KaptanMC
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,586
Ya tamam işte benim en başta dediğim gibi (“Söylediğiniz şey kısmen doğru kısmen yanlış aslında”) Aynı şeyi söylüyoruz sadece Fiyat algımız biraz farklıbeni anlamadığın nokta şu ben zaten sıfır 30k olan bi kartı 27-28k ya satan birini sırf nvidia diye haklı bulmuyorum. bunun nvidia ile alakası yok. onlar direkt meczup varlıklar. forumda dünden beri tartıştığım biri var xfx rx 580 ini varmış satıp yükseltmek istiyo gelmişler 2.5-3k eder diyolar ney temizmiş. max ederi 2k o da tertemiz, içi açılmamış, kutulu falansa diye yazınca piyasası böyle yüksek fiyata koyanlar var fazla değil 3k eder diye kendini kandırmaya söylenmeye başladı içeriğim kısmında görebilirsiniz. bunlar garip varlıklar ne yaşıyolar anlamıyorum böyle çok örnek var bu sadece ekran kartında yok. benim bahsettiğim şey aynı fiyattaki misal sıfırı 30k olan nvidia kart 2. elde değeri 25k oluyosa amd 22-23k oluyo. bunun sebebi de nvidianın değerini kalitesini koruması
Mesela ben diyorum ki 30K olan Kart Nvidia bile olsa 25K yine fazla 30K ve 2 yık kullanılmış kart %25 değer kaybetmeli normali budur yani %75 Fiyatına satılmalı 22-24K mı ne ediyorsa artık
Tabi öncedende dediğim gibi Ürünün Türüne ve Fiyat sıkalasına bağlı bu oran yoksa 150K’lık RTX 5090’dan yada 2 milyonluk arabadan % 25 düş demiyorum
RX 580 konusuna gelince kesinlikle doğru Ederi En temizi İçin bile 2K falan olmalı ama 8GB vram olduğu içim insanlar 3-3.5 Falan Satıyor ebatda bile 50-60 dolara pazarlıksız bulunuyor alım gücünü düşünürsek bedava nerdeyse yani 3-4 saat çalışarak alınıyor ki türkiyede pc ve pc parçaları amerikadan daha ucuzdur sıfır piysasında buna rağmen o kartı 3.5 satanlar Kafayı yemişler