Ben hem monitör, hem TV olarak kullanıyorum.Sanırım bu masada PS5 pro ile kullanılacaksa en kaliteli seçenek gibi duruyor ( gerçekten monitör işlevi görmeyecekse )
Ben hem monitör, hem TV olarak kullanıyorum.Sanırım bu masada PS5 pro ile kullanılacaksa en kaliteli seçenek gibi duruyor ( gerçekten monitör işlevi görmeyecekse )
Hocam bu konudan ulaşıyorum kusura bakmayın.Ben hem monitör, hem TV olarak kullanıyorum.
OLED den mini led e geçiceksin görüntü kalitesinde artış olmaz. Ama TV daha parlak olduğundan aydınlık ortamda biraz avantaj olur. Ancak karanlıkta oled siyahını ararsınız.Hocam bu konudan ulaşıyorum kusura bakmayın.
Dün televizyon konum vardı fakat şuan konuyu da sizin en son ne yazdığınızı da göremiyorum, bildirim olarak bile silinmiş muhtemelen konuyu sildiler ama nedenini bilmiyorum.
Halbuki sizlerden çok güzel bir dönüş alabileceğimi düşünürken, ya forum bakımdayken bir kısım silindi ya da konuyu (sebep yokken) kapattılar.
TCL Televizyonlar hakkında nasıl bir yol izleyeyim sizce ?
ELimdeki Samsung'u aileye verip, yeni TCL'e kendim mi geçeyim ? PS5 için daha mı iyi olur ? Görüntü kalitesinde de artış olur mu ?
@Tablet123 Sizin de görüşünüzü almak isterim hocam.
OLED yok hocam bende.OLED den mini led e geçiceksin görüntü kalitesinde artış olmaz. Ama TV daha parlak olduğundan aydınlık ortamda biraz avantaj olur. Ancak karanlıkta oled siyahını ararsınız.
TCL c7k 55'' veya 65'' alabilirsin. İkinci seçenek ıffalcon alabilirsin. U95a nın muadili tcl c6k modeli.
Vatanda akşam 22:00 dan sonra indirime giriyor TCL.
Lg c5 rakibi c7k modeli. Ama c5 daha iyi görüntü kalitesine ve tepki süresine sahipken c7k daha parlak.
Samsung G8 oled monitörü baz alarak demiştim.OLED yok hocam bende.
Bu TV var.![]()
Samsung 65 inç QLED Smart TV - QE65Q70DAT
Samsung 65 inç QLED Smart TV QE65Q70DAT modelinin fiyat ve özelliklerini incelemek, Samsung Türkiye'ye özel avantajlarla satın almak için tıklayın.www.samsung.com
Ben kendi evimdeyim, aileye de yeni televizyon alacağız. Onlara benimkini vermek bile onlar için fazlasıyla yeterli olacak, bu bağlamda alacağımız TCL'i kendime alayım daha iyi bir görüntü kalitesi ve PS5 için daha iyi bir deneyim yaşar mıyım ?
Yoksa hiç uğraşmaya değmez mi ?
Bir de siz olsanız aynı fiyatta hangi TCL olanını alırdınız ?
Vatan'ı takip edeceğim.
Oled biraz tercih meselesi, çok uzun ömürlü değiller bozmamak için daha dikkatli kullanmak lazım ama bambaşka bir teknoloji olduğu için görüntü genelde daha iyi.@Tayfunns LG Evo C54 OLED = 85.500 TL'ye alınır mı sizce ? Yoksa TCL miniled mi yönelmek daha iyi olur ? OLED hayranıyım ama bu fiyatlara alınmalı mı sizce ? @Tablet123
Her kullanımda özellikle ps5 için sanırım OLED daha iyi bir seçenek galiba. Ama o kadar para vermek düşündürüyor sadece. Ya da 75" iffalcon ürünlerine yöneleceğim. Bir de eşim genelde odada loşta olsa ışıkta oturmayı seviyor, OLED'i etkiler mi acaba ciddi şekilde.Oled biraz tercih meselesi, çok uzun ömürlü değiller bozmamak için daha dikkatli kullanmak lazım ama bambaşka bir teknoloji olduğu için görüntü genelde daha iyi.
Bence C5 Oled için değmez. LG c5 48'' modeli var bende. 55'' ve üstü modeller biraz daha parlak. Ancak ayna gibi mor yansıma yapması (aşırı düzeyde yansıma yapıyor ve ekran mosmor oluyor), Tandem panel olmaması ve renk gamutunun fiyatına göre düşük olması onu 80k civarı için aşırı pahalı yapıyor.@Tayfunns LG Evo C54 OLED = 85.500 TL'ye alınır mı sizce ? Yoksa TCL miniled mi yönelmek daha iyi olur ? OLED hayranıyım ama bu fiyatlara alınmalı mı sizce ? @Tablet123
https://www.amazon.com.tr/MSI-MAG-272QPW-QD-OLED-X28/dp/B0FJR8V3LV/ref=sr_1_5?dib=eyJ2IjoiMSJ9.ViBy62pUH5HWwKlJ-1mJcBQF3zVQxQokLAK3hWam_lFxTH5KOwQoEfSJWrdEyYagMnR-V-eUtnt93GEHQ0Fr0SC8YPpo3fARfsYk_GZE4_kYc99fxvGgfWscf5xHsv_5IP2auohmH04TI8hrNr3nEdHe8eew286izAayBDUIpcw.ty6jVvZ0yVH7G7SR3aVAITtg_Xs_nWGeqMJIuzGc-_Q&dib_tag=se&qid=1775682901&refinements=p_85:21345931031,p_n_g-1003381982111:29246118031,p_n_g-1001663142111:27390195031&rnid=27390156031&rps=1&s=computers&sr=1-5 bu nasıl mal day. Açıklama 4k diyor baslıkta 2k amazonu çözemedim .Bence C5 Oled için değmez. LG c5 48'' modeli var bende. 55'' ve üstü modeller biraz daha parlak. Ancak ayna gibi yansıma yapması (aşırı düzeyde yansıma yapıyor), Tandem panel olmaması ve renk gamutunun fiyatına göre düşük olması onu 80k civarı için aşırı pahalı yapıyor.
TCL tercih ederdim şahsen. Yüksek parlaklık ile yansıma sorunu azaltılabilir. Bu kadar pahalı bir ürünün yanma sorunu olması pek mantıklı değil. Tandem modeller olsa kabul edilebilir ama dediğim gibi eski nesil için pahalı.
Görüş açısı da OLED'e göre biraz kötü yandan bakınca yeşil bir ton oluyor.
Hocam dediğiniz nedenlerden ötürü bu kadar parayı "kendini kanıtlamamış" bir ürüne vermeyi doğru bulmadım LG Oled tarafını şimdilik rafa kaldırdım.Bence C5 Oled için değmez. LG c5 48'' modeli var bende. 55'' ve üstü modeller biraz daha parlak. Ancak ayna gibi mor yansıma yapması (aşırı düzeyde yansıma yapıyor ve ekran mosmor oluyor), Tandem panel olmaması ve renk gamutunun fiyatına göre düşük olması onu 80k civarı için aşırı pahalı yapıyor.
TCL tercih ederdim şahsen. Yüksek parlaklık ile yansıma sorunu azaltılabilir. Bu kadar pahalı bir ürünün yanma sorunu olması pek mantıklı değil. Tandem modeller olsa kabul edilebilir ama dediğim gibi eski nesil için pahalı.
Görüş açısı da OLED'e göre biraz kötü yandan bakınca yeşil bir ton oluyor.
OLED hissini alabilmek için ciddi anlamda loş yerde ve 4k hdr içerik tüketmen lazım. Bana glossy qd oled monitörden bile daha kötü bir yansıma ve siyah derinliği performansı verdi. Evet görüntüde ki kontrastı daha iyi koruyor ancak ekranı aydınlık ortamda göremiyorum. Ekran mor ve yansımalı gözüktüğünden siyah namına bir şey göremiyorum. Şahsen biraz bile aydınlık ortamda önermem. Loş odada idare eder ancak ben alırken C5 48'' model 41.400 TL, TCL 55'' q7c-c7k en ucuz 52k ya satılıyordu. Ekstra para ödemek istemedim. Hem 48'' bana biraz daha uyan bir boyuttu biraz yer sorunu var. Iffalcon falan yoktu ben alırken. Ben aldım biraz kullandım seçenekler çoğalmaya başladı.
C5 için Max 55k daha fazlasına gerek yok. G5 serisinde kullanılan kaplama bunda yok herhalde çünkü onun yansıma performansı daha iyi. Ayrıca daha yüksek parlaklığa ve canlı renklere sahip.
İffalcon c6k seviyesinde. C6k kontrast oranı olarak Rtıngs de 100000:1 civarıydı. C7k ise 200000:1 civarında. Yani 2 kat fark var. Ayrıca c7k daha yüksek renk kapsamına, daha iyi hareket performansına, daha iyi yansıma işlemeye, daha iyi parlaklığa vs sahip.Hocam dediğiniz nedenlerden ötürü bu kadar parayı "kendini kanıtlamamış" bir ürüne vermeyi doğru bulmadım LG Oled tarafını şimdilik rafa kaldırdım.
Şimdi ise 75" bir ürüne geçmeyi planlıyorum, sizce iffalcon'un ürünleri PS5 oyuncusu için, elimdeki samsung kadar iş görür mü ? Eğer görebilecekse 75" iffalconlar fiyatıyla birlikte cazip geliyor çünkü TCL C7K'ların 75" leri aşırı pahalı o yüzden böyle bir düşünceye girdim ya da gene 65" C7K, Q7C felan bakacağım eğer o paralara değecekse.
Bu aralar PS5 ile TV'de çok oyun oynuyorum ve aramda neredeyse 5-7 metre bir uzaklık var gözüme sanki biraz küçük göründü.