Enermax Revolion III 1000w İnceleme

Ducktape

80+
Reaksiyon skoru
42
Forumda birçok kişinin almayı düşündüğünü hakkında internette pek bilgi ve inceleme olmayan ENERMAX Revolution III 1000w için kullanıcı incelemesi .
Öncelikle ürünü Gaming gen TR den aldım ve büyük bir kutunun içine koyulmuş halde ve üzerinde kırılabilir zarar görebilir diye bir etiket yapıştırılmadan geldi ve kutu biraz hırpalanmıştı ( dış kutu ) 200 lira ek kargo ve kutu bedeli alıp üzerine bir etiket bile yapıştırmamaları hoş değil .

Ürünün kendi kutusu hoş ve kalın kartondan kutu içerisinden bir kullanma kılavuzu , kablolar ve kablo tarakları , powerın kendi kablosu ( fişe takılan ) birkaç vida kelepçeler ve power supply çıkıyor ve powerın köpükten bir yuvası kutu içerisinde zarar görmemesi sallanmaması oynamaması için .

İlk olarak kablolar ürünün içinden 4+4 8 pin şeklinde 2 adet cpu kablosu, 3 adet 8 pin sata kablosu, 1 adet 600 w yeni tip ekran kartları için 12 pin kablosu , 1adet 8 pin 6+2 pcie , 1 adet 12 pin yeni tip girişli 6+2 +6+2 8+8 çıkışlı bir pcie ve son olarak 24 pin anakart kablosu çıkıyor.
Kablolar son derece kaliteli örgü kablolar ve yumuşaklar kolay bir şekilde hem power a hemde bileşenlere takılıyorlar ve sorunsuz oturuyorlar .
Gelelim 12 kablolara ilk olarak nvidia nın yeni kartları için olan 12 pin kablo çok kaliteli ve ağır bi kablo kutudan çıkan diğer ekran kartı ve cpu kablolarının toplamının ağırlına yakın anlayacağınız 2 3 kablonun ağırlığı ile bunun ağırlığı yakın veya denktir diğer 12 kablo ise bu her yeni psu da böylemi bilmiyorum bunda bir tarafı yeni tip 12 pin psu a giriş çıkışı 8+8 pin kaliteli bir kablo 30 dakikalık occt power testinde ısınma veya başka bir sorun çıkarmadı .

Deneme sistemi olarak overcloklu r5 5600 işlemcili msi b550 pro wdh anakartlı sapphire nitro + se rx6900 xt pump out edicion ile hem oyun oynadım hemde 30 dakika occt power testi yaptım fotoğraf eklenmediği için değerleri yazıcam .

Oyun olarak gow ragnarök kullandım 2k da ultra ayarlarda ve psu normal fan devrinin üzerine hiç çıkmadı 0 rmp olmadığınıda belirteyim bu psu da .
Uzay montaj bir şekilde 1 saat boyunca oynadım psu bırakın fan sesi yapmayı bir kulağınızı dayamadıkca duyulmayan bir hava sesi var ve bu fiyatta bu performansı ben beğendim .

Gelelim occt testine 30 dakikalık teste hiç error veya bir çökme yaşamadım fan sesi ve hava sesi bakımındada agresif bir fan yapısı yok psu nun ve sessiz tabi kulağınızı dayamadıkca ve çok hafif aşırı sessiz bir Cw sesi var ama yine kulağınızı dayadığınızda zor duyuluyor .
Testte 30 dakikanın sonunda ;
12w kanalı sabit 12.1
5w kanalı sabit 5.0
3w kanalı sabit 3.1 watt veriyor ve bu değerler çok çok az 0.1 dalgalanma yapıyor ki şahsen önemsiz ve watt değerleri son derece güzel bu fiyatta tabi benim ekran kartım pump out edicion olduğu için çok zorlayamadım maximum 300 w çektirdim çünkü ekran kartım ısısını dizginleyemiyorum daha güçlü bir ekran kartı ile de denenebilir ve üzeceğini düşünmüyorum .

Ürünün iç yapısı tamamen japon kapasitörlü ve ( bu konuda biraz cahilim elektronikten kapasitörden mosfetten anlarım ama sadece anlarım üstadlarım burayı yorumlar) içindeki büyük kapasitör yani galiba bulk kapasitörü Rubycon markasının 420 v 560 uf lık kapasitörü içinde 6 adet küçüklü büyüklü trafo bobini var ve trafoların sargıları kalın dolu dolu kalitesiz durmuyor son olarak korumaları tam bir psu bütün sertifikaları var.

Psunun kasa yapısı olarak dümdüz teneke diyebilirim bu konuda kaliteli değil elimde bir adet Xigmatek x power 650 watt ve kasa kalitesi olarak birebir diyebilirim elinizle tıklattığınızda teneke sesisini rahatlıkla duyuyorsunuz tek eksisi bu olabilir .

Son ve özet olarak psu tam bir fiyat performans ve soru işareti olan fanı da son derece sessiz ve agresif değil , kabloları son derece kaliteli yumuşak örgü ve taraklarıda var preminyum hissettiriyor tek eksisi kasa materyali ve o teneke hissiyatı ki bence bu sorun değil ve 5.500 lira gibi bir fiyata sunduğu performansı bence güzel .

Eksik gördüğünüz veya atladığım bir şey varsa yazarsanız sevinirim umarım almak isteyen almayı düşünen insanlara yardımcı olmuştur bu yazım.

Herkese iyi forumlar
.

Geri