9070xt gigabyte gaming o.c sıcaklık değerleri normal mi?

Reaksiyon skoru
66
Arkadaşlar almayı düşündüğüm 9070XT Gigabyte gaming o.c modelini test ediyorum. Sıcaklik değerleri normal mi? VRAM ve hotspot sıcaklığı biraz fazla geldi bana. Alacağım arkadaş kartı test et içine sinerse alırsın dedi. 26.5'a geliyor bana kart. Başka bir arkadaşta da Sapphire Pure 9070XT modeli var o da 29.5'a gelecek kararsız kaldım bu değerlerden sonra siz ne düşünüyorsunuz?

Ekler

• 52943.webp
    52943.webp
    935.4 KB · Hit: 48
94 hotspot anlamsız yüksekmiş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve 8 dakikada

94 hotspot anlamsız yüksekmiş

Ve 8 dakikada
Hocam hotspot biraz sıcak çalışıyormuş ama bana da fazla geldi emin olamadım. 26.5 olduğu için fiyatı uygun ancak 3 bin lira fazla verip pure mi alsam bilemedim yaz aylarında pişman eder mi diye düşünüyorum.

9070XT kart olarak + en vasat model gaming OC olduğundan hotspot yüksek aynı fiyata Pulse falan var ise onu alin

Eski kartımın (9060xt 16gb pure) ve alacağım 9070xt gaming o.c modellerinin testini ekledim. 9060xt bin testi 1080p olmuş belirteyim

Ekler

• 52942.webp
    52942.webp
    331.7 KB · Hit: 25
  • 52940.webp
    52940.webp
    502.5 KB · Hit: 24
Arkadaşlar almayı düşündüğüm 9070XT Gigabyte gaming o.c modelini test ediyorum. Sıcaklik değerleri normal mi? VRAM ve hotspot sıcaklığı biraz fazla geldi bana. Alacağım arkadaş kartı test et içine sinerse alırsın dedi. 26.5'a geliyor bana kart. Başka bir arkadaşta da Sapphire Pure 9070XT modeli var o da 29.5'a gelecek kararsız kaldım bu değerlerden sonra siz ne düşünüyorsunuz?
9070xt de gddr6 ramler kullanılır. Ve bu ramler soğutması güç ramlerdir. Bu modelin en baba soğutmasına sahip Sapphire Nitro+ 9070xt bile stok olarak memory sıcaklığı 90 derecedir.(hynix ise 90, samsung ise 80 derece) Tüm 9070xt modelleri içinde ptm kullanmayıp soğutucu jel kullanan tek eşek firma gigabyte'dır. Hotspot sıcaklığı bir tık yüksek olsa da fan kullanım %47lerde. Buda iyi bir değerdir. Ne zaman bakıma muhtaç derdik 94 derece hotspotta fanlar %70 üstünü zorluyorsa sirenler çalıyor demektir.

Yani karttan şüphelenmenizi gerektiren bir durum yok lakin gigabyte dışında markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Şuan için gözardı edilebilir ama ilerleyen zamanlarda ciddi bakıma ihtiyaç duyabilir. Sapphire pahalıysa Xfx veya powercolora şans tanıyın derim.

Pure modeline yönelecegim hocam kasa da beyaz zaten yarın öbür gün satarken kronik sorunlu diye satmayla uğraşmak istemiyorum 4 5 ay sonra 5080 e geçme niyetim var çünkü.

Pure modeline yönelecegim hocam kasa da beyaz zaten yarın öbür gün satarken kronik sorunlu diye satmayla uğraşmak istemiyorum 4 5 ay sonra 5080 e geçme niyetim var çünkü.
Pure modeli iyidir özellikle de sisteminiz de zaten beyazmış güzel gider bence pure alın arkadaşın dediği gibi gigabyte 9000 serisinde biraz batırdı gereksiz macera yaşadılar . Pulse modelini kullandım soğutması çok iyiydi pure ondan bir tık daha iyidir diye tahmin ediyorum .

Pure modeli iyidir özellikle de sisteminiz de zaten beyazmış güzel gider bence pure alın arkadaşın dediği gibi gigabyte 9000 serisinde biraz batırdı gereksiz macera yaşadılar . Pulse modelini kullandım soğutması çok iyiydi pure ondan bir tık daha iyidir diye tahmin ediyorum .
Onunda testini atarım bakalım hocam konuya hep birlikte aydinlaniriz alacak arkadaşlar bilgi sahibi olur.

9070xt de gddr6 ramler kullanılır. Ve bu ramler soğutması güç ramlerdir. Bu modelin en baba soğutmasına sahip Sapphire Nitro+ 9070xt bile stok olarak memory sıcaklığı 90 derecedir.(hynix ise 90, samsung ise 80 derece) Tüm 9070xt modelleri içinde ptm kullanmayıp soğutucu jel kullanan tek eşek firma gigabyte'dır. Hotspot sıcaklığı bir tık yüksek olsa da fan kullanım %47lerde. Buda iyi bir değerdir. Ne zaman bakıma muhtaç derdik 94 derece hotspotta fanlar %70 üstünü zorluyorsa sirenler çalıyor demektir.

Yani karttan şüphelenmenizi gerektiren bir durum yok lakin gigabyte dışında markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Şuan için gözardı edilebilir ama ilerleyen zamanlarda ciddi bakıma ihtiyaç duyabilir. Sapphire pahalıysa Xfx veya powercolora şans tanıyın derim.
Benim pulse 57-76 gpu ve hotspot hafta bazen bu fark 15 dereceye kadar düşüyor fanlar %45 I geçmiyor vrm de evet 92 oluyor ama 92 yi geçtiğini görmedim alacaklara gigabyte yerine pulse öneririm

Aralarında ki performans ve fiyat farkıni vermeye değecek bir fark yok 5080 şuan abartılı bir para olması gereken 65-70 oyun konusunda %10-15 anca fark var

Fikir vermesi açısından bende 9070XT Aorus kullanırken Furmark yapmıştım benim değerler de bu şekilde.

Bu arada bu kartları kıyaslarken hep hataya düşüyorlar ki sende ona düşmüşsün dostum. Misal benim kartım Aorus stok halde 340W güç tüketiyor, Gaming OC ise 330W yani Nitro+ gibi tepe seviye bir kart ile aynı güç tüketimine sahip.

O az ısınıyor sandıkları swift, pulse yada reaper gibi kartlar ise 304W güç tüketen kartlar yani arada 30W a yakın bir güç tüketim farkı mevcut. Gaming OC yi 304W a düşürsen yada diğerlerini 330W a çıkarsan aslında soğutma performansı olarak ya aralarında fark yoktur ya da Gaming OC daha iyidir emin olabilirsiniz.

Ekler

• Screenshot_20260308_150213_Gallery.webp
    Screenshot_20260308_150213_Gallery.webp
    186 KB · Hit: 18
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,597
Üyeler
195,674
Son üye