Yaklaşık 6 aydır 3a kullanıyorum. Önceden kamerasında odak problemi vardı ve zoom yaparken takılıyordu. Son güncellemeyle kamera olması gerektiği gibi çalışıyor.
Arayüzde birkaç ufak pürüz dışında genel anlamda memnunum. Telefonda standart kullanım dışında ( sosyal medya, konuşma ve whatsapp) oyun oynarım, gps takibi yaparım, en çok video izlerim. Ekranı Samsunglar kadar net ve canlı olmasa da 4k hdr + içeriklerde tat veriyor. otomatik ekran parlaklığı bazı zamanlar kendini ayarlayamıyor. Elinizi sensörün önüne 1-2 snlik bile getirseniz, ekran ışığını sıfıra yakın bir konuma indirip hemen yükseltiyor.
Pubg'de akıcı bir deneyim alıyorsunuz. Kaç fps veriyor bakmadım, ilgilenmiyorum zaten. Genel deneyim hayli iyi. Oyunda ısınıyor, zaten her cihaz ısınır ancak bu sizin oyun oynarken ilk 1 saat konforunuzu etkilemiyor, sonra tlefon şarjda iken eliniz ısıdan dolayı rahatsız olmaya başlıyor. ( kılıfla kullanıyorum, kılıfsız kullanımda 1 saat ve ötesi seanslarda rahatsız edici olacaktır. )
Malzeme kalitesi hayli iyi. Defalarca düşme ( su dahil), çarpmaya maruz kalmış bir cihazın halen ilk günkü performansını koruması hayli şaşırtıcı. Tabi kullandığım kılıfında bunda etkisi vardır ama suya düşmede cihazın kaliteli üretime sahip olduğu kendi açımdan kanıtlandı.
Yani cihazda geçen seneye kıyasla oldukça iyileştirilmiş olmasına rağmen halen yazılımsal ufak buglar mevcut. Bunlar da zamanla iyileştirecektir zira topluluktan gelen eleştirileri dinleyen ve yönünü buna göre çizen bir marka.
Aksesuar olayı yok. Satıp başka cihaza geçerim demeyin, 2. elde rağbet yok. Yani kararınızı verirken iyi araştırın. Teknik servise Evofone bakıyor. Benim işim düşmedi ama genelde sorun çıkınca değişim veya para iadesi yoluna gidiliyormuş. Tamir işine girmiyormuş teknik servis.
Bir daha alır mıyım? Ekosistem ürünleri ( özellikle saat) beklediğim gibi olmadığı için almam. Büyük ihtimal Samsung S serisinden bir cihaz ile yoluma devam ederim ancak bu 5 yıl sonraki bir karar olacak kısmetse. Cihazdan şu anda çok memnunum ve değiştirmek gibi bir niyetim yok.
5 yıldır İphone 12 kullanıyordum ana kart arızası verip cihaz çöp olunca , sırasıyla vivo v40, tekno v flip, iphone se 3 ve en son da bunu aldım. Vivo ve tecno'da ekran sorunu nedeniyle garantiden para iadesi yapıldı. se3'ü ise pil ve ekranı küçük geldiği için iade ettim. Bununla mutluyum, değiştirmeyi düşünmüyorum.
Ben olsam A56 alırdım. Nothing 2 sene ana sürüm alacak. 4 yıl güvenlik güncellemesi sözü de var da ana sürüm gelmedikten sonra güvenlik güncellemesi önemli değil.