Çözüldü✓ Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

%50-%50 anakartı sorunlu olan modellerde var 9800x3d anakarttan açık işlemci 170+ üstüne çıkıyor 7800x3d anakarttan 140 üstüne çıkmıyor çünkü kapalı olması gereken buydu oclanabildiği için 9800x3d genel olarak bakarsan 8faz anakartların 40 faz olanları vs çoğunlukta çok nadir olanlar vs var yanlış montajdan yanan var anakart üretim hatası işlemci üretim hatası hatalar silsilesi bu durum
Post automatically merged:

Daha bir sürü kapasitör var boşver 1 tanesi eksik olsun 😂
Sorun tam ne kaynaklı bilmiyorum ama hem fiyat olsun hemde milletin başının yanması olsun ben 9800x3D öneremem. Evet güçlü işlemci ama kafam rahat etmicekse ne alırım ne öneririm. Objektif şekilde bakıp doğruları sölemessek daha çok geride kalırız teknolojide. Açık açık 9800x3D de bi problem olduğunu düşünüyorum ben.

Bahsettiğim gibi oyun oynamak şu sıralar baymaya başladı. Boş vaktimi değerlendireyim diyorum azda olsa. Bi başkası olmasa bile bi olay olduğunda kendi rehberimden yardım alırım. Undervolt rehberimde yaşadım aynı durumu. Adrenalin sıfırlayınca ayarları tam bilmiyodum baktım yaptım.
Kendin içinse güzel olabilir güzel bir tier list yapmak istiyorum ama önceliklerim farklı şuan ya tek tek tüm anakartların incelemelerine vs bakıcan yoruyor hepsinin videosuda yok

%50-%50 anakartı sorunlu olan modellerde var 9800x3d anakarttan açık işlemci 170+ üstüne çıkıyor 7800x3d anakarttan 140 üstüne çıkmıyor çünkü kapalı olması gereken buydu oclanabildiği için 9800x3d genel olarak bakarsan 8faz anakartların 40 faz olanları vs çoğunlukta çok nadir olanlar vs var yanlış montajdan yanan var anakart üretim hatası işlemci üretim hatası hatalar silsilesi bu durum

Daha bir sürü kapasitör var boşver 1 tanesi eksik olsun 😂
valla ödüm koptu forumda konuda açtım bilen yok en son yapay zekaya foto atttım. o siyah kapakçık koptu lehimler az bozuldu ama dediğin gibi 1 tanesi gitti sadece :D

MSI afterburner üzerinden undervolt yap bence.

Nvidia tarafında da sorunlar var. Reddit'e baktığımda bende çözülmeyen veya çözülemeyen sorunlar görüyorum. Kusursuz sürücü yok, nvidia tarafında daha az yaşanıyor olabilir ancak ekran kartınız yeni. Ben de 4070 ti super ile bazı sorunlar yaşadım ve eski sürücülere döndüm. 2 ay sonra en yeni sürücülere geçtiğimde sorun kalmadı.
Merhabalar hocam tam olarak aynı beklenti içindeydim ve evet NVIDIA tarafında da ilk aylarda çok sorun yaşandı kullanan arkadaşlarım vardı. Zaten 6 ay sorunsuz kullanıp sonradan sorun yaşamam çok can sıkıcı. NVIDIA her sürücüsünde değil ama sürücüler geldikçe sorunları fixliyor AMD en ufak sorunları bile fixlemiyor yani 3 sürücüde de bu discord sorununu çözemedim ve Reddit'de yazmışlar hala var mı diye. MSI Afterburneri deniyeceğim bugün teşekkürler.
Vallahi benim adrenalinde yaşadığım tek sorun oyun simgelerinin gözükmemesi :D veya başka bir oyun gözükmesi gibi kartı stabil yapacağız diye adrenalini yok ediyorlar.

Onu yapmasının sebebi işte ayar yaptı çalışmadı pc boot olmadı sıfırlayayım da pc ye zarar gelmesin mantığı :D ama çok kötü çalışıyor en ufak şeyde yapıyor bunu.
Hiç bir ayar yapmadan her şeyi default kullanmama rağmen dediğim sorunları yaşadım malesef. Yani tweaksiz çinko karbon Windows, BIOS ve Adrenaline ile de yaşadım. Dediğim gibi yaşadığım sorunlardan en az 1 tanesini yaşamamanız mucize gelir bana.
Eski pin girişli amd kartları tercih edin. 8 pinli yani. 16 pinli kartları tercih etmiyorum. tamamen güven meselesi ve kendi kişisel düşüncemi paylaştım.
Bendeki eski 2x8 pin'li model zaten.
Kanka bende de 9800x3d 9070xt var benim de bütçem olsaydı 5080 istiyordum ama bende bunu aldım ve hiçbir değişik ayar yapmadım ve bir sıkıntı yaşamadım, acaba çok detaycı ve birşeyi sonuna kadar kullanmak istediğin için biryerleri kurcalayıp o yüzden sorun yaşamış olabilir misin?
Hocam en son sürümü kullanıyor iseniz Discord'ta problem var mı sizde merak ettim mesela. Ben her şeyi varsayılan da denedim bir düzelme olmadı.
geçmiş olsun hocam . 1.5aydır 9060xt kullanıyorum otomatik driver günellemesi açık daha sorun yaşamadım .
Benim ilk 6 ay da sorun olmadı fakat 25.9'lardan 26'lara geçince sürücüler patladık :D
Bende 9070xt kullanıyorum ama yayında sorun yaşamadım fps düşmesi veya ram tamamını kullanma gibi, driver sürümü nedir?
En son üç sürücü de Windows 11 Pro

Kendin içinse güzel olabilir güzel bir tier list yapmak istiyorum ama önceliklerim farklı şuan ya tek tek tüm anakartların incelemelerine vs bakıcan yoruyor hepsinin videosuda yok
Dediğim gibi acelem yok. Video olmasıda zorunlu değil. Normalde kitap okuyan biri bile değilim ama teknolojiyi sevdiğimden kitlenip okumaya başlıyorum. Geçenlerde can sıkıntısına yeni işlemci transistörlere mikroskop ile bakıldığında naaıl gözüktüğüne falan baktım. Can sıkıntısı neler yaptırıyor.

4k da 5070 Önermemin sebebi mfg ve dlss sayesinde ayarları hafif kısınca 120-144fps oynatıyor ve zorlanmıyor adamlar çözmeye çalışıyor 4 ayda bir fixleyip bir daha bozuyorlar ne bu sinir kral konuşmak için konuşmaya devam edicem sorun mu var?
valla ben 1080p de 380hz kullanan birisiyim zaten 9800x3d ile 4060ti kullanmamdan da anlaşılıyor. örneğin şuan ghost of tsushimada dlss quality ve ultra ayarlarda 80 fps oynuyorum ama bazı mapde bölgeler var oda 20-30fpslere düşüyorum. fg açınca fps 140-150 buluyor ama tsushima kaynaklı galiba kalite çorba oluyor açıkcası o yüzden kapalı oynuyorum fg yi. şimdi ben 1080p kullanan birisi olarak yazın 5070ti almayı düşünüyordum ama bütçemi harbi zorluyor orta-üst segment 5070 alıp oc lesem mantıksız olur muydu

Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold PSU sizce Watt Spike'larda yetersiz kalıyor olabilir mi? Çünkü ben gözümle HWInfo'da 534 falan gördüm spike olarak. Kasada 3 altta, 3 önde, 1 arkada ve 2 adet sıvı soğutucu fanı var sadece sıvı soğutucu RGB. Kasa fanları anakarta direk bağlı kontrolcü yok. İşlemcim R7 9800X3D ve PBO açık kullanıyorum 120W olmuyor genelde.

Merhabalar hocam tam olarak aynı beklenti içindeydim ve evet NVIDIA tarafında da ilk aylarda çok sorun yaşandı kullanan arkadaşlarım vardı. Zaten 6 ay sorunsuz kullanıp sonradan sorun yaşamam çok can sıkıcı. NVIDIA her sürücüsünde değil ama sürücüler geldikçe sorunları fixliyor AMD en ufak sorunları bile fixlemiyor yani 3 sürücüde de bu discord sorununu çözemedim ve Reddit'de yazmışlar hala var mı diye. MSI Afterburneri deniyeceğim bugün teşekkürler.

Hiç bir ayar yapmadan her şeyi default kullanmama rağmen dediğim sorunları yaşadım malesef. Yani tweaksiz çinko karbon Windows, BIOS ve Adrenaline ile de yaşadım. Dediğim gibi yaşadığım sorunlardan en az 1 tanesini yaşamamanız mucize gelir bana.

Bendeki eski 2x8 pin'li model zaten.

Hocam en son sürümü kullanıyor iseniz Discord'ta problem var mı sizde merak ettim mesela. Ben her şeyi varsayılan da denedim bir düzelme olmadı.

Benim ilk 6 ay da sorun olmadı fakat 25.9'lardan 26'lara geçince sürücüler patladık :D

En son üç sürücü de Windows 11 Pro
26.1.1 stabil bu arada şu an onu deneyebilirsin.

4k da 5070 Önermemin sebebi mfg ve dlss sayesinde ayarları hafif kısınca 120-144fps oynatıyor ve zorlanmıyor adamlar çözmeye çalışıyor 4 ayda bir fixleyip bir daha bozuyorlar ne bu sinir kral konuşmak için konuşmaya devam edicem sorun mu var?
mfg yi x2 üstünde aç bakayım nasıl gecikmeli kasa kasa oynuyosun. çok biliyosunuza her şeye yorum yapıyosunuz arkadaş boş konuşma.

Hemen DDU yapıp geliyim hocam haber ediyim.
Bir de ben size bir şey daha yazmıştım istersen ona bakabilirsin. Önceki sistemde toplam çekilen güç az olduğu için adrenalin çok kıllatmıyordu ama şimdi diğer parçaların da çektiği güç artınca 750w ta limit olduğu için en ufak ayarı bile sıfırlıyor pc ye zarar gelmemesi adına çok saçma biliyorum kodu kötü yazılmış.

26.1.1 stabil bu arada şu an onu deneyebilirsin.
1774788604137.webp

mfg yi x2 üstünde aç bakayım nasıl gecikmeli kasa kasa oynuyosun. çok biliyosunuza her şeye yorum yapıyosunuz arkadaş boş konuşma.
Nvidia mfg 2xdeki gecikmeyi büyük oranda güncellemelerle çözdü. Ama hala 3x de vs gecikmeler başlıyor.

Geri