En Yüksek Grafik Ayarlarında Bile Çamur Gibi Görüntü ve Mikro Takılma Sorunu

Reaksiyon skoru
6
Oyunda tüm grafik ayarlarını en yükseğe almama rağmen görüntü hâlâ net değil, bulanık ve çamur gibi duruyor. DLSS, FSR gibi hiçbir teknoloji de açık değil. Yani direkt yüksek kalite çalışmasına rağmen görüntü kötü görünüyor.

Crimson Desert oyunundan bir görüntü bırakıyorum. ne yapmam lazım ?

Sistemim şu şekildedir:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
  • Ekran Kartı: RTX 3080 (10 GB)
  • RAM: 16 GB 3200 MHz
  • Anakart: MSI B550 Gaming Plus
  • Windows 10
  • Monitörüm VX2479-HD-PRO

Oyunda tüm grafik ayarlarını en yükseğe almama rağmen görüntü hâlâ net değil, bulanık ve çamur gibi duruyor. DLSS, FSR gibi hiçbir teknoloji de açık değil. Yani direkt yüksek kalite çalışmasına rağmen görüntü kötü görünüyor.

Sistemim şu şekildedir:
  • Windows 10
Dlss kaliteyi arttıran bir şey neden kapalı?
Edit: dlss nativeden daha iyi görüntü sunuyor.

Dlss kaliteyi arttıran bir şey neden kapalı?
Edit: dlss nativeden daha iyi görüntü sunuyor.
dlss açtığım zaman hiç bir oyunu kaliteli oynayamıyorum. açtığım zaman hala piksellikler oluyor açmadığım zamanda aynı

dlss açtığım zaman hiç bir oyunu kaliteli oynayamıyorum. açtığım zaman hala piksellikler oluyor açmadığım zamanda aynı
Nvidia appten dlssi en son sürümü kullanı seçer misin a k m diye secenekler vardı harfler doğru olmayabilir 3000 serisi icin uygun olanı google da yazar onu seç.

Nvidia appten dlssi en son sürümü kullanı seçer misin a k m diye secenekler vardı harfler doğru olmayabilir 3000 serisi icin uygun olanı google da yazar onu seç.
Tam olarak nasıl yapıcağımı veya googleye ne olarak aratacığımı söyler misin ?

ön ayarı K olarak ayarladım. şimdi test edicem tekrardan

O çamur hissiyatı sanki hâlâ var gibi gözüküyor. Karakterin saçları piksel piksel görünüyor ve sağa sola dönerken sanki arkasında piksel gölgesi gibi bir şey oluşuyor. Kalite modunda da denedim, ultra performansta da.

O çamur hissiyatı sanki hâlâ var gibi gözüküyor. Karakterin saçları piksel piksel görünüyor ve sağa sola dönerken sanki arkasında piksel gölgesi gibi bir şey oluşuyor. Kalite modunda da denedim, ultra performansta da.
2k ultrada olmasına ragmen bende de aynı sey var cozum bulabildin mi?

Sistemim şu şekildedir:
  • Windows 10
kenar yumusatmadan dolayı boyle goruyorsun kapalı herhalde drıverdan yaptıgın ayarlar vs olabılır ya da dlss natıve dene
Post automatically merged:

ya da oyunun taa smaa falan varsa onları acarak bak goruntuye

Konu hala aktifmi emin değilim yinede yazıyorum. Oyunun grafiksel anlamda bi problrm var. 9070xt ile 2k fsr4 falan ne varsa köklüyorum hatta bazen fsr falan kapatıp native oynadığım halde oyundaki çimlerde ve uzaktaki objelerde garip bi buğulanma yada pikselleşme oluşuyor. Sebebini bende çözemedim. Hele gece vakti gözlerim kanıyor nerdeyse. Oyunu oynayan bazı kişilerde bu durumu sölüyor. Grafiksel anlamda bi problem var diye. Oyunu patchleyip fixlemelerini beklicez gibi.

Geri