Garantisi Olan Cihaz için "Arıza Tespit Ücreti" Talebi Yasal mı?

Cerdukay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
163
Samsung G65B model monitörümde; (4 AYLIK)
-1 adet ölü piksel
-Sol üstte ışık sızması
-"SCANLİNE" sorunu var.

Samsung beni bulunduğum yerdeki bir servise yönlendiriyor. Ana merkez talebimde EK ÜCRET istiyorlar.

Yerel teknik servisle görüştüğümde;
"scanline" sorununu anlatamıyorum/anlamıyorlar. Fotoğraf istediler zaten buradan belli olaya ne kadar hakim oldukları. Önce bu bir arıza değil diyip mesajı sildiler (Scanline sorununu fotoğraftan anlayacaklar komedi :D ). Cihazın kontrol edilmesi gerektiğini, eğer arıza tespit edilemezse 1000TL ücret alınacağını söylüyorlar. Samsung da bu konuda ses çıkarmıyor.

Adı ***** elektronik hiçbir resmiyeti ve kurumsallığı olmayan (WPden yazışmaları felan komik) yere güvenip cihazı teslim edeceğim , oradaki teknik ekip "arıza tespit edilemedi" raporunu verip benden ücret talep edebilecek. Ölü pikseli sayı bahanesiyle , sızma mevzusu kendilerince yetersiz görülmesi gibi ayak yaptıkları senaryoda PARA TALEP edecekler.
*Böyle bir şey yasal mı?
*GARANTİSİ DEVAM EDEN üründe "ARIZA TESPİT EDİLEMEDİ" kararıyla bana bir nevi CEZA kesmeleri yasal mı? Böyle bir hakları var mı? GARANTİ bunun için yok mu zaten? Ürünüme bakılmasını istiyorum. Bu söylenenler bir nevi tehdit değil midir?

Konuyla ilgili araştırmalar da yaptım. Sizlerle paylaşmak istedim ve Kullanıcı YORUMLARINIZI merak ediyorum.

Adı olan markanın çektiği muamele bu :)

GÜNCELLEME 1 : Dün gece attığım mailden dolayı telefondan bana ulaştılar. Temsilci olarak artık kendisi ilgilenecekmiş. 5 ten fazla Ölü Piksel olması gerektiğini söyledi. Arıza Talep Ücretiyle alakalı aynı şeyi söyledi. 1 Ölü piksel de olsa kusur olduğunu, ücret mevzusunu da kabul etmediğimi belirttim. İletişime geçtiğim servis bilgilerini istedi. Görüşüp dönüş sağlayacakmış. Yarına kaldık.
Monitöre destekleri bu şekilde. Kendi adıma bir çizik.

Son düzenleme:
sacma sapan yerler ile anlasma yapiyor markalar ya talep edemez

hadi danisma ucreti falan da alsin wpden yazistin diye ise bak

sacma sapan yerler ile anlasma yapiyor markalar ya talep edemez
Beni yönlendirdikleri yer TV bakan bir klasik şehir içi servislerden bir tanesi. Geçen hafta konuştuğumda beyaz eşya bakan yere yönlendirdiler :D Sırf sorumluluk almamak için üstün körü bir yere paslayıp işi yokuşa sürdürtüyorlar. Adamlar sorunun ne olduğunu bile bilmyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hadi danisma ucreti falan da alsin wpden yazistin diye ise bak
Adamlar da uyanık. Samsung sorumluluk atıyor bunlara da beleş arıza geliyor para çarpma derdinde. Bir de pazarlık yapıyor. Ben götürürsem 1000TL olurmuş haha

Yapacağın işlem oldukça basit: Ürünle ilgili yazışmaları, e-postaları ve servis raporlarını ekran görüntüsü alarak fotoğrafla. Ardından bunları, Google üzerinden bulabileceğin çevrimiçi araçları kullanarak tek bir PDF dosyası haline getir. Tüketici Hakem Heyeti’nin (THH) sitesine girip fatura sahibi bilgilerini doldur ve hazırladığın PDF'i sisteme yükleyerek şikayetini oluştur. Dört ay sonra bana teşekkür edeceksin."

Beni yönlendirdikleri yer TV bakan bir klasik şehir içi servislerden bir tanesi. Geçen hafta konuştuğumda beyaz eşya bakan yere yönlendirdiler :D Sırf sorumluluk almamak için üstün körü bir yere paslayıp işi yokuşa sürdürtüyorlar. Adamlar sorunun ne olduğunu bile bilmyorlar.

Adamlar da uyanık. Samsung sorumluluk atıyor bunlara da beleş arıza geliyor para çarpma derdinde. Bir de pazarlık yapıyor. Ben götürürsem 1000TL olurmuş haha
Samsung TV konusunda çok iyi servis deneyimi yaşatmıştı bana, monitöre belki farklı yer bakıyor olabilir veya o bölgedeki servisi sorunlu olabilir bilmiyorum. Ürünü bizzat Samsungdan almadıysan aldığın yere göndermeyi dene servis talebiyle, onlar servise versin.

Yapacağın işlem oldukça basit: Ürünle ilgili yazışmaları, e-postaları ve servis raporlarını ekran görüntüsü alarak fotoğrafla. Ardından bunları, Google üzerinden bulabileceğin çevrimiçi araçları kullanarak tek bir PDF dosyası haline getir. Tüketici Hakem Heyeti’nin (THH) sitesine girip fatura sahibi bilgilerini doldur ve hazırladığın PDF'i sisteme yükleyerek şikayetini oluştur. Dört ay sonra bana teşekkür edeceksin."
Süreç, telefon görüşmeleriyle ilerledi. Dün gece, yazılı metin olması adına Samsunga mail attım. -Size ulaşacağız- şeklinde yanıt verdiler. Eğer yokuşa sürmeye devam ederlerse, kanıt toplamak adına durumu yazılı olarak da iletmelerini isteyeceğim. Telefon görüşmeleri THH ye delil olarak onlarca sunuluyor mu bilmiyorum.

garanti olmasaydı neler olurdu merak ettim şimdi :kizginpeepo:

Samsung TV konusunda çok iyi servis deneyimi yaşatmıştı bana, monitöre belki farklı yer bakıyor olabilir veya o bölgedeki servisi sorunlu olabilir bilmiyorum. Ürünü bizzat Samsungdan almadıysan aldığın yere göndermeyi dene servis talebiyle, onlar servise versin.
TV daha genel bir hizmet. Yani marka olarak Telefon, Tablet, TV gibi alanlarda daha işlevsel ve konuya hakimler. TV üzerinde o şekilde tecrübe yaşamanız bence daha normal. Öncesinde beni beyaz eşya servisine yönlendiriyorlar, ardından ana işi TV olan elektronikçiye yönlendiriyorlar. Sorunu bunlara anlatamıyorsun ki. Eğer beğenmediyseniz başka bir yerel yere yönlendirelim diyorlar. Farkeden bir şey olmayacak. Tamamen başlarından atıyorlar.
HB üzerinden "Samsung Türkiye" satıcısından aldım. Satıcıya ulaşılamıyor. Bugün tekrar deneyeceğim. Sanırım bu satıcı da ismini almış kullanıyor. Samsung resmi satıcısı değil diye okumuştum. Tabi iş işten geçti. Bu konuyla ilgili de Samsung dan bilgi alacağım.

garanti olmasaydı neler olurdu merak ettim şimdi :kizginpeepo:
Garanti olmasaydı "para" konuşacaktı. Zevkle ilgilenirlerdi. Önce ayak bastı parası + tamir parası. Zaten buradan ya 0 ürün parası çıkardı ya da ürün çöp olacaktı :D

TV daha genel bir hizmet. Yani marka olarak Telefon, Tablet, TV gibi alanlarda daha işlevsel ve konuya hakimler. TV üzerinde o şekilde tecrübe yaşamanız bence daha normal. Öncesinde beni beyaz eşya servisine yönlendiriyorlar, ardından ana işi TV olan elektronikçiye yönlendiriyorlar. Sorunu bunlara anlatamıyorsun ki. Eğer beğenmediyseniz başka bir yerel yere yönlendirelim diyorlar. Farkeden bir şey olmayacak. Tamamen başlarından atıyorlar.
HB üzerinden "Samsung Türkiye" satıcısından aldım. Satıcıya ulaşılamıyor. Bugün tekrar deneyeceğim. Sanırım bu satıcı da ismini almış kullanıyor. Samsung resmi satıcısı değil diye okumuştum. Tabi iş işten geçti. Bu konuyla ilgili de Samsung dan bilgi alacağım.
O satıcı resmi diye biliyorum ama sen yine de oradan servis talebi açmayı dene bence, öyle bir seçenek vardı diye hatırlıyorum başka satıcıdan aldığım kulaklığımı yollamıştım bir ara HB üzerinden.

O satıcı resmi diye biliyorum ama sen yine de oradan servis talebi açmayı dene bence, öyle bir seçenek vardı diye hatırlıyorum başka satıcıdan aldığım kulaklığımı yollamıştım bir ara HB üzerinden.
Oradan dediğiniz yer Samsung/shop üzerinden ise ürünü HB den aldım. HBden de talep açtım zaten. Satıcıya ulaşamayınca HB temsilcisiyle görüştüm. Dün beni aradılar, ya garantideki(faturadaki) kişiyle konuşcaksınız ya da attığımız linkten ilerleyeceksiniz dediler. samsungun destek linki verildi.
Diyorum ki zaten Cuma günü Satıcıya ulaşamadım ya hani, siz de not düşüp talep açtınız. Bana gelip aynı şeyi söylüyor.

Ülkedeki en büyük problem, birimlerin birbiriyle hiçbir iletişimi yok abi. Her konuştuğun kişiyle sar başa yapıyorsun. Temsilciler tamamen kitapçık okuma ve telefon açmakla ilgileniyorlar gibi bir şey. Onlara da bir şey diyemiyorum. Teknik bir konu açıyorum bana kağıttan ezbere cevap veriyorlar. Nasıl ilerleyeceksin ki.

Oradan dediğiniz yer Samsung/shop üzerinden ise ürünü HB den aldım. HBden de talep açtım zaten. Satıcıya ulaşamayınca HB temsilcisiyle görüştüm. Dün beni aradılar, ya garantideki(faturadaki) kişiyle konuşcaksınız ya da attığımız linkten ilerleyeceksiniz dediler. samsungun destek linki verildi.
Diyorum ki zaten Cuma günü Satıcıya ulaşamadım ya hani, siz de not düşüp talep açtınız. Bana gelip aynı şeyi söylüyor.

Ülkedeki en büyük problem, birimlerin birbiriyle hiçbir iletişimi yok abi. Her konuştuğun kişiyle sar başa yapıyorsun. Temsilciler tamamen kitapçık okuma ve telefon açmakla ilgileniyorlar gibi bir şey. Onlara da bir şey diyemiyorum. Teknik bir konu açıyorum bana kağıttan ezbere cevap veriyorlar. Nasıl ilerleyeceksin ki.
garantisiz ürünlerde talep ediliyorda garantisi devam eden üründen ücret isteyen servis bildiğin kullanıcıyı ayakta otobüse bindirecek tiptenmiş :kekw:

garantisiz ürünlerde talep ediliyorda garantisi devam eden üründen ücret isteyen servis bildiğin kullanıcıyı ayakta otobüse bindirecek tiptenmiş :kekw:
Evet. Hadi noname elektronikçi kimi koparsam kaardır mantığında adam çarpma peşinde, işin garip tarafı da samsung buna ses çıkarmaması :D

Geri