Sizce 5070 ekran kartli bu sistem parasının hakki mi

Evet farkındayım fakat DDR 4 ramlerin hala daha oyun icin yeterli olduğunu düşünüyorum DDR 5 ramlerin oyun performansı olarak cok fazla artıları yok
Post automatically merged:

Hocam önerebileceğiniz sistem var mıdır çift ram olmasına özen gostererek

Hangi anakarti önerirsiniz
aceleniz yoksa biraz daha bekleyin biraz daha bütçe toplayıp ddr5 alın illa alcam diye bakıyorsanız gaming gecesi oluyor cuma günleri geçen cuma 59 bin tl 5070 li sistem satıldı bende 69 a toplamıştım

Ddr4 giriş seviye bileşenleri ile ddr5 giriş seviye bileşenleri karşılaştırıyorsun şuan elinde 5800x3d x570 rog veya b450 Rog 64gb Ram yok olsa bunu yazabilirsin ama 5700x sisteme bu para verilmez benzer sistemi İtopya ve vatan 245kf ile verdi 55k ya
Şuan ki sistemim r3 3100 ve rx5500xt temelli bir sistem hala daha isimi görüyor ama değişmesi gerektiğini düşünüyorum yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum ve yeni alacağım sistemi de en az 4 5 yil sorunsuz kullanmak istiyorum

Şuan ki sistemim r3 3100 ve rx5500xt temelli bir sistem hala daha isimi görüyor ama değişmesi gerektiğini düşünüyorum yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum ve yeni alacağım sistemi de en az 4 5 yil sorunsuz kullanmak istiyorum
5070-7500f veya u245kf yapılacaksın o zaman Ram fiyatları düşerse(inşallah) Ram takviyesi yaparsın çözülür mevzu

bence çok önemli değil ama sonuçta daha stabil ve ileride sıkıntı çıkartmaması adına güzel bir adım olucaktır.
Kesinlikle haklısınız fakat bu is DDR 5 derken cift kanal ram anakart işlemci derken cok uzuyor yaklaşık geçen yil ps5 slim aldim ve böyle konularla ugrasmadigim icin cok mutlu etmisti beni sırf bu yüzden pc oyunculugundan uzaklasmistim fakat suan arkadaşlarım sayesinde yeniden pc oyunculuğuna başladım ve stabil bir performans alabileceğim bir sistem arıyorum eger aklınızda varsa direkt sistem önerisi de alabilirim

Kesinlikle haklısınız fakat bu is DDR 5 derken cift kanal ram anakart işlemci derken cok uzuyor yaklaşık geçen yil ps5 slim aldim ve böyle konularla ugrasmadigim icin cok mutlu etmisti beni sırf bu yüzden pc oyunculugundan uzaklasmistim fakat suan arkadaşlarım sayesinde yeniden pc oyunculuğuna başladım ve stabil bir performans alabileceğim bir sistem arıyorum eger aklınızda varsa direkt sistem önerisi de alabilirim

Kanka çift kanal yapmak zorunda değilsin ki am5 te pek etkileniyor denemez x3d ler hiç etkilenmiyor normal işlemciler çok çok düşük etkileniyor çek şöyle bir sistem vatan 245kf-7500f 55k ya veriyor İtopya arada yapıyor böyle

Hocam haklısınız ama ddr4 platformunun güçlü bileşenleri yerine ddr5 platformunun giriş seviyesi bileşenlerine fiyat farkı ödemek pek mantıklı gelmiyor
En giriş seviyesi AM5 sistem en kral AM4 sisteme denk neredeyse o yüzden çok tartışmaya gerek yok o meseleyi. Bütçesi olan DDR4 almamalı hele bu bütçede asla.

Kanka çift kanal yapmak zorunda değilsin ki am5 te pek etkileniyor denemez x3d ler hiç etkilenmiyor normal işlemciler çok çok düşük etkileniyor çek şöyle bir sistem vatan 245kf-7500f 55k ya veriyor İtopya arada yapıyor böyle
Am5 sistemlerde cift kanalin etkilemedigini bilmiyordum hocam güzel bir info oldu bu

@ANtiQ08 arkadaşın da dediği gibi arada güzel kampanyalar çıkıyor aceleniz yoksa araştırmaya devam edin. sıcak fırsatlar kısmını takip edin bütçenize uygun olan sistemi gördüğünüzde ise inceleyin, o konu altında zaten mantıklı mı değil mi diye tartışılıyor. araştırmadığım için size ne önersem yalandır.

Am5 sistemlerde cift kanalin etkilemedigini bilmiyordum hocam güzel bir info oldu bu

Çok bit etkisi yok zaten ufak tekef oyun oynucam diyon ekran kartından işlemciden çıkma

@ANtiQ08 arkadaşın da dediği gibi arada güzel kampanyalar çıkıyor aceleniz yoksa araştırmaya devam edin. sıcak fırsatlar kısmını takip edin bütçenize uygun olan sistemi gördüğünüzde ise inceleyin, o konu altında zaten mantıklı mı değil mi diye tartışılıyor. araştırmadığım için size ne önersem yalandır.
En mantıklısı böyle ya boşa para harcamaya gerek yok adam sadece Valo lol oynuyacak mesela 32gb Ram yok 5080 gerek yok 5070-7500f/245kf bulsun yapıştırsın maksat uyguna kapatmak

Teşekkürler hocam ilgili arkadaşlardan bir ricam olacak yaptığım iş gereğince uzun saatler çalışıyorum ve telefonu elime pek alma şansım olmuyor eger mantıklı sistem bulurlarsa linki buraya atarlarsa cok teşekkür ederim herkese iyi geceler dilerim

Geri