7800x3D İçin Anakart Tavsiyesi

dejort01

80+
Reaksiyon skoru
39
şuanda asus prime b840m a anakart kullanıyorum öncesinde 7900x işlemci kullanıyordum ve bazı sebeplerden başlıktaki işlemciye geçtim geçmişken anakartıda değiştireyim diyorum.
elimdeki anakartı satıp almayı düşünüyorum 15k bütcem var duruma göre arttıra bilirim.

şuanda asus prime b840m a anakart kullanıyorum öncesinde 7900x işlemci kullanıyordum ve bazı sebeplerden başlıktaki işlemciye geçtim geçmişken anakartıda değiştireyim diyorum.
elimdeki anakartı satıp almayı düşünüyorum 15k bütcem var duruma göre arttıra bilirim.
Hocam spesifik olarak bir marka talebiniz var mı

X870E chipset bir anakart almanızı tavsiye ederim. Ben en son Vatan indirimlerinde MSI X870E Gaming Plus Wifi almıştım 12 bin küsür liraya.

X870E chipset bir anakart almanızı tavsiye ederim. Ben en son Vatan indirimlerinde MSI X870E Gaming Plus Wifi almıştım 12 bin küsür liraya.
başında x870e yazıyor diye daha iyi bir anakart olmuyor hocam. Aldığınız anakartın özellikleri dolu bir b850 de veya b650 dede var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bide 15k ya anakart istiyosun ve bütçeyi artırabilirim diyorsun bence anakarta çok abanmayıp 9800x3D alıp yine performanstan kaybetmeden 10k bandına güzel bir anakart alınabilir.

ya işte çok bilgili değilim zamanında pcyi dizerken gaminggecesi indiriminden almıştım şuanki anakartı keşke almasaydım dedim o yüzden bana konu açtım

başında x870e yazıyor diye daha iyi bir anakart olmuyor hocam. Aldığınız anakartın özellikleri dolu bir b850 de veya b650 dede var

Hocam bide 15k ya anakart istiyosun ve bütçeyi artırabilirim diyorsun bence anakarta çok abanmayıp 9800x3D alıp yine performanstan kaybetmeden 10k bandına güzel bir anakart alınabilir.
Çok haklısınız, X870E anakart alarak hata etmişim. Hemen anakartımı satıp gidip giriş seviyesi A620 anakart alıyorum.

Kriter belirt dost nelere ihtiyaç duyuyorsun veya istiyorsun bir anakartta yoksa o işlemciye mevcut anakartın bile yeter.
ben suanki anakartımın ilşemci için iyi olduğunu düşünmüyorum

hocam işlemcimi değiştireli birkaç ay oldu ozamanlar anakartı değiştirmeyi düşünmediğim için 7800x3d aldım bendede bir huy var birşeyi değitirince geri kalan parçalarıda değiştiriyorum :D o yüzden anhakartı değiştirmeyi düşünüyorum o yüzden hani normalde bütcem 10k filan 4k ya filan satarım anakartı dedim o yüzden 15k yazdım

Çok haklısınız, X870E anakart alarak hata etmişim. Hemen anakartımı satıp gidip giriş seviyesi A620 anakart alıyorum.
Yahu bişey bilmemek ayıp değil ama şu biliyomuş gibi diretmeniz beni benden alıyor ya. A620 mi yazmışım yorumumda tekrar oku. Ama yinede anlatayım sana misal olarak yine MSI markasından devam edelim.
MSI X870E Gaming Plus anakartı varmış sende. MSI Pro B650A anakartıyla kıyaslayalım bunu.
X870E: 2x 7+2+1 60a SPS
B650-A: 2x7+2+1 80a SPS bu demek oluyorki zeki kardeşim bu anakartın fazları daha kuvvetli.
her şey fazmı tabii ki değil. Ses kodeklerine bakalım.
X870E: ALC897 (En giriş seviye anakartlarda olan)
B650-A: ALC4080 (En üst segment anakartlarda olan) Burdada B650 olan daha iyi.
USB girişlerini ele alalım.
X870E: 8 type A , 2 type C girişi var.
B650-A: 9 type A, 1 type C girişi var. Buraya denkler diyebiliriz. Fazladan type C ye ihtiyacın varsa x870E de daha iyi diyebilirsin çok önemli değil.
SSD desteklerine bakalım.
X870E: 1 Adet Gen 5 ssd, 2 adet gen 4 ssd destekliyor.
B650: 3 Adet gen 4 ssd destekliyor.
Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına gördüğün gibi senin söylediğin kart şuan indirimsiz haliyle 14.700 TL. B650A olan kart indirimsiz haliyle 8500 TL. Şimdi söyle bana bir fark varmıymış arada 6200 TL lik ? Bu bahsettiğim anakart b850 tomahawkın eski versiyonu diyebiliriz.

Yahu bişey bilmemek ayıp değil ama şu biliyomuş gibi diretmeniz beni benden alıyor ya. A620 mi yazmışım yorumumda tekrar oku. Ama yinede anlatayım sana misal olarak yine MSI markasından devam edelim.
MSI X870E Gaming Plus anakartı varmış sende. MSI Pro B650A anakartıyla kıyaslayalım bunu.
X870E: 2x 7+2+1 60a SPS
B650-A: 2x7+2+1 80a SPS bu demek oluyorki zeki kardeşim bu anakartın fazları daha kuvvetli.
her şey fazmı tabii ki değil. Ses kodeklerine bakalım.
X870E: ALC897 (En giriş seviye anakartlarda olan)
B650-A: ALC4080 (En üst segment anakartlarda olan) Burdada B650 olan daha iyi.
USB girişlerini ele alalım.
X870E: 8 type A , 2 type C girişi var.
B650-A: 9 type A, 1 type C girişi var. Buraya denkler diyebiliriz. Fazladan type C ye ihtiyacın varsa x870E de daha iyi diyebilirsin çok önemli değil.
SSD desteklerine bakalım.
X870E: 1 Adet Gen 5 ssd, 2 adet gen 4 ssd destekliyor.
B650: 3 Adet gen 4 ssd destekliyor.
Şimdi gelelim fasülyenin faydalarına gördüğün gibi senin söylediğin kart şuan indirimsiz haliyle 14.700 TL. B650A olan kart indirimsiz haliyle 8500 TL. Şimdi söyle bana bir fark varmıymış arada 6200 TL lik ? Bu bahsettiğim anakart b850 tomahawkın eski versiyonu diyebiliriz.
vurdu gol oldu :D

Neyse konuyu dağıtmayayım. Bütçenin 10k olduğunu düşünerekten bu attığım anakartlardan herhangi birini alabilirsin hepsi çok kuvvetli fazlara sahip her ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Kararsız kalırsan bunlar arasında ayrı bir konuda açabilirsin.

Yok ben 15k lık istiyorum dersen tipini beğendiğin 3 4 tane at arasında kıyas yapalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,450
Üyeler
193,048
Son üye
Fenerlirix
Geri