Yüksek psu almak her zaman iyi midir

Schete

80+
Reaksiyon skoru
1
sorum aslında başlıktakinin aynısı, yani giriş-orta seviye bir sistem düşünüyorum gtx1660super r5 3600 veya 5600 lü bir sisteme anladığım kadarıyla önerilen 600w civarı bir psu ama benim sorum psuyu evladiyelik alır gibi +1000w bir şey alsam bir sıkıntı çıkarır mı sistem için veya psu açısndan sıkıntı olur mu?

sorum aslında başlıktakinin aynısı, yani giriş-orta seviye bir sistem düşünüyorum gtx1660super r5 3600 veya 5600 lü bir sisteme anladığım kadarıyla önerilen 600w civarı bir psu ama benim sorum psuyu evladiyelik alır gibi +1000w bir şey alsam bir sıkıntı çıkarır mı sistem için veya psu açısndan sıkıntı olur mu?
Sistem açısından sıkıntı olmaz ama 1 sene sonra vs yükseltme yaparım diyosan 750-850lik bir şey alabilirsin.

bence o sisteme hiç gerek yok en azından ddr5 ve 5000 serisi kart alacak olsanız 750-850 yerine 1000-1200 wattlar ömürlük derdim de. sen o sistemi upgradeleyeceğin zaman yeni çıkan bir model 1000w falan alırsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Sadece watt değil kaliteli bileşenli alırsan hem sistemini korur ve ileride sistemini yükseltmek istersen psu değiştirmek zorunda kalmazsın.

istersen 5000w al sorun olmaz sistemin ihtiyacı olan gücü çeker elektrik faturana da sadece bu yansır.

istersen 5000w al sorun olmaz sistemin ihtiyacı olan gücü çeker elektrik faturana da sadece bu yansır.
hocam sence şimdi almak yerıne elindeki sistemi satıp iyi bir sistem toplayacağı zaman örneğin 2-3 sene sonra temizinden 0 dan güçlü bir o zamanın yeni nesil psu sunu almak mantıklı olmazmı

hocam sence şimdi almak yerıne elindeki sistemi satıp iyi bir sistem toplayacağı zaman örneğin 2-3 sene sonra temizinden 0 dan güçlü bir o zamanın yeni nesil psu sunu almak mantıklı olmazmı
2-3 sene sonra düzgün fiyata psu bulacağı garanti değil ülkenin durumu belli.

1000w PSU'ya 5090 almadığın sürece ihtiyacın olmaz.
İleride 5070ti/5080/9070xt kartlar dahi alsan 750w güzel bir PSU veya 850w bir PSU gayet yeterli olacaktır.

2-3 sene sonra düzgün fiyata psu bulacağı garanti değil ülkenin durumu belli.
oda mantıklı tabi ama ben olsam o sistem için 1000w psu ya verceğim parayla daha iyi donanımlar almaya bakardım şimdilik sistem zaten alt seviye

oda mantıklı tabi ama ben olsam o sistem için 1000w psu ya verceğim parayla daha iyi donanımlar almaya bakardım şimdilik sistem zaten alt seviye
1000w güzel bir PSU 10k'dan başlıyor.
Bende 10k PSU ya verene kadar ekran kartini yükseltirdim.

Geri