Reisim, FBI ve Tether CEO’suyla akşam yemeği yemediğim sürece bu kadar aksiyon biraz fazla kaçmış sanki.

Gel sana işin 'Global' mantığını son kez özetleyeyim, belki o 'hayal' dediğin şeyin dünyada nasıl çalıştığını anlarsın:
Muhataplık Mevzusu: Tether benimle 'ortaklaşa' iş yapmıyor; blockchain protokolü üzerinden herkesin kullandığı bir aracı kullanıyorum. Sen bankadaki paranı nasıl harcıyorsan, ben de blockchain üzerindeki USDT akışını öyle yönetiyorum. Kimsenin kimseyle 'ortaklık' kurmasına gerek yok, teknoloji zaten buna izin veriyor.
Ayırt Etme Gücü: 'Kim iyi kim kötü nasıl ayırt edeceksin' demişsin. Çok basit: Data ve Algoritma. Biz siber güvenlikçiler (ki benim asıl uzmanlığım budur) kimlik kartına bakarak değil; cüzdan geçmişi, işlem sıklığı, trafik analizi ve hizmet kanıtı (iş teslimi) gibi verilerle 'kirli' olanı saniyeler içinde sezeriz.
KYC Takıntısı: Dünyanın en büyük merkeziyetsiz borsalarında (DEX) milyarlarca dolar dönüyor ve hiçbirinde kimlik sorulmuyor. FBI gidip Uniswap’i veya PancakeSwap’i mi kapatıyor? Hayır. Çünkü teknoloji globaldir ve hantal bürokrasiden çok daha hızlıdır.
Siz 'FBI basacak' korkusuyla Lol oynamaya devam edebilirsiniz, ben ise o korktuğunuz ama önüne geçemeyeceğiniz global finansal özgürlük sistemini kodlamaya devam ediyorum. Sistem açıldığında, o 'absürt' dediğin şeyin nasıl tıkır tıkır çalıştığını canlı izlersin. Hadi eyvallah! <3"