Çözüldü✓ PSU şalteri açınca arkadan kıvılcım attı

Sisteme bir dünya para gömmedim kardeşim herkes bilgisayar gurmesi değil ben bu sistemi toplarken pc hakkında çok bilgim yoktu. Uygun fiyata 80+ bronze sertifikalı diye güvenip bu psu yu bulabildim kasa ile beraber geliyordu. Zaten bütçem olsa bende bilirim kaliteli psu almayı.
peki.

2-2.5k civarı olabilir max
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

high power daha iyi arkadaşın atıtığı.
al bunu keyfine bak.

Sürekli yapmıyorsa bişi olmaz, Prize fiş taktığınzda çoğu zaman yapar.

al bunu keyfine bak.
kargoyla 3k yı geçiyor

high power daha iyi arkadaşın atıtığı.
kargoyla 3k

kargoyla 3k yı geçiyor

kargoyla 3k
Bence 3k yı ver güvenilir mantıklı bir psun olsun. Psu sistemin kalbidir en önemli parça.

Arkadaşlar tuşu parmağımla açınca puf der gibi oluyor kalemle açınca bir şey olmuyor

Sistem ne hocam?

Tek seferlik kıvılcım attıysa ark yapmış olabilir, anormal bir durum değil. Fakat switch'i her kapatıp açtığınızda yapıyorsa sıkıntıdır. Sistem imzadaki sistem ise PSU'yu zorlayan bir durum yok. Yine de ben işimi garantiye alayım derseniz koruması olan bir PSU alın. HP Element modeli de olur, High Power Performance modeli bulursanız fıstık gibi olur.
500-600W rahat yeterli, ileriye dönük 700W civarı falan bakabilirsiniz. İleriye dönük bakacaksanız yine minimum 2 adet (toplam 4 uçlu) PCI-E güç girişi sağlayan modellere bakmakta fayda var. Mesela NZXT C750 'i önermiyorum.

Puf diye ses çıkarması genelde kapasitör patlama sesi oluyor. Eğer öyleyse pek ömrü kalmamıştır. Birkaç tane daha filtreleme kapasitörü patlarsa muhtemelen sürekli bilgisayar boot loop'a girip açılmayacaktır. Turbox güç kaynaklı 7 tane sistemde yaşadım hiç de güzel bir durum değil. Koku geliyor mu o puf sesinden sonra?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,875
Üyeler
191,180
Son üye
nuriozkan
Geri