Anakart değişimi sonrası bootlamama

cihan01

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar öncelikle eski sistemim 5600x işlemci yanında idareten 5070Ti kullanıyordum sistemimi güncellemek istedim ve Asus tuf b850m plus wifi7 anakart,9800x3d işlemci ve 2x16gb 6400mhz cl32 ram aldım.
Anakart değişimimi kendim yaptım ve sistemimde her şey çalışıyor anladığım kadarıyla ve bios tüm bileşenlerini görüyor. Ancak format amacıyla da olsa eski windowsu yükleme amacıyla da olsa boot yapmaya çalıştığımda bilgisayarım yaklaşık 5sn boot sürecinden sonra boot ekranında donup kalıyor. Daha sonrasında bir ilerleme kaydedemiyorum.
Denediğim işlemler;
Expo aç-kapa
Bios update
Csm aç-kapa
Ram tak-çıkar
Kablolama kontrolleri
Araştırıp bulduğuma göre başka bir çözüm de bulamadım ancak ilerleyemiyorum daha fazla. Ayrıca bu donma esnasında MSI MAG force 100R kasanın HDD ışığı yanıyor. Expo açtığımda ise monitör aktifleşiyor ancak görüntü gelmiyor bilgisayar ise normal çalışır gibi duruyor.
Aklıma gelen bulgular bunlar lütfen yardımcı olun bilgili birileri varsa eğer

Anakartta takılı soketler bunlar

yani dostum gerekli şeyleri denemişsin de takarken acaba işlemcinin oraya pinlerinin o kısma toz termal macun kalıntısı gibi bir şey girmişse o da yapabilir benim işlemcimden dolayı ses kesiyordu pc çok saçmaydı mesela veya yeni anakartın m2 yerinde sıkıntı olabilir başka bir yuva varsa ona tak onda dene genelde bootlama diskten dolayı yapıyor veya başka bir disk dene o diski başak bir pc varsa onda dene genelde boot işlemi diskte yapar diye biliyorum

Diğer disklerin hepsini bios görmesine rağmen boot seçeneği olarak sunmuyor. Yalnızca eski sistemim kurulu olduğu M2 ve format için taktığım USB belleği boot seçeneği olarak gösteriyor
yani dostum gerekli şeyleri denemişsin de takarken acaba işlemcinin oraya pinlerinin o kısma toz termal macun kalıntısı gibi bir şey girmişse o da yapabilir benim işlemcimden dolayı ses kesiyordu pc çok saçmaydı mesela veya yeni anakartın m2 yerinde sıkıntı olabilir başka bir yuva varsa ona tak onda dene genelde bootlama diskten dolayı yapıyor veya başka bir disk dene o diski başak bir pc varsa onda dene genelde boot işlemi diskte yapar diye biliyorum
Post automatically merged:

İşlemcinin üzerinde kule tipi soğutucu var onu sökmek sıkıntı olacak işlemciye tutkal gibi yapışıyor ısı veremiyorum PC açılmadığından ötürü

Diğer disklerin hepsini bios görmesine rağmen boot seçeneği olarak sunmuyor. Yalnızca eski sistemim kurulu olduğu M2 ve format için taktığım USB belleği boot seçeneği olarak gösteriyor

Post automatically merged:

İşlemcinin üzerinde kule tipi soğutucu var onu sökmek sıkıntı olacak işlemciye tutkal gibi yapışıyor ısı veremiyorum PC açılmadığından ötürü
yani kule tipinin fanını sökün işlemci ısınır zaten direkt de bu büyük ihtimal anakartin disk girişleri ile alakalı gibi duruyor hocam

Geri