Kendimi vatanin hatasından nasıl savunabilirim

Ayrıca fiyat kazık evet ancak zorla satmadılar ya, kendi elinle gidip aldığında suç Vatan'ın değil senin oluyor hocam. Vatan'ın yaptığını savunmuyorum yanlış anlaşılmasın. Geçmiş olsun

darbelik bir şey yok araştırıp alın hemen ne zıplıyorsunuz 1-2 aydır herkes vatandan pc aldı hep mantık var mantık var
Yani burası var başka forumlar var sor öğren abi yardımcı oluyor millet. Sormak parayla mı anasını satayım niye kazığı yiyince konu açıyorsunuz sürekli ho mu go mu diye konu açıyorlar çoğu da go oluyor.
Ben de bu işlerden anlamıyordum sora sora az biraz öğrendim bu forumdan. Ayrıca hala soruyorum sağ olun cevap veriyorsunuz.

mağzadan aldığınız için iade kabul etmezler.
aldığın mağazaya götür sıfırdan format atsınlar güzelce kurulum yapsınlar ( kendin yapabilirsin bunu )
aldığın parçalar biribiriyle uyumlu sadece işlemcini 5600 alabilirdin oynadığın oyunlarda daha iyi performans verirdi.

Yani burası var başka forumlar var sor öğren abi yardımcı oluyor millet. Sormak parayla mı anasını satayım niye kazığı yiyince konu açıyorsunuz sürekli ho mu go mu diye konu açıyorlar çoğu da go oluyor.
Ben de bu işlerden anlamıyordum sora sora az biraz öğrendim bu forumdan. Ayrıca hala soruyorum sağ olun cevap veriyorsunuz.
sora sora bagdat bulunur aynen öyle

Öncelikle geçmiş olsun. Bunu bu fiyattan satan arkadaşı da tebrik etmek lazım.

Şu an yapılabilecek en iyi şey iade. Bunun üzerinden yürümek lazım. İADE. Daha yeni alınmış pc ile bu kadar uğraşmak zorunda değilsiniz.

Mağazadan alındıysa dahi ayıplı/kusurlu mal statüsünden iade etmek istediğinizi belirtin. Arkadaşların mağazadan aldıysan geçmiş olsun lafı genelde sebep göstermeksizin iade hakkının mağazadan alımlarda geçerli olmaması sebebiyle sanırım. Siz donduğunu, kilitlendiğini belirtin. Bunu bir video kaydıyla falan kanıtlarsanız en iyisi olur. Aslında bu durumda kanıt yükümlülüğü sizde bile değil.

Kanun 6502 Madde 10 ;

(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

(2) Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Bunların dışındaki ayıplara karşı tüketicinin seçimlik hakları saklıdır.

Tüketicinin seçimlik hakları

MADDE 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, (sizin yapmanız gereken)
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme

gibi haklara sahipsiniz. Buradan hakkınız aramaya çalışın.

Arkadaşlar merhaba, vatan bilgisayardan 52 bin liraya pcden anlamadığım için kazık bir pc aldım. Henüz 1. Haftası dolmadan teknik desteğe gönderdiler fakat parçaların düzgün çalıştığını sadece birbiriyle güç uyumsuzluğu olması sebebiyle daha iyi bir bilgisayar toplanmasını talep ettim. Bilgisayarın tüm özelliklerini paylaşıyorum. Sorunları da paylaşıyorum bana pcdeki sorunların değişim veya iade için neden olacağını tamamen söylerseniz çok sevinirim.

1) Driver hataları (pc ye işletim sistemi kurulu geldi ve direkt bir sürü driver hatası vardı kendim format atmak istemedim daha ilk gün olduğu için)

2) min valorant gibi oyunlarda low ayarlarda 400-500 FPS alırsın dedi fakat 200 FPS zor görüyorum.

3) Hangi oyunu açarsam açayım en iyi bilgisayarda bile cpu %50 üstüne çıkarken görev yöneticisinde bende her oyunda işlemcim ve ekran kartım %10-15 arasında hiç yukarıya çıkmıyor.

4) csgo girerken ilk girisimde bilgisayarım tamamen kilitlendi ve aç kapa yapmak zorunda kaldım. Normal şartlarda ya darboğaz hatası yada driver hatasıdır fakat pat diye tüm her şeyin kilitlenmesi bana driver hatasi gibi gelmiyor.

İlk bilgisayar satın alma deneyimim olduğu için ve orada pcyi toplayan kişiye güvendiğim için 52 bin liraya bu bilgisayarı verdi. Sizce değişim için tam olarak neler söyleyebilirim? [ Örneğin anakartin gücü ile ekran kartının gücünün uyusmamasi gibi]
Üstüne basa basa toplamaktan anlamadığımı, sadece bütçemi söyleyerek mağazada bulunan çalışanın min 400 fps alırsın diyerek topladığı bilgisayar arkadaşlar. Kaziklanmissin diyip dalga geçenler rica ediyorum boş yapmasın. Sistemde tam olarak nerde hata varsa anlayan soylesin ona göre iade sürecini yada fiyata Göre daha iyi bir sistemle değişmesini talep edeceğim.

Üstüne basa basa toplamaktan anlamadığımı, sadece bütçemi söyleyerek mağazada bulunan çalışanın min 400 fps alırsın diyerek topladığı bilgisayar arkadaşlar. Kaziklanmissin diyip dalga geçenler rica ediyorum boş yapmasın. Sistemde tam olarak nerde hata varsa anlayan soylesin ona göre iade sürecini yada fiyata Göre daha iyi bir sistemle değişmesini talep edeceğim.
sen iade etmeye çalış paranı al sonra bize yaz biz sana buluruz ama iade işi zor gibi

Şu an yapılabilecek en iyi şey iade. Bunun üzerinden yürümek lazım. İADE. Daha yeni alınmış pc ile bu kadar uğraşmak zorunda değilsiniz.

Mağazadan alındıysa dahi ayıplı/kusurlu mal statüsünden iade etmek istediğinizi belirtin. Arkadaşların mağazadan aldıysan geçmiş olsun lafı genelde sebep göstermeksizin iade hakkının mağazadan alımlarda geçerli olmaması sebebiyle sanırım. Siz donduğunu, kilitlendiğini belirtin. Bunu bir video kaydıyla falan kanıtlarsanız en iyisi olur. Aslında bu durumda kanıt yükümlülüğü sizde bile değil.

Kanun 6502 Madde 10 ;

(1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

(2) Tüketicinin, sözleşmenin kurulduğu tarihte ayıptan haberdar olduğu veya haberdar olmasının kendisinden beklendiği hâllerde, sözleşmeye aykırılık söz konusu olmaz. Bunların dışındaki ayıplara karşı tüketicinin seçimlik hakları saklıdır.

a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, (sizin yapmanız gereken)
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

Hocam csgoya girerken sistem tamamen kendini kilitledi hiç bir yere giremiyordum görev yöneticisi de dahil ve bu bilgisayarı aldığım ilk gün yaşandı. Full video kaydım mevcut ama teknik ekip videomu istemedi. Şikayet talebinde bulundum şikayet ekibine ileteceğim.

Normal şartlarda LinkedIn de sağlam bir yazıyla işimi cozebilirim ama büyük bir firmada ik da çalıştığım için hoş gorunmeyecegini düşünerek yapmak istemiyorum. Ama umarım beni ona zorlamazlar. Çünkü bildiğim kadarıyla ve arastirdigim kadarıyla anakartin gücü ekran kartının gücüne göre düşük kalıyor. Birbiriyle uyumlu fakat düşük kalıyor

Hocam csgoya girerken sistem tamamen kendini kilitledi hiç bir yere giremiyordum görev yöneticisi de dahil ve bu bilgisayarı aldığım ilk gün yaşandı. Full video kaydım mevcut ama teknik ekip videomu istemedi. Şikayet talebinde bulundum şikayet ekibine ileteceğim.

Normal şartlarda LinkedIn de sağlam bir yazıyla işimi cozebilirim ama büyük bir firmada ik da çalıştığım için hoş gorunmeyecegini düşünerek yapmak istemiyorum. Ama umarım beni ona zorlamazlar. Çünkü bildiğim kadarıyla ve arastirdigim kadarıyla anakartin gücü ekran kartının gücüne göre düşük kalıyor. Birbiriyle uyumlu fakat düşük kalıyor
Anakartla hiç alakası yok olayın. işlemciyi R5 5600 yapın FPS sorunu düzelecek

darbelik bir şey yok araştırıp alın hemen ne zıplıyorsunuz 1-2 aydır herkes vatandan pc aldı hep mantık var mantık var
araştırın derken ya zaten oraya gidiyorsak belli başlı parçalara karar vermişiz demektir ayrıca ürünüm hasarlı çıkmış herkesde hasarlı çıkıcak diye bir şey yok kimisi memnun olurken kimisi bizim gibi canı sıkılmış olabilir hasarlı ama malının arkasında durmadığını söyliyoruz öyle hemen atlama gibi konuşman hoş değil

Kanun 6502 Madde 10 ;

Herhangi bir ayıp yok o sistemin performansı o zaten. Burada tek ayıp satıcının "400-500 fps rahat alırsın abisi" demesi. Onun da bir kanıtı olmadığı için iade şansının ortadan kalktığını söylüyoruz ama avukat değiliz tabii ki o yüzden emin değilim. Sadece yüksek ihtimal durum bu olacak. Çevrede avukat varsa sorman daha iyi olur.

araştırın derken ya zaten oraya gidiyorsak belli başlı parçalara karar vermişiz demektir ayrıca ürünüm hasarlı çıkmış herkesde hasarlı çıkıcak diye bir şey yok kimisi memnun olurken kimisi bizim gibi canı sıkılmış olabilir hasarlı ama malının arkasında durmadığını söyliyoruz öyle hemen atlama gibi konuşman hoş değil
vatan kadar kimsenin sattığı malın arkasında duracağını düşünmüyorum

Geri