Merhaba arkadaşlar. Yeni sistem arifesinde bu iki işlemci ve haliyle platform arasında kaldım. Ryzen 9700x zaten yeni bir işlemci değil, kendini ispatlamış ve hakkında bilinmesi gereken herşeyi biliyoruz. 250k plus ise geçen ay mevcut Arrow Lake mimarisinin hafif makyajlı (Refresh) şekli olarak piyasa çıktı ama fiyatına göre sunduğu performans çok cezbedici. Lafı uzatmadan özet geçeyim:
Intel Core Ultra 250k Plus Artılar ve Eksiler
+++
Uygun fiyat (Ülkemizde fiyatı hala tam olarak oturmuş sayılmaz ama)
Çoklu çekirdek performansı (6 P-Cores + 12 E-Cores)
Genel oyun performansı (1080p çözünürlükte, x3d işlemciler ile kıyaslamıyorum. 2K/4K performansından bahsediyorum.)
Raptor Lake Mimarisine göre nispeten düşük güç tüketimi
---
Ölü soket, yıl sonu veya seneye yeni Nova Lake ve AMD Zen 6 işlemciler çıkacak.
Arrow Lake, Intel için deneysel ve yeni bir mimari oldu ve pek de beğenilmedi. Nova Lake büyük ihtimal daha olgun bir mimari ile gelecek.
İlk çıkan Arrow Lake işlemcilerde pcie gen5 ssdler için darboğaz yapma söylentileri vardı. Bu sorun, yeni işlemcilerle nispeten azalmış olabilir deniyor, çekirdek ve zar içi haberleşme hızı arttığı için.
Önceliğim oyun değil, genel kullanım ve bazen küçük çaplı düzenleme ve dönüştürme işleri.
Hatta bazen yıl sonunu beklemeye değer mi diye düşünmüyor da değilim?
Intel Core Ultra 250k Plus Artılar ve Eksiler
+++
Uygun fiyat (Ülkemizde fiyatı hala tam olarak oturmuş sayılmaz ama)
Çoklu çekirdek performansı (6 P-Cores + 12 E-Cores)
Genel oyun performansı (1080p çözünürlükte, x3d işlemciler ile kıyaslamıyorum. 2K/4K performansından bahsediyorum.)
Raptor Lake Mimarisine göre nispeten düşük güç tüketimi
---
Ölü soket, yıl sonu veya seneye yeni Nova Lake ve AMD Zen 6 işlemciler çıkacak.
Arrow Lake, Intel için deneysel ve yeni bir mimari oldu ve pek de beğenilmedi. Nova Lake büyük ihtimal daha olgun bir mimari ile gelecek.
İlk çıkan Arrow Lake işlemcilerde pcie gen5 ssdler için darboğaz yapma söylentileri vardı. Bu sorun, yeni işlemcilerle nispeten azalmış olabilir deniyor, çekirdek ve zar içi haberleşme hızı arttığı için.
Önceliğim oyun değil, genel kullanım ve bazen küçük çaplı düzenleme ve dönüştürme işleri.
Hatta bazen yıl sonunu beklemeye değer mi diye düşünmüyor da değilim?