Öneri İphone15 - İphone16 İphone13'den Hangisine Gecmek Mantıklı

GrrBzl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
157
Bütçe
58000
Beyler selam, ikinci telefon olarak elimde İPhone 13 256gb var bunu satıp yenilemek istiyorum. İPhone 15 veya 16 alacağım. Nihai hedef düz 17 ama bir iki sene bu aldığımı kullanacağım. Sizce hangisini almalıyım. İPhone 15 46k civarı, İPhone 16 ise 57k. Bir iki sene kullanıp 17 ye yükseltme yapacağım. Şahsi fikrim 16 almak çünkü ram ve işlemci muhabbeti beni cezbetti, yapay zeka tarafı da var ve gelen güncellemelere daha açık.

16 al

Beyler selam, ikinci telefon olarak elimde İPhone 13 256gb var bunu satıp yenilemek istiyorum. İPhone 15 veya 16 alacağım. Nihai hedef düz 17 ama bir iki sene bu aldığımı kullanacağım. Sizce hangisini almalıyım. İPhone 15 46k civarı, İPhone 16 ise 57k. Bir iki sene kullanıp 17 ye yükseltme yapacağım. Şahsi fikrim 16 almak çünkü ram ve işlemci muhabbeti beni cezbetti, yapay zeka tarafı da var ve gelen güncellemelere daha açık.
Bende 16 almayı düşünüyorum hocam da bazı kişiler 128 gb olmasından sıkıntı çıkaracağını söylüyor güncellemelerle falan ne diyorsunuz.
Onun yerine 15 256 gb alın diyen de oldu

Hocam 15 pro 256 var bizde ama 16 nın güncelleme, işlemci, ram, soğutma gibi avantajları var ve yapay zeka ile gelecek olan güncellemelere daha açıkmış sanırım. O sebeple ben 16 alıp cloud depolama ile çözeceğim hafıza işini. Eldeki 13 ve 15 pro yu satıp 16 ve 17 alacağım. İlerleyen süreçte de 16 yi satıp ikinci 17 yi almak gibi bir planım var. Hafıza işi bir şekilde çözülüyor bence o sebeple ben olsam aradaki farkı göze alır 16 alırdım.

Hocam 15 pro 256 var bizde ama 16 nın güncelleme, işlemci, ram, soğutma gibi avantajları var ve yapay zeka ile gelecek olan güncellemelere daha açıkmış sanırım. O sebeple ben 16 alıp cloud depolama ile çözeceğim hafıza işini. Eldeki 13 ve 15 pro yu satıp 16 ve 17 alacağım. İlerleyen süreçte de 16 yi satıp ikinci 17 yi almak gibi bir planım var. Hafıza işi bir şekilde çözülüyor bence o sebeple ben olsam aradaki farkı göze alır 16 alırdım.
2 tane neden alıyorsunuz hocam bir sebebi var mı

Hocam ben Samsung kullanıyorum genel olarak, 13 öyle eşimden kaldı 15 pro yedek telefonum. Eşim 15 pro yerine 16 istiyor ben de deneyimlemek için 17 alacağım. Samsungda yıllardır 120hz canavar gibi ekrana alıştığım için 60hz bir ekran istemiyordum. Düz 17 de bu sorun ortadan kalkınca alayım dedim. Titanyum kasa olmaması beni düşündürüyor sadece harici bir eksi göremiyorum fiyatı hariç 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Samsungu satmayıp ikinci telefon olarak alacağım hangisini beğenirsem oradan devam ederim artık

15 Pronun işlemci Ram vs açısından çok avantajı yok A17 Pro ile düz A18 yakın güçte, yapay zeka güncellemelerini de A17 ve üstü hepsi alıyor bir ayrım yok. 15 Pronun tek sorunu ısınma sorunları olması o da rahatsız etmiyorsa satmak için bir sebep yok bence.

Yapabiliyorsanız sadece 13ü satıp 17 alın.

15 Pronun işlemci Ram vs açısından çok avantajı yok A17 Pro ile düz A18 yakın güçte, yapay zeka güncellemelerini de A17 ve üstü hepsi alıyor bir ayrım yok. 15 Pronun tek sorunu ısınma sorunları olması o da rahatsız etmiyorsa satmak için bir sebep yok bence.
Isınma sorunu var hocam ya maalesef, cihazı kabı olmadan kullanıyorum ben o sebeple değiştiririm diye düşünüyorum. Bir de kasa farklı olduğu için yeni bir şey kullanıyorum hissiyatı hoşuma gider büyük ihtimalle.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediğiniz gibi aşırı fark olmamakla beraber üstüne çok para vermeyeceğim için 2 yıl güncel bir ürün almak mantıklı geldi bana

Geri