P Low 30FPS bitirdim oyunu 😀

Akıcı değil den kastın ne anlamadım ama, 70FPS gayet iyi normalde de sürücü sorunu falan mı var başka sürücü kurmayı dene.

Şu AMD - Nvidia savaşı yüzünden ekran kartı alamıyoruz. Biri onu kötülüyor, öteki diğerini! :peepo1:
Bi konu açtım beynim sıçtı herkes farklı bir şey yazmış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

motion blur aç hz ayarın düşükse onu ayarla düzelir monitörün yüksek hz ise 70 fps kasıyormus gibi gözükür o normaldir motion blurla akıcılığı sağlarsın
260 hz, dediğini de deneyeceğim teşekkür ederim.

Genelde donanımdan zerre anlamayan kabloyu ekran kartı yerine anakarta takıp AMD görüntü vermiyor AMD kötü diye konu açan ve bunu görüp Nvidia fanboy olan düşük yaş seviyesindeki arkadaşlar yüzünden ortalık bu halde.

RT, PT KAPALI.

Olur
baktımda.
amd fsr 4 açık . altındaki 2 ayar otomatik ve 50
kare oluşturma kapalı.
yol izleme ve foto modunda yol izleme dışında hepsi max.

FSR kapat. Bu arada böyle düşük performans keşke bende de olsaydı 720P Low 30FPS bitirdim oyunu 😀

Akıcı değil den kastın ne anlamadım ama, 70FPS gayet iyi normalde de sürücü sorunu falan mı var başka sürücü kurmayı dene.
Konuyu hortlatiyorum ama hocam 144 üstü gözü alisirsa 70 fps akıcı hissettirmeyebilir akıcı kısmını bende tam anlayamadım dürüst olmak gerekirse ama sanırım bu sistemin hakkı olan fps 7p değil demeye getirmiş hocamız ki haklı 70 fps belirtilen ayarlarda baya düşük kalıyor sisteme göre

Bi konu açtım beynim sıçtı herkes farklı bir şey yazmış.

260 hz, dediğini de deneyeceğim teşekkür ederim.
Hocam aynı bilesenlere sahibiz sorunu çözdünüz mü diğer oyunlarda fps durumu nedir acaba

Konuyu hortlatiyorum ama hocam 144 üstü gözü alisirsa 70 fps akıcı hissettirmeyebilir akıcı kısmını bende tam anlayamadım dürüst olmak gerekirse ama sanırım bu sistemin hakkı olan fps 7p değil demeye getirmiş hocamız ki haklı 70 fps belirtilen ayarlarda baya düşük kalıyor sisteme göre

Hocam aynı bilesenlere sahibiz sorunu çözdünüz mü diğer oyunlarda fps durumu nedir acaba
100-120 arası alıyorum şuan

rt pt kapalı her şey en fulde fsr kalite modu 2k

rdr 2 100-150 fps
alan wake 2 her şey fullde 2k native 55-65 fps
god of war ragnerok 2k ultra fsr native 140-150fps
last of us ultra 2k fsr açık 85-100fps

Son düzenleme:

rdr 2 100-150 fps
alan wake 2 her şey fullde 2k native 55-65 fps
god of war ragnerok 2k ultra fsr native 140-150fps
last of us ultra 2k fsr açık 85-100fps
Cyberpunk için sistemin normal değerlerini alıyorsunuz şuan bir sorun yok gibi duruyor.The last of us dan kastınız part 1 içinde aynı şekilde belki biraz daha yüksek almanız gerekebilirdi.Bende 2k ultra fsr kapalıyken 100 üstünde oluyor genelde.Diğer oyunları deneyimlemedim ancak gayet iyi değerler gibi.

Cyberpunk için sistemin normal değerlerini alıyorsunuz şuan bir sorun yok gibi duruyor.The last of us dan kastınız part 1 içinde aynı şekilde belki biraz daha yüksek almanız gerekebilirdi.Bende 2k ultra fsr kapalıyken 100 üstünde oluyor genelde.Diğer oyunları deneyimlemedim ancak gayet iyi değerler gibi.
Fsr native ise değerler benimki ile aynı hatırladığım kadarıyla quality için konuşmuştum fsr kapalıyken değerler nedir tlou 1 de

Amd pişmanlıktır almayın, aldırtmayın.
Klasik amd, Rtx 5070'ım var 2k ultra path tracing 100 fps oynuyorum Cyberpunk'I ben. Konsol geçmişli bir oyuncusuysanız benim gibi rivatuner uygulamasınıı kurup fpsyi monitör hz'sine sabitlemeyi deneyebilirsin konsol akıcılığını pcde isteyenlere bunu sağlayabiliyor.
yanı cozum onerısınde bulunmak yerıne bunu yazmanızdakı amac nedır ? tebrık falan mı ıstıyorsunuz alkıslayalım mı nvıdıa var dıye :kekw::kekw:

Sistemim güçlü fakat Cyberpunk'u akıcı oynayamıyorum. Her şey en yüksek ayarlarda 2K'da FSR 4 Kalite modunda bile şehir içinde 70-80 FPS alıyorum ve hiç akıcı hissettirmiyor. Üstelik FSR açıkken ekran kartı kullanımı da azalıyor, FSR kapatınca da FPS'ler yine 70 falan ve hiç akıcı değil. Ne yapmam gerekiyor, sistemde bir arıza mı var? Oyunla mı alakalı nasıl düzeltilir bu sorun?

Sistem özelliklerim:

Ryzen 7 7800x3D
ASUS TUF 9070XT
16×2 32 GB Patriot Viper 6000MHz RAM

EK OLARAK: FSR KARE ÜRETİMİ KAPALI, RT KOMPLE KAPALI.
ılk yazılımsal sorayım drıverın bıosun chıpsetın guncel mı expo acık mı amd drverında uv oc vb seyler ya da herhangı bır ayarı actın mı sam aktıf mı

yanı cozum onerısınde bulunmak yerıne bunu yazmanızdakı amac nedır ? tebrık falan mı ıstıyorsunuz alkıslayalım mı nvıdıa var dıye :kekw::kekw:

ılk yazılımsal sorayım drıverın bıosun chıpsetın guncel mı expo acık mı amd drverında uv oc vb seyler ya da herhangı bır ayarı actın mı sam aktıf mı
Muhtemelen tebrik bekliyorlar hocam yada biz cahiliz amd aldık siz bilgilisiniz dememiz gerekiyor.
Arkadaş 2k ultrada path tracing ile 100 fps alıyorum demiş nasıl alıyor merak ettim doğrusu çünkü kart düz 2k ultrada bile 100 fps i goremeyebiliyor 2k ultra rt açıp dlss quality alsan bile 70 lerde dolanan bir kart path tracing ile nasıl 100 alıyor mfg yi köklediysen zaten alırsın ama o zaman tüm ayarlarını belirt bende o zaman fsr 2 performance açayım kare oluşturma açayım ultra ayarda şu şu değerleri alıyorum diyeyim.İnsanlar bu konulara bakarak da karar alıyorlar burada bir şeyler yazarken fanboyluk yapsanız bile nicelikleri doğru yazın bari.Senin kartın kas gücünde 2k ultrada 100 fps veremiyor path tracing açıp mı alacaksın onu sen 😄

Alıntıyı görüntüle
Ryzen 7 7800x3d
Rtx 5070
1440p ultra ayarlar rtx açık pt kapalı
Mfg4x
225 fps
Bak bir örnek değer vermek istiyorsanız buradaki hocamız gibi net bi şekilde yazın.

Geri