Yardım Citizen Tsuyosa vs tissot prx quartz

Kral tsuyosa mavi var bende bi abimdede prx powermatic var ben prx i beğenmedim nedende bilmiyorum. Tsuyosa takınca ekstra ekstra lüks hissettiriyor bilezik hele harika yani. President bilezikli saat on numara. Başka bir saatim daha var otomatik spinnaker challenger yeşil var 2 günde bir değiştiriyorum ki ikiside boğmasın.
Kısaca kullanıcı olarak tsuyosa tavsiye ederim. Yeşil rengi harika bence yeşil rengini alabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca otomatik saatlerde sapma olması muhtemel bir şey quart saat gibi yapay bir mekanizma yok sen farkında bile olmassın. Bi zamandan sonra saate saati öğrenmek için değil zevk almak için bakıyorsun 😂. Ben şimdi 3. Saatimi bulmaya çalışıyorum kendime beyaz kadran daha bulamadım

Hayır saatin her gün kurulumunu yapmıcaksın. Bileğin ileri geri hareket ettiği zaman içindeki rotor kendi kendine enerjisini alıcak. Bileğinden çıkarttıktan 40 saat sonra mekanizmanın içindeki yayın enerjisi bittiği için (çünkü dabit kalıyor) çalışmayı durdurur. Tekrar çalıştırmak için ise saati 2 3 kere sallayıp saati ayarlayıp bileğine takman yeterli
Hocam cevaplarınız için çok yeşekkür ederim peki sapma konusu 1,2 dakka oluyormu yoksa 15,20 saniye kadarmı.ve hocam mavi derken turkuaz gibi olan renkmi benimde o renk ve lacivert sarımsı kadran hoşuma gitti.

Balans I üzerinde adjustment kolu var.
Hocam sıfır saatin içini neden açiyimki.

Hocam cevaplarınız için çok yeşekkür ederim peki sapma konusu 1,2 dakka oluyormu yoksa 15,20 saniye kadarmı.ve hocam mavi derken turkuaz gibi olan renkmi benimde o renk ve lacivert sarımsı kadran hoşuma gitti.

Yok normal düz lacivert kadran ama lacivert sarı karışımı olan kadranlıda çok güzel bir saat. Sapma konusunda diğer saattim için 10 15 saniye sapma oluyor ama tsuyosada sapma rastlamadım ben yada olmuştur ben dikkat etmemişimdir. İntetnette yazılanlara bakmayı boşver bu mekanizmalar kendilerini kanıtlamışlardır. Uzun süredir piyasadalar. Bi problem olsa millet almazdı japonlarda kullanmazdı.

Hocam seiko 5 de başka bir mekanizma ismi söylüyorlar ve 2 tarafa doğruda enerji üretiyormuş bu citizendeki miyato mekanizmaymış kendi mekanizması tek yöne doğru enerji yapıyormuş yani mekanizma aynı değil.sapma konusunda ise hocam ben mesela aldım otomatik saat hergün kurulumunumu yapcam.

Hocam açıkcası benim zaten ilk başından beri citizen Tsuyosa vardu akşımda fakat işte bu sapma konusu fazla gibi geldi günde 1,2 dakika olması yani başka markalarda bu kadarmı acaba eğer öyleyse sıkıntı değil fakat citizen Tsuyosa uygun fiyatlı olduğu için böyleyse başka modeller varsa bu bütçede bundan iyi onlarada bakabilirim.
pardon karıştırmışım yanlış bilgi için özür dilerim kendi mekanizmasını kullanıyolarmış. Birde saati her gün kurmana gerek yok, tsuyosa nın 40 saate kadar güç rezervi var yani eğer 35-40 saat boyunca saati koluna takmaz ve ya hareketsiz bırakırsan saat durur tekrar kurman gerekir.

Açmanızda bir sorun yok hocam zaten geri kalıyor diye saatçiyr verdiğiniz o da öyle yapıyor ekipman olmadan tam ölçülemez.

Yok normal düz lacivert kadran ama lacivert sarı karışımı olan kadranlıda çok güzel bir saat. Sapma konusunda diğer saattim için 10 15 saniye sapma oluyor ama tsuyosada sapma rastlamadım ben yada olmuştur ben dikkat etmemişimdir. İntetnette yazılanlara bakmayı boşver bu mekanizmalar kendilerini kanıtlamışlardır. Uzun süredir piyasadalar. Bi problem olsa millet almazdı japonlarda kullanmazdı.
Tamamdır hocam ben ozaman başka modellerle kafamı karıştırmadan hoşuma gidem bu modele karar kıliyim 🙂 teşekkürler tekrardan.

pardon karıştırmışım yanlış bilgi için özür dilerim kendi mekanizmasını kullanıyolarmış. Birde saati her gün kurmana gerek yok, tsuyosa nın 40 saate kadar güç rezervi var yani eğer 35-40 saat boyunca saati koluna takmaz ve ya hareketsiz bırakırsan saat durur tekrar kurman gerekir.
35,40 saat dolapta duracağını sanmıyorum kullanırım büyük ihtimalle sürekli 😀

Açmanızda bir sorun yok hocam zaten geri kalıyor diye saatçiyr verdiğiniz o da öyle yapıyor ekipman olmadan tam ölçülemez.
Konyalı saatden alıcam büyük ihtimalle eğer çok geri kalırsa onlara söylerim gerekeni onlar yapar değilmi hocam.

Tamamdır hocam ben ozaman başka modellerle kafamı karıştırmadan hoşuma gidem bu modele karar kıliyim 🙂 teşekkürler tekrardan.

35,40 saat dolapta duracağını sanmıyorum kullanırım büyük ihtimalle sürekli 😀

Konyalı saatden alıcam büyük ihtimalle eğer çok geri kalırsa onlara söylerim gerekeni onlar yapar değilmi hocam.
tabii ki de garantisi var saatlerin

Son bir şey daha sorucam arkadaşlar hiç bilmediğim için soruyorum bu modelin günde ne kadar sapma yapması normal kabul edilebilir ne kadsr olursa servise göndermeliyim.

Hocam yorumlarda kimisi diyor 15 samiye sapıyor kimisi diyor 1,2 dakka sapıyor diyor benimde kafam karıştı o kadar para verip doğru saati gösteremicekse.
Günlük 20-40 saniye kadar sapması mevcut Miyota 8218 mekanizmasının. O kadar dert değil, elle düzeltilir. Mekanik saatler zaten tutarlılık bakımından quartzlar ile asla yarışamaz.

Günlük 20-40 saniye kadar sapması mevcut Miyota 8218 mekanizmasının. O kadar dert değil, elle düzeltilir. Mekanik saatler zaten tutarlılık bakımından quartzlar ile asla yarışamaz.
Horobox kanalında videoda 4 saniye dedi kullanan kişi herkesde farklılık gösteriyor sanırım.

Geri